Witam.
Miło mi zakomunikować, że przy wsparciu dystrybutora obiektywów TAMRON, firmy Foto-Technika postanowiłem zorganizować mały plener fotograficzny.
Jako, że głównym organizatorem będzie moja skromna osoba, decydującą większością głosów przepchnięta została lokalizacja owego pleneru - Poznań lub okolice.
Głównym założeniem pleneru będzie popularyzacja obiektywów marki TAMRON.
Cóż by to miało być ?
Przede wszystkim każdy będzie miał możliwość postrzelania najpopularniejszymi modelami Tamrona. W szczególności będą to modele:
1. Tamron 17-50* 2.8
2. Tamron 28-75 2.8
3. Tamron 90 2.8 macro
4. Tamron 180 3.5 macro
5. Tamron 200-500 5-6.3
6. Tamron 70-300 4-5.6
7. Tamron 18-250 * 3.5-6.3
8. Tamron 28-300 VC 3.5-6.3
9. Tamron 17-35 2.8-4
10. Tamron 11-18 * 4.5-5.6
oraz (jeśli zdąży dojechać, chociaż wedle wszelkich znaków na ziemi i niebie będzie)
11. Tamron 70-200 2.8
* obiektywy APS-C
Jeśli chodzi o miejsce pleneru - to jest do uzgodnienia - i tutaj prosiłbym o jakieś sugestie. Byleby łatwy dojazd był i miejsce przyjemne czy to do fotorafii przyrody czy portretów.
Z mojej strony gwarantuję sprzęt (obiektywy, blendę) oraz modelki (postaram się, by były 2-3 fajne babki do fotografowania)
Relację i zdjęcia z pleneru będzie można obejrzeć na łamach czasopisma "LUSTRZANKA"
Wstępny termin pleneru - weekend 12 lub 13 kwiecień (uzależnione od pogody).
Żeby "ogarnąć" całą zabawę i przywieźć z powrotem wszystkie obiektywy jakie zabiorę do testowania
ograniczam liczbę uczestników do ilości obiektywów (każdy będzie odpowiadał za jedno szkiełko i w razie konieczności będzie wymieniał na inne), czyli max. 10 osób.
Po plenerze każdy z uczestników prześle do mnie najlepsze zdjęcia z obiektywów jakimi pstrykał, zdjęcia zostaną opisane i umieszczone na forum w jakiejś przejrzystej formie. Każdy oglądający będzie wiedział, jakim obiektywem było robione dane zdjęcie i z jakimi parametrami.
Jedynym moim warunkiem jest zakaz robienia zdjęć modelkom własnymi obiektywami.
Jakie korzyści z pleneru ?
Dla uczestników:
- możliwość popstrykania szkiełkami, których w sklepach niestety nie ma, a czytając opinie w internecie można dostać kręćka
- możliwość porobienia ładnym dziewczynom fajnych zdjęć do własnego portfolio
- dystrybutor oraz ja postaramy się o jakieś gadżety fotograficzne dla każdego uczestnika pleneru
- można to traktować jako kolejny poznański Canon-boardowy plener
Dla dystrybutora (producenta):
- popularyzacja sprzętu
- zdjęcia do ewentualnego wykorzystania w materiałach reklamowych
Dla mnie:
- właściwie najmniejsza, skorzystają na akcji również inne sklepy handlujące Tamronem
Mam nadzieję, że pomysł się podoba - w końcu korzyści są obopólne.
Jeśli ktoś jest zainteresowany uczestnictwem - proszę o podesłanie zgłoszenia na PW lub e-mail [email protected] z numerem kontaktowym telefonu oraz adresem do portfolio (linkiem do plfoto itp.).
Sugestie mile widziane, na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć.
Miło mi zakomunikować, że przy wsparciu dystrybutora obiektywów TAMRON, firmy Foto-Technika postanowiłem zorganizować mały plener fotograficzny.
Jako, że głównym organizatorem będzie moja skromna osoba, decydującą większością głosów przepchnięta została lokalizacja owego pleneru - Poznań lub okolice.
Głównym założeniem pleneru będzie popularyzacja obiektywów marki TAMRON.
Cóż by to miało być ?
Przede wszystkim każdy będzie miał możliwość postrzelania najpopularniejszymi modelami Tamrona. W szczególności będą to modele:
1. Tamron 17-50* 2.8
2. Tamron 28-75 2.8
3. Tamron 90 2.8 macro
4. Tamron 180 3.5 macro
5. Tamron 200-500 5-6.3
6. Tamron 70-300 4-5.6
7. Tamron 18-250 * 3.5-6.3
8. Tamron 28-300 VC 3.5-6.3
9. Tamron 17-35 2.8-4
10. Tamron 11-18 * 4.5-5.6
oraz (jeśli zdąży dojechać, chociaż wedle wszelkich znaków na ziemi i niebie będzie)
11. Tamron 70-200 2.8
* obiektywy APS-C
Jeśli chodzi o miejsce pleneru - to jest do uzgodnienia - i tutaj prosiłbym o jakieś sugestie. Byleby łatwy dojazd był i miejsce przyjemne czy to do fotorafii przyrody czy portretów.
Z mojej strony gwarantuję sprzęt (obiektywy, blendę) oraz modelki (postaram się, by były 2-3 fajne babki do fotografowania)
Relację i zdjęcia z pleneru będzie można obejrzeć na łamach czasopisma "LUSTRZANKA"
Wstępny termin pleneru - weekend 12 lub 13 kwiecień (uzależnione od pogody).
Żeby "ogarnąć" całą zabawę i przywieźć z powrotem wszystkie obiektywy jakie zabiorę do testowania
Po plenerze każdy z uczestników prześle do mnie najlepsze zdjęcia z obiektywów jakimi pstrykał, zdjęcia zostaną opisane i umieszczone na forum w jakiejś przejrzystej formie. Każdy oglądający będzie wiedział, jakim obiektywem było robione dane zdjęcie i z jakimi parametrami.
Jedynym moim warunkiem jest zakaz robienia zdjęć modelkom własnymi obiektywami.
Jakie korzyści z pleneru ?
Dla uczestników:
- możliwość popstrykania szkiełkami, których w sklepach niestety nie ma, a czytając opinie w internecie można dostać kręćka
- możliwość porobienia ładnym dziewczynom fajnych zdjęć do własnego portfolio
- dystrybutor oraz ja postaramy się o jakieś gadżety fotograficzne dla każdego uczestnika pleneru
- można to traktować jako kolejny poznański Canon-boardowy plener
Dla dystrybutora (producenta):
- popularyzacja sprzętu
Dla mnie:
- właściwie najmniejsza, skorzystają na akcji również inne sklepy handlujące Tamronem
Mam nadzieję, że pomysł się podoba - w końcu korzyści są obopólne.
Jeśli ktoś jest zainteresowany uczestnictwem - proszę o podesłanie zgłoszenia na PW lub e-mail [email protected] z numerem kontaktowym telefonu oraz adresem do portfolio (linkiem do plfoto itp.).
Sugestie mile widziane, na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć.
Komentarz