Co i jak z nastawianiem ręcznym w EOS 300

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dream catcher
    Bywalec
    • 2008
    • 129

Co i jak z nastawianiem ręcznym w EOS 300

Witam!

Czy mógłby ktoś łopatologicznie wytłumaczyć świerzakowi opcje preselekcji przysłony, preselekcji czasu, jak to wszystko ustawić, jak dograć do warunków. Kolejną rzeczą jest blokowanie ostrości, programowa automatyka ekspozycji...

Jeśli ktoś miałby ochotę poświęcić temu tematowi chwilę czasu byłbym bardzo wdzięczny
    [QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."
  • gwozdzt
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 5780

Zamieszczone przez dream catcher
    Czy mógłby ktoś łopatologicznie wytłumaczyć świerzakowi opcje preselekcji przysłony, preselekcji czasu, jak to wszystko ustawić, jak dograć do warunków. Kolejną rzeczą jest blokowanie ostrości, programowa automatyka ekspozycji...
    Jesli nie posiadasz instrukcji, to leży tu:

w pozostałych kwestiach sprawdź pocztę e-mail :-)

EDIT: "Nie można wysłać wiadomości, ponieważ jej rozmiar przekroczył limit serwera...."

Czy masz jakieś konto, które przyjmie plik PDF 16MB ?
    Ostatnio edytowany przez gwozdzt; 3209.
    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• dream catcher
      Bywalec
      • 2008
      • 129

Zamieszczone przez gwozdzt
      Jesli nie posiadasz instrukcji, to leży tu:

w pozostałych kwestiach sprawdź pocztę e-mail :-)
      Instrukcję posiadam i z technicznego punktu widzenia wiem o co kaman. Chodzi mi bardziej o to, jak się to wszystko ma w praktyce...

EDIT:
      ja wiem... na gmail.com powinno wszystko grać... spróbuj na [email protected], a jak nie to, to może http://wyslijto.pl/
      Ostatnio edytowany przez dream catcher; 16012.
      [QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."

Komentarz

• Janusz Body
        Moderator
        • 2004
        • 5757

KLIKNIJ

Janusz,
        Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• Elmarqo
          Bywalec
          • 2007
          • 245

Zamieszczone przez Janusz Body
          No Janusz, Ty nie dałeś wędki, ale całą sieć
          mareksliwinski.pl

Komentarz

• dream catcher
            Bywalec
            • 2008
            • 129

@Elmarqo, @Janusz Body

Dzięki za odzew w temacie, ale Panowie... jeśli już postanawiacie się odezwać to proszę o jakieś konkrety... Nie zaganiam na siłę nikogo do odpowiedzi w tym temacie, więc bez obrazy ale Wasze posty niczego kreatywnego do tematu nie wniosły

Komentarz

• Janusz Body
              Moderator
              • 2004
              • 5757

@... Wasze posty niczego kreatywnego do tematu nie wniosły
              Mylisz się. Wniosły i to bardzo dużo. Nawet więcej niż mógłbyś oczekiwać. Przeczytaj WSZYSTKO co jest pod tym kliknij a potem możesz znowu zadać pytanie.

Jakby Tamto było mało to zobacz poniżej:
              http://www.canon-board.info/showthread.php?t=7161
              Ostatnio edytowany przez Janusz Body; 194.

Janusz,
              Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• grzbiet
                Bywalec
                • 2006
                • 180

Dream Catcher, ja jestem kreatywny od 2-ch lat. nawet sobie wczoraj MT-24 EX kupiłem. Wiesz ile mam zabawy? I tak, i tak, i tak... i w te, i we te ... komputer już się chce zapalić Przez ostatnie 72 godziny spałem może ze 2 godziny...A w temacie - próbuj, czytaj, próbuj, czytaj... próbuj... Pozdro.

Komentarz

• dream catcher
                  Bywalec
                  • 2008
                  • 129

Zamieszczone przez grzbiet
                  Dream Catcher, ja jestem kreatywny od 2-ch lat. nawet sobie wczoraj MT-24 EX kupiłem. Wiesz ile mam zabawy? I tak, i tak, i tak... i w te, i we te ... komputer już się chce zapalić Przez ostatnie 72 godziny spałem może ze 2 godziny...A w temacie - próbuj, czytaj, próbuj, czytaj... próbuj... Pozdro.

Panie Januszu... Wniosły by więcej, gdyby podał pan jeden konkretny, najbardziej trafny według Pana tytuł... Na pewno ma Pan spore doświadczenie, wiec czekam na odpowiedź

Komentarz

• mamiski
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 130

Ja z kolei polecałbym książki o fotografii; mogę też podać ogólną informację: tematy dynamiczne wymagają preselekcji migawki, a motywy statyczne i przestrzenne odpowiedniej przesłony, czyli jej preselekcji.

Komentarz

• dream catcher
                      Bywalec
                      • 2008
                      • 129

@gwozdzt - bardzo dziękuję za maila - na pewno informacje zawarte w nim odpowiedzą mi na wiele pytań! Jeszcze raz dzięki!

@mamiski
                      Również dzięki za podpowiedź, ale ciągle głowię się jak dobrać odpowiednie wartości... Zasiądę więc do lektury, ale gdyby ktoś chciał pokrótce opisać te zależności, byłbym wdzięczny

Komentarz

• Riccardo
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 691

Co bedzie z tym krajem skoro nowe pokolenie jest takie leniwe...
                        http://foto.korba.pl/0,3631,arty.html
                        Ostatnio edytowany przez Riccardo; 2115.
                        Pozdrawiam
                        Riccardo
                        --
                        Fuji & Ricoh

Komentarz

• dream catcher
                          Bywalec
                          • 2008
                          • 129

Riccardo - dzięki za link, ale mimo wszystko muszę to napisać... Skąd w Was - starych wyjadaczach - tyle frustracji? Ogrom informacji w sieci, każdego może przytłoczy... jedne są ok drugie nie... Dlatego proszę na forum o wskazówki ludzi znających się na rzeczy... Jasne, że gdy sie już sporo wie na dany temat, widok takiego laika jak ja... jakby to powiedzieć... lekko śmieszy. Bo gość pyta o oczywistości... Dla mnie jednak (na razie) nie są to sprawy oczywiste i chcę zasięgnąć porady ludzi, którzy już takową wiedzę posiadają. i Cieszę się, że mimo złośliwości dzielą się nią ze mną

Pozdrawiam!

Komentarz

• Riccardo
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 691

Riccardo - dzięki za link, ale mimo wszystko muszę to napisać... Skąd w Was - starych wyjadaczach - tyle frustracji?
                            a. - bo odpowiadanie w kolko na te same pytania staje sie nudne
                            b. - bo nas irytuje to ze ktos zamiast wykazac minimum inicjatywy, woli isc na latwizne. Jak chcesz isc na latwizne to na pokretle w aparacie masz taki zielony prostokat...
                            Cieszę się, że mimo złośliwości dzielą się nią ze mną
                            szczerze mowiac ja nie widze tu zlosliwosci...
                            (no oprocz moich postow )
                            Pozdrawiam
                            Riccardo
                            --
                            Fuji & Ricoh

Komentarz

• dream catcher
                              Bywalec
                              • 2008
                              • 129

Zamieszczone przez Riccardo
                              a. - bo odpowiadanie w kolko na te same pytania staje sie nudne
                              Pogrzebałem trochę po forum i pewnie znalazły by się podobne tematy, ale nie znalazłem tego o co mi chodziło, więc postanowiłem założyć osobny temat.

b. - bo nas irytuje to ze ktos zamiast wykazac minimum inicjatywy, woli isc na latwizne. Jak chcesz isc na latwizne to na pokretle w aparacie masz taki zielony prostokat...
                              1 część zdania zostawię bez komentarza... a co do zielonego prostokąta... gdybym go chciał używać, nie fatygował bym z wklepywaniem do wyszukiwarki słów "Canon Board"

szczerze mowiac ja nie widze tu zlosliwosci...
                              (no oprocz moich postow )
                              Ostatnio edytowany przez dream catcher; 16012.

Komentarz

Pracuję...