Zakupy w pewnym sklepie internetowym InterFoto

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mroczny
    Początki nałogu
    • 2004
    • 292

Zakupy w pewnym sklepie internetowym InterFoto

Witam wszystkich forumowiczów. Mam pytanie odnośnie sklepu o dźwięcznej nazwie InterFoto <http://www.interfoto.com.pl/index.php> Czy ktoś może korzystał z ich usług lub słyszał coś o nim. Interesuje mnie zakup lampi błyskowej Sigma EF-500 DG Super do mojego Canona G3 i pomimo ogólnej biedy tej firmy na polskim rynku (znaczy lamp bo obiektywów hoho) to cena oferowana w tym sklepie za nową lampę jest bardzo przystępna <950 PLN>, w innych to raczej oscylowała 1500 - 1200. Jeżeli ktoś może podrzucić jakiś komentarz lub radę, to chętnie wysłucham. I tu prośba do forumowiczów ze stolicy, którzy może mieszkają niedaleko tego sklepu, czy mogliby zajrzećtam i zobaczyć czy to nie jest tylko skrzynka pocztowa, ewentualnie coś więcej się o nim dowiedzieć. Z góry dziękuję.
    NO, not one of the First Ones,
    I AM THE FIRST ONE !!!
    PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL King
  • Rudi
    Bywalec
    • 2004
    • 241

Sklep jest OK

Sprzedawca to rzetelny gość. Zamawiałem w InterFoto obiektyw i lampę 420. Przy przesyłce kurierem miałem towar w 24h. Co do lampy to udało mi się nawet wytargować trochę "groszy". Nie ma obawy co do tego sklepu.
    Udanych zakupów

Komentarz

• mroczny
      Początki nałogu
      • 2004
      • 292

Sprzedawca to rzetelny gość
      W związku z opinią naszewgo drogiego Czachy jestem skłonny wątpić w tę rzetelność, poczekam czy facet odpowie na maila <już 3 dni i cisza> no i jak na niego odpowie. Chyba że handluje na 10-lecia, to może jużo nim więcej nie usłyszymy.
      I AM THE FIRST ONE !!!

Komentarz

• Rudi
        Bywalec
        • 2004
        • 241

No jak juz napisalem, ja nie mialem z nim problemow.
        Pozyjemy zobaczymy jak bedzie dalej

Komentarz

• Czacha
          fotograf
          • 2004
          • 4868

wpiszcie do szukania "wieczorek" w google, w archiwum grupy pl.rec.foto ... opinie sa rozne... tak jak i moja i rudiego ;-)
          https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• mroczny
            Początki nałogu
            • 2004
            • 292

opinie sa rozne
            Są różne na korzyść niegatywnych, ale ponoć najgłośniej krzyczą najnieszczęśliwsi. Ból mego istnienia jest taki, że nikt nie sprzedaje tych lamp Sigma EF-500 DG Super w cenach do przyjęcia, a powiem szczerze już mniej się obawiam zakupu na niemieckim ebay'u u jakiegoś supersellera niż u kolesia, który nawet adresu nie ma, coby go dorwać w razie "nieporozumienia". Jakby ktoś miał namiar na te lampkę <nówkę z gwarą> poniżej 1000 PLN to niech wali do mnie jak burza.
            I AM THE FIRST ONE !!!

Komentarz

• Silent Planet
              Uzależniony
              • 2004
              • 832

No i jak Panowie jest tak na prawdę z tym Interfoto?

Muszę kupić coś co w tej chwili jest tylko tam za rozsądne pieniądze i z jednej strony dużo z Was daje ten sklep jako odnoścnik do cen itp. a część z Was mówi, że koleś to naciągacz.

Co mam myśleć ?
              Szkoda wtopić kasę, a potrzebuję kupić...

Dzięki za odpowiedź ( za tą szybką też :wink: )
              is SILENCE
              "Enjoy the silence."
              ---
              Wróciłem...!
              analog & digital / black & white / calm & easy...

Komentarz

• Przemek Białek
                Uzależniony
                • 2004
                • 832

No i jak Panowie jest tak na prawdę z tym Interfoto?
                kupowalem u kolesia 550ex, paczka przyszla po ok 10 dniach troche przydlugo, ale klient tlumaczyl ze to wina dostawy a nie jego.Zawartosc si ezgadzala oprocz dwoch rzeczy:
                - brak gwarancji
                - brak instrukcji w jez. polskim

telefon na drugi dzien zalatwil wszystko , w ciagu 4 dni dostalem jedno i drugie, tak wiec nie wiem czy to z powodu lenistwa, czy tez braku szacunku dla klienta, a byc moze jedno i drugie.Jednakze mysle tez ze maja troche pracy i po prostu mogli zapomniec!
                dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
                "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Komentarz

• Silent Planet
                  Uzależniony
                  • 2004
                  • 832

Dzięki za odpowiedź.

