speedlite 380ex wolno się ładuje

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sn4ke

speedlite 380ex wolno się ładuje

Witam
    mam taki problem moja lampa speedlite 380 ex strasznie wolno się ładuje. Około 15 sekund! Kupiłem ją używaną. Ale mam stare akumulatorki około 3 letnie być może to jest ich wina?. W danych technicznych napisane jest ze powinna sie ładowac od 0.1 sek do 7. Natomiast moja ładuje się strasznie długo, gdzie może leżeć przyczyna w starych akumulatorkach czy w lampie?
  • bakulik
    Uzależniony
    • 2005
    • 767

Witam.

Próbowałeś karmić ją czymś innym, niż te stare akumulatory? Naładowałeś je wcześniej? Myślisz, że na forum są wróżki?
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Komentarz

• gwozdzt
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 5780

Zamieszczone przez sn4ke
      380 ex strasznie wolno się ładuje. Około 15 sekund! mam stare akumulatorki około 3 letnie
      W danych technicznych napisane jest ze powinna sie ładowac do 7sek.
      gdzie może leżeć przyczyna w starych akumulatorkach czy w lampie?
      najprościej dowiesz się tego udając się do najbliższego kiosku po 4 nowe baterie alkaliczne.
      Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• sn4ke

nie karmiłem niczym innym, a akumulatorki są naładowane na full, pisze bo moze ktos mial podobny problem i rozwiązał go.

Komentarz

• mor_feusz
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1370

Stare akumulatory moga by przyczyna. Mam 580EX II i jak bylem w domu to brat bawil sie aparatem i wyczerpal do konca akumulatorki (i tak prawie padniete byly). Nie zdazylem naladowc swoich i trzeba bylo pare zdjec "pyknac" - dal mi swoje (jakies 2-3 lata i jaka "no name" ladowarka). Myslalem ze sie "potne" nigdy tak dlugo lampa sie nie ladowala. (wina byla po stornie akumulatorow jak i ladowarki - jak naladowalem brata akumulatorki swoja ladowarka - to "odrazu roznica byla wyczuwalna" ale i tak dlugo sie ladowala lampa potem). Kup "dobre akumulatorki" i sprawdz. Moim zdaniem roznica bedzie zauwazalna

Komentarz

• sn4ke

Zamieszczone przez mor_feusz
            Stare akumulatory moga by przyczyna. Mam 580EX II i jak bylem w domu to brat bawil sie aparatem i wyczerpal do konca akumulatorki (i tak prawie padniete byly). Nie zdazylem naladowc swoich i trzeba bylo pare zdjec "pyknac" - dal mi swoje (jakies 2-3 lata i jaka "no name" ladowarka). Myslalem ze sie "potne" nigdy tak dlugo lampa sie nie ladowala. (wina byla po stornie akumulatorow jak i ladowarki - jak naladowalem brata akumulatorki swoja ladowarka - to "odrazu roznica byla wyczuwalna" ale i tak dlugo sie ladowala lampa potem). Kup "dobre akumulatorki" i sprawdz. Moim zdaniem roznica bedzie zauwazalna
            Dzieki
            sprobuje najlpierw z bateriami, i dam znac jak poszlo.

Komentarz

• marekk_ok
              Uzależniony
              • 2007
              • 821

Moze tez byc problem z jedna bateria/uszkodzona.
              Mialem tak gdy jedna na 4 akumalutorki padla - wowczas ladowanie bylo b.dlugie mimo ze 3 byly sprawne.
              Najlepiej abys mogl te ogniwa odswiezyc i sprawdzic ile maja jeszcze pojemnosci - lecz do tego potrzebujesz troche lepsza ladowarke.

Komentarz

• jacekxyz
                Bywalec
                • 2007
                • 105

Pewnie jest tak jak koledzy wczesniej pisali czyli wina aku ale z moich doswiadzcen z ta lampa powiem tylko ze