Witam wszystkich forumowiczów. Mam pytanie odnośnie sklepu o dźwięcznej nazwie InterFoto <http://www.interfoto.com.pl/index.php> Czy ktoś może korzystał z ich usług lub słyszał coś o nim. Interesuje mnie zakup lampi błyskowej Sigma EF-500 DG Super do mojego Canona G3 i pomimo ogólnej biedy tej firmy na polskim rynku (znaczy lamp bo obiektywów hoho) to cena oferowana w tym sklepie za nową lampę jest bardzo przystępna <950 PLN>, w innych to raczej oscylowała 1500 - 1200. Jeżeli ktoś może podrzucić jakiś komentarz lub radę, to chętnie wysłucham. I tu prośba do forumowiczów ze stolicy, którzy może mieszkają niedaleko tego sklepu, czy mogliby zajrzećtam i zobaczyć czy to nie jest tylko skrzynka pocztowa, ewentualnie coś więcej się o nim dowiedzieć. Z góry dziękuję.
Zakupy w pewnym sklepie internetowym InterFoto
Zwiń
X
-
Zakupy w pewnym sklepie internetowym InterFoto
NO, not one of the First Ones,
I AM THE FIRST ONE !!!
PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL KingTagi: Brak -
Sklep jest OK
Sprzedawca to rzetelny gość. Zamawiałem w InterFoto obiektyw i lampę 420. Przy przesyłce kurierem miałem towar w 24h. Co do lampy to udało mi się nawet wytargować trochę "groszy". Nie ma obawy co do tego sklepu.
Udanych zakupów
-
W związku z opinią naszewgo drogiego Czachy jestem skłonny wątpić w tę rzetelność, poczekam czy facet odpowie na maila <już 3 dni i cisza> no i jak na niego odpowie. Chyba że handluje na 10-lecia, to może jużo nim więcej nie usłyszymy.Sprzedawca to rzetelny gośćNO, not one of the First Ones,
I AM THE FIRST ONE !!!
PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL KingKomentarz
-
Komentarz
-
wpiszcie do szukania "wieczorek" w google, w archiwum grupy pl.rec.foto ... opinie sa rozne... tak jak i moja i rudiego ;-)Komentarz
-
Są różne na korzyść niegatywnych, ale ponoć najgłośniej krzyczą najnieszczęśliwsi. Ból mego istnienia jest taki, że nikt nie sprzedaje tych lamp Sigma EF-500 DG Super w cenach do przyjęcia, a powiem szczerze już mniej się obawiam zakupu na niemieckim ebay'u u jakiegoś supersellera niż u kolesia, który nawet adresu nie ma, coby go dorwać w razie "nieporozumienia". Jakby ktoś miał namiar na te lampkę <nówkę z gwarą> poniżej 1000 PLN to niech wali do mnie jak burza.opinie sa rozneNO, not one of the First Ones,
I AM THE FIRST ONE !!!
PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL KingKomentarz
-
No i jak Panowie jest tak na prawdę z tym Interfoto?
Muszę kupić coś co w tej chwili jest tylko tam za rozsądne pieniądze i z jednej strony dużo z Was daje ten sklep jako odnoścnik do cen itp. a część z Was mówi, że koleś to naciągacz.
Co mam myśleć ?
Szkoda wtopić kasę, a potrzebuję kupić...
Dzięki za odpowiedź ( za tą szybką też :wink: )is SILENCE
"Enjoy the silence."
---
Wróciłem...!
analog & digital / black & white / calm & easy...Komentarz
-
kupowalem u kolesia 550ex, paczka przyszla po ok 10 dniach troche przydlugo, ale klient tlumaczyl ze to wina dostawy a nie jego.Zawartosc si ezgadzala oprocz dwoch rzeczy:No i jak Panowie jest tak na prawdę z tym Interfoto?
- brak gwarancji
- brak instrukcji w jez. polskim
telefon na drugi dzien zalatwil wszystko , w ciagu 4 dni dostalem jedno i drugie, tak wiec nie wiem czy to z powodu lenistwa, czy tez braku szacunku dla klienta, a byc moze jedno i drugie.Jednakze mysle tez ze maja troche pracy i po prostu mogli zapomniec!dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf
tylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.plKomentarz
-
Dzięki za odpowiedź.
Ty kupowałeś sprzęt nowy?