Ty kupowałeś sprzęt nowy?
                  Bo chciałbym kupić "używany jak nowy" (n/u), a po lekturze pl.rec.foto sam nie wiem co mam myśleć - jedni chwalą od lat, inni totalnie odradzają.
                  Nie wiem, mam zadzwonić do kolesia i poprosić o zdjęcia sprzętu czy jak?
                  Bo jest do wyrzucienia w błoto trochę kasy, a chciałbym tego uniknąć.

Z góry dzięki i pozdrawiam....
                  is SILENCE
                  "Enjoy the silence."
                  ---
                  Wróciłem...!

Komentarz

• Przemek Białek
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 832

Zamieszczone przez Silent Planet
                    Dzięki za odpowiedź.

Ty kupowałeś sprzęt nowy?
                    Bo chciałbym kupić "używany jak nowy" (n/u), a po lekturze pl.rec.foto sam nie wiem co mam myśleć - jedni chwalą od lat, inni totalnie odradzają.
                    Nie wiem, mam zadzwonić do kolesia i poprosić o zdjęcia sprzętu czy jak?
                    Bo jest do wyrzucienia w błoto trochę kasy, a chciałbym tego uniknąć.

Z góry dzięki i pozdrawiam....
                    ja kupowalem spret nowy zgodnie z oznaczeniami!
                    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
                    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Komentarz

• Silent Planet
                      Uzależniony
                      • 2004
                      • 832

Postanowiłem gościa olać.

Pozdrawiam.
                      is SILENCE
                      "Enjoy the silence."
                      ---
                      Wróciłem...!

Komentarz

• p13ka
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 1013

Zamieszczone przez Silent Planet
                        Postanowiłem gościa olać
                        Ja kupiłem w Interfoto jedno szkło (nowe) i odbierałem osobiście pod wskazanym w mailu adresem. Miałem taką możliwość bo sklep funkcjonuje "w realu" (w prywatnym mieszkaniu ) 5 min. od mojego miejsca zamieszkania. Pachnąca nówka, w pudełeczku, w folii z gwarancją. I jeżeli będę miał taką potrzebę to znowu do nich pojadę po kolejne zakupy.
                        Jednak kupowanie wysyłkowe i w dodatku sprzętu z oznaczeniem n/u może zakończyć się niemile.
                        Podczas testowania z moim body używanej Sigmy 12-24 , która z zewnątrz była rewelacyjnie utrzymana, nie zauważyłem żadnych problemów. Cena była bardzo OK i już się zacząłem podpalać. Ale gdy zacząłem oglądać soczewki pod światło nagle na przedniej soczewce (od środka) zatrzymało się ciało obce wielkości paznokcia! Oderwał się z boku W każdym razie chyba nie jest możliwe aby takiej wielkości śmieć dostał się wnętrza obiektywu bez jego rozkręcania. Gdy pokazałem to sprzedawcy był bardzo zdziwiony, przeprosił mnie i stwierdził, że musi obiektyw oddać do czyszczenia.
                        Wniosek z tego jest prosty: sprzedający nie dokładnie ogląda sprzęt używany. Owszem jest sprawny ale gdybym kupował korespondencyjnie i dostał szkło z takim badziewiem w środku to bym się wściekł.

Komentarz

• zdjecie

Niestety,... mija 3 tydzień od chwili gdy kliknąłem w allegro że kupuję nowy obiektyw Sigmy 18-50/2,8. Był podobno dostępny od ręki...gość nie zadzwonił..obiecał że będzie po 2 tyg i nie ma...znów nie zadzwonił ...nie wysłał majla...a i wystawił kolejna aukcję że znów klika takich obiektywów jest dostępnych od ręki... kpina....
                          Jak ktoś ma zamiar wydać prawie 2 kzł to chociaz jakieś minimum komfortu i zaciekwawienia ze strony p. Wieczorka by sie należało....

Po prostu nie polecam, dajcie sobie spokój

Komentarz

• Jac
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 4813

ja odradzam, kupilem u nich obiektyw... mial byc z f-ra a nie byl..
                            Instagram

Komentarz

• robson
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 228

To ja tez coś wtrącę. Kupiłem u niech 2 obiektywy. Sigma 28/1.8 przyszla kurierem, za pobraniem, a ja zapłaciłem tylko za obiektyw, koszty przesyłki wzięli na siebie. Obiektyw okazał się porażką pod 10D, więc mi go wymienili (po przeszłomiesiącu) z dopłatą na sigmę 18-125. Miała być faktura VAT, a wystawili jakieś cudo i VATu odliczyć nie szło... Pytałem mailowo o lampę sigmy, zapewniali, że bedzie z normalna fakturą... Uczucia mam mieszane (przez tę f-rę), ale raczej in plus
                              Ostatnio edytowany przez robson; 1534.

moje fotki --->www.robson.deviantart.com

Komentarz

Pracuję...