Nowe produkty MATINa - LEATHER CAMERA GRIP's

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Fostel
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 44

Nowe produkty MATINa - LEATHER CAMERA GRIP's

No właśnie wygląda na to, że Matin http://matin.co.kr coś po udoskonalał w swoich gripach, bo wypuścił najprawdopodobniej na targach nowe produkty do poprawy ergonomii fotografowania:

LEATHER CAMERA GRIP - 5

LEATHER CAMERA GRIP - 6

Jak widać postawili na skórę, sam jestem zdecydowany na model 5 (jakoś sobie nie wyobrażam używania tego trójkątnego, moim zdaniem taki grip ,powinien pomagać w trzymaniu sprzętu a nie utrudniać złapanie).

BTW. Nasz dystrybutor - firma systembank, właśnie sie ode mnie dowiedziała, ze takowe modele istnieją :-) nic dziwnego zresztą jeśli na stronie MATIN ich kontakt jest z błędami (...) mój rozmówca telefoniczny z w/w firmy zapewniał ze jak są to będą u nich pod koniec kwietnia.

Zamiast czekać, ja wole poszukać po niemieckiej stronie.
    Gdyby ktoś, coś na temat to proszę o wpisy.

Udanego dnia!
    Panasonic Lumix DMC-G7 (14-140 mm) --> Canon
  • SdoubleU
    Początki nałogu
    • 2005
    • 437

Używam podobnego jak ten z nr 5 tylko nie tej firmy, zdecydowanie poprawia możliwość operowanie aparatem za pomocą jednej ręki. Ponaddto zabezpiecza przed wyślizgnięciem sie z dłoni.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Komentarz

• Yenox
      Początki nałogu
      • 2007
      • 291

Ten handstrap jest mocowany do gwintu statywowego czy tak jak canon`owy e-1 do miejsca w gripie?
      Pozdrawiam,
      Michał

Komentarz

• Fostel
        Dopiero zaczyna
        • 2007
        • 44

Zamieszczone przez Yenox
        Ten handstrap jest mocowany do gwintu statywowego czy tak jak canon`owy e-1 do miejsca w gripie?
        No właśnie brak danych, to wszystko co znalazłem na koreańskiej witrynie matina. podejrzewam, że nowe będą montowane jak Grip I,II/III czyli do gwintu statywowego - ważne, że matin ma metalową przelotkę tego gwintu współosiowo:

Na zdjęciu Grip III

Komentarz

• Nosferat
          Dopiero zaczyna
          • 2006
          • 41

Zastanawiam sie wlasnie nad kupnem takowego bajeru gdyz sporo chodze po miescie z wyciagnietym aparatem i nie lubie jak mi sie obija o klate wiec trzymam go w lapie. Poki co obwijam reke paskiem ale przydalo by sie cos lepszego.
          pudelko z dziura

Komentarz

• michal.s
            Początki nałogu
            • 2007
            • 271

Też się zastanawiam nad nr5, ale mam pytanie, podobno da się do tego jeszcze doczepić normalny pasek na szyję, możecie mi powiedzieć jak go się wtedy mocuje ?
            Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Komentarz

• Tomasz Golinski
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 8623

Zamieszczone przez michal.s
              podobno da się do tego jeszcze doczepić normalny pasek na szyję, możecie mi powiedzieć jak go się wtedy mocuje ?
              Zgodnie z instrukcją, to pasek powinno się mocować do drugiego ucha aparatu i do ucha w plastikowym badziewiu wkręcanym pod aparat - tylko, że wtedy aparat wisi na pasku bokiem... Można kombinować i dopiąć pasek normalnie, mi się zmieściło kiedyś (albo a może wsunąłem za plastikową sprzączkę regulującą długość). Teraz jednak całkowicie zrezygnowałem z paska na szyję.
              30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
              Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• michal.s
                Początki nałogu
                • 2007
                • 271

Aha, dzięki Tomku za wyjaśnienia.
                Domyślałem się że może być to mocowane w ten sposób, według mnie to troszkę nie fajne.

Zawsze można przed wyjściem z domu określić się czy bierzemy pasek czy też szmacianego gripa.
                Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Komentarz

• Yenox
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 291

To czym rózni się ten Matin (za 60-80zł) od oryginalnego handstrapa e-1?
                  W Canonowskim e-1 jest możliwość podczepienia paska dlugiego, a i mocowany jest do 'rączki' w gripie, a nie wystaje coś spod aparatu
                  Pozdrawiam,
                  Michał

Komentarz

• enter
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1201

handstrapa e-1 zamontujesz tylko do zgripowanego aparatu
                    handstrapa Matina zamontujesz do samego aparatu bo ma to plastikowe mocowanie, które przykrecasz do aparatu

Komentarz

• Fostel
                      Dopiero zaczyna
                      • 2007
                      • 44

Po wielu miesiącach polski dystrybutor w końcu wziął się do roboty. Gripy nr 5 i 6 od Matina już do kupienia.

Piątka

i

Szóstka

Komentarz

Pracuję...