Bo chciałbym kupić "używany jak nowy" (n/u), a po lekturze pl.rec.foto sam nie wiem co mam myśleć - jedni chwalą od lat, inni totalnie odradzają.
Nie wiem, mam zadzwonić do kolesia i poprosić o zdjęcia sprzętu czy jak?
Bo jest do wyrzucienia w błoto trochę kasy, a chciałbym tego uniknąć.
Z góry dzięki i pozdrawiam....is SILENCE
"Enjoy the silence."
---
Wróciłem...!
-
ja kupowalem spret nowy zgodnie z oznaczeniami!Zamieszczone przez Silent PlanetDzięki za odpowiedź.
Ty kupowałeś sprzęt nowy?
Bo chciałbym kupić "używany jak nowy" (n/u), a po lekturze pl.rec.foto sam nie wiem co mam myśleć - jedni chwalą od lat, inni totalnie odradzają.
Nie wiem, mam zadzwonić do kolesia i poprosić o zdjęcia sprzętu czy jak?
Bo jest do wyrzucienia w błoto trochę kasy, a chciałbym tego uniknąć.
Z góry dzięki i pozdrawiam....dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf
tylko tyle potrzeba
"galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.plKomentarz
-
Postanowiłem gościa olać.
Pozdrawiam.is SILENCE
"Enjoy the silence."
---
Wróciłem...!
-
Ja kupiłem w Interfoto jedno szkło (nowe) i odbierałem osobiście pod wskazanym w mailu adresem. Miałem taką możliwość bo sklep funkcjonuje "w realu" (w prywatnym mieszkaniu ) 5 min. od mojego miejsca zamieszkania. Pachnąca nówka, w pudełeczku, w folii z gwarancją. I jeżeli będę miał taką potrzebę to znowu do nich pojadę po kolejne zakupy.Zamieszczone przez Silent PlanetPostanowiłem gościa olać
Jednak kupowanie wysyłkowe i w dodatku sprzętu z oznaczeniem n/u może zakończyć się niemile.
Podczas testowania z moim body używanej Sigmy 12-24 , która z zewnątrz była rewelacyjnie utrzymana, nie zauważyłem żadnych problemów. Cena była bardzo OK i już się zacząłem podpalać. Ale gdy zacząłem oglądać soczewki pod światło nagle na przedniej soczewce (od środka) zatrzymało się ciało obce wielkości paznokcia!
Oderwał się z boku
W każdym razie chyba nie jest możliwe aby takiej wielkości śmieć dostał się wnętrza obiektywu bez jego rozkręcania. Gdy pokazałem to sprzedawcy był bardzo zdziwiony, przeprosił mnie i stwierdził, że musi obiektyw oddać do czyszczenia.
Wniosek z tego jest prosty: sprzedający nie dokładnie ogląda sprzęt używany. Owszem jest sprawny ale gdybym kupował korespondencyjnie i dostał szkło z takim badziewiem w środku to bym się wściekł.
Komentarz
-
Niestety,... mija 3 tydzień od chwili gdy kliknąłem w allegro że kupuję nowy obiektyw Sigmy 18-50/2,8. Był podobno dostępny od ręki...gość nie zadzwonił..obiecał że będzie po 2 tyg i nie ma...znów nie zadzwonił ...nie wysłał majla...a i wystawił kolejna aukcję że znów klika takich obiektywów jest dostępnych od ręki... kpina....
Jak ktoś ma zamiar wydać prawie 2 kzł to chociaz jakieś minimum komfortu i zaciekwawienia ze strony p. Wieczorka by sie należało....
Po prostu nie polecam, dajcie sobie spokójKomentarz
-
-
To ja tez coś wtrącę. Kupiłem u niech 2 obiektywy. Sigma 28/1.8 przyszla kurierem, za pobraniem, a ja zapłaciłem tylko za obiektyw, koszty przesyłki wzięli na siebie. Obiektyw okazał się porażką pod 10D, więc mi go wymienili (po przeszłomiesiącu) z dopłatą
na sigmę 18-125. Miała być faktura VAT, a wystawili jakieś cudo i VATu odliczyć nie szło... Pytałem mailowo o lampę sigmy, zapewniali, że bedzie z normalna fakturą... Uczucia mam mieszane (przez tę f-rę), ale raczej in plus
Ostatnio edytowany przez robson; 1534.Komentarz
Komentarz