ISO 16oo 40D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sisimon17
    Dopiero zaczyna
    • 2008
    • 29

ISO 16oo 40D

Mam pytanie odnośnie wyświetlacza w aparacie 40D. Dziś po zrobieniu kilku zdjęć zauważyłem że w wyświetlaczu górnym, także dolnym aparat pokazuje mi małe cyfry 0 jako "o" np zamiast 100 jest 1oo, zamiast 1600 jest 16oo. Dzwoniłem do serwisu ale nie mogą zdiagnozować usterki, najpierw stwierdzili że mam ustawione RAW-y, lecz miałem L . Mają oddzwonić. Może spotkaliście się z tym problemem. Drugie pytanie to czy jak kupowaliście aparat (body) to instrukcja po polsku była w pudełku ? bo mi w sklepie powiedzieli że instrukcje przychodzą osobno a nie są zapakowane w pudełku z aparatem. Ktoś mnie robi w konia ?
    pozdrawiam Andrzej
  • sergi
    Początki nałogu
    • 2004
    • 413

Zamieszczone przez sisimon17
    bo mi w sklepie powiedzieli że instrukcje przychodzą osobno a nie są zapakowane w pudełku z aparatem. Ktoś mnie robi w konia ?
    no ktoś Cię robi w konia... I co teraz? przyślą Ci pocztą instrukcję czy jak?
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Komentarz

• sisimon17
      Dopiero zaczyna
      • 2008
      • 29

jak włączyłem same jedynki w usatwieniach CFnII - obraz to zmniejszają sie zera w ISO ....
      co do instrukcji to chyba się przejadę do sklepu

Komentarz

• piszczal
        Początki nałogu
        • 2006
        • 459

instrukcja była w pudełku
        masz włączoną opcję priorytetu jasnych partii obrazu - chyba, z pamięci piszę
        aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Komentarz

• eRTeeS

Zamieszczone przez piszczal
          instrukcja była w pudełku
          masz włączoną opcję priorytetu jasnych partii obrazu - chyba, z pamięci piszę
          Dobrze piszesz. Po włączeniu tej funkcji czułość jest wyświetlana w ten sposób.

Komentarz

• piszczal
            Początki nałogu
            • 2006
            • 459

Zamieszczone przez eRTeeS
            Dobrze piszesz. Po włączeniu tej funkcji czułość jest wyświetlana w ten sposób.
            niby tak, ale wtedy chyba nie ma czułości 100, a kolega napisałbył że ma na wyświetlaczu 1oo
            aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Komentarz

• mattnick
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1735

może to 1oo czyli od 1 do oo nieskończoności
              30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
              CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• sisimon17
                Dopiero zaczyna
                • 2008
                • 29

z tym 100 to sie wygłupiłem .... rozpędziłem sie, chciałem podać tylko przykład o co mi chodzi

Odp. z innego sklepu :
                nie zawsze instrukcja jest w formie ksiazeczki, my dajemy pelna instrukcje na CD.
                Po rozmowie telef. z Canon Polska pan stwierdził że nie wszystkie aparaty mają polską instrukcję zwłaszcza te które idą na rynek europejski ( że to się zdarza, choć bardzo rzadko).

Komentarz

• bartheq
                  Bywalec
                  • 2004
                  • 134

Zamieszczone przez sisimon17
                  jak włączyłem same jedynki w usatwieniach CFnII - obraz to zmniejszają sie zera w ISO ....
                  Chodzi konkretnie o Highlight tone priority tylko nie pamietam ktory to numer.

Poza tym gratuluje serwisowi znajomosci sprzetu - taki objaw powinno sie rozpoznac od razu (;
                  5DII+L+L+L+L (:
                  bartekkucharczyk.pl

Komentarz

• Goomis
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1893

LOL, że ludzie czasem mają takie problemy... Ja uznałem, że to poprostu tak jest, może dlatego, że highlight mam zawsze włączony :-P Z drugiej strony to fajny ficzer od C. można łatwo rozpoznac czy ma się włączony highlight :-D Małe ale przydatne :-D
                    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• marekk_ok
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 821

Pytanie czy spotkaliscie sie z sytuacja iz dane body ma jakas funkcje o ktorej w instrukcji cisza?

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Zamieszczone przez marekk_ok
                        Pytanie czy spotkaliscie sie z sytuacja iz dane body ma jakas funkcje o ktorej w instrukcji cisza?
                        "podryw panienek" - działa najlepiej w zestawie "aparat+długa lufa" ale w przypadku 40D sam trick na LiveView i wielki LCD już robi odpowiednie wrażenie.

Komentarz

• marekk_ok
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 821

Zamieszczone przez Vitez
                          "podryw panienek" - działa najlepiej w zestawie "aparat+długa lufa" ale w przypadku 40D sam trick na LiveView i wielki LCD już robi odpowiednie wrażenie.
                          Rzeczywiscie, w instrukcji nic o tym nie pisza :-)
                          Lecz z tej "wartosci dodanej" nie kazdy moze/chce skorzystac - moze dlatego jej nie ma w "parametrach".

Komentarz

• Przemek Białek
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 832

Rzeczywiscie, w instrukcji nic o tym nie pisza :-)
                            Lecz z tej "wartosci dodanej" nie kazdy moze/chce skorzystac - moze dlatego jej nie ma w "parametrach".
                            skorzystać to pewnie każdy chce chociaż dla lansu, bo zawsze to jakaś forma reklamy, podchodzisz do laski wyciągasz wyzycisza i mówisz niskim głosem "dobra lalka masz tu namiary, wiesz jak mnie szukać" hehe ale producenci zostawiają to dla siebie bo nie muszą na aparat a na ciekawe furki
                            dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
                            "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

Ja nie korzystam z wbudowanej lampy czy trybu zielonego a jest w parametrach i instrukcji .

Komentarz

Pracuję...