Pilot RC1

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bebeto97

Pilot RC1

Witam,
    zakupiłem wczoraj pilota RC1
    http://www.allegro.pl/item321539904_...350d_400d.html
    i niestety jak to w Polsce bywa, nie ma polskiej iunstrukcji, jak wgrać tego pilota? czy mógł by mi ktoś pomóc??
  • Riccardo
    Uzależniony
    • 2005
    • 691

A gdzie Ty chcesz go wgrac?
    Jestes pewien ze Twoj aparat obsluguje pilota?
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Komentarz

• janmar
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 3468

Niczego nie wgrywasz.Używalem kiedyś na canon 50.Nie wiem jaki masz aparat Ale jesli jest obsługiwany to:Sprawdz czy w pilocie sa dwie sprawne baterie,nastepnie przygotuj aparat,włącz przycisk samowyzwalacza,skieruj pilota diodą w stronę aparatu i wcisnij przycisk.
      Dioda musi widzieć czoło aparatu.Na pilocie masz trójpozycyjny przełącznik.
      1. wyłaczony/2.normalny pstryk/3. Samowyzwalacz.To wszystko.Pozdrawiam
      Acha, mozesz go nawlec na pasek aparatu.Ma szybkozłączke.
      Ostatnio edytowany przez janmar; 7379.

Komentarz

• bebeto97

posiadam 350d. i niestety żadnej reakcji ze strony pilota jak i aparatu na kazdej z tych pozycji

Komentarz

• Riccardo
          Uzależniony
          • 2005
          • 691

Zamieszczone przez janmar
          1. wyłaczony/2.normalny pstryk/3. Samowyzwalacz.)
          a dokladnie pozycja 3 to opoznienie 2 sek.
          Pozdrawiam
          Riccardo
          --
          Fuji & Ricoh

Komentarz

• janmar
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 3468

Zamieszczone przez bebeto97
            posiadam 350d. i niestety żadnej reakcji ze strony pilota jak i aparatu na kazdej z tych pozycji
            Czy właczyłes samowyzwalacz?W 50-tce ta funkcja aktywizowała czujnik pilota.Nie wiem jak właczasz samowyzwalacza w C 350.Ale niezaleznie jak ,musisz go właczyc.Czy baterie w pilocie sprawne?
            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
            Odkopałem instrukcje[english ]Działa do 5m.Od zaktywizowania czujnika ma cztery min.gotowosci.Pozycja 3. to jak Słusznie sprostowal Ricardo,2sek.opóżnienia.
            Ostatnio edytowany przez janmar; 7379. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• APP
              Uzależniony
              • 2006
              • 664

Baterie sprawdzone?
              Instrukcja aparatu - strona 49.

Komentarz

• Riccardo
                Uzależniony
                • 2005
                • 691

Zamieszczone przez janmar
                Piszesz o innym pilocie,[jest taka funkcja zeby zdazyc go schować].RC1 odkopałem lezy przede mną.Wykonalem dwukrotną próbę na 50-tce.Na 100%
                jest tak jak opisałem.Pozdrawiam.
                Pisze o RC-1. Wlasnie lezy przede mna. Sprawdzone na 350d. Pozycja w pilocie na 2. (sa do wyboru - L -wylaczone;  (kropka) - wlaczone; 2 - opoznienie 2 sek). W 350d przyciskiem zdjec seryjnych/samowyzwalacza wybrany samowyzwalacz/pilot. Klik i aparat cyka po 2 sek
                Pozdrawiam
                Riccardo
                --
                Fuji & Ricoh

Komentarz

• majcz
                  Coś już napisał
                  • 2007
                  • 83

Być może nie włączyłeś w aparacie w Drive mode pozycji Self-timer/Remote control.
                  Źle się czuję jak sobie nie popstrykam www.stasiaczek.blogspot.com
                  ---------------------------------------------
                  Canon 7D, Tamron 10-24/3,5-4,5, Canon 50/1,8, Canon 24-105/4 IS, Canon 70-200/2,8, Sigma 120-300/2,8 IS

Komentarz

• janmar
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 3468

Zamieszczone przez Riccardo
                    Pisze o RC-1. Wlasnie lezy przede mna. Sprawdzone na 350d. Pozycja w pilocie na 2. (sa do wyboru - L -wylaczone;  (kropka) - wlaczone; 2 - opoznienie 2 sek). W 350d przyciskiem zdjec seryjnych/samowyzwalacza wybrany samowyzwalacz/pilot. Klik i aparat cyka po 2 sek
                    Juz sprostowałem w poscie wyzej Masz rację.Sprawdzałem w ciemnym pokoju.aparat w poz,3 zapracowal po 2 sek na jakims b.dlugim czasie
                    a ja odczytalem b.długie migotanie czerwonej lampki jako samowyzwalacz.Uzywałem b.rzadko i dawno temu.Dzieki za sprostowanie :-)

Komentarz

• bebeto97

Jej <głupek> mój błąd...Mam pojęcie o jezyku niemieckim ale w instrukcji piolota tego nie uwzględnili...a mianowicie (wstyd sie przyznać) nie uruchomiłem funkcji samowyzwalacza.

Dziekuje za pomoc

Komentarz

Pracuję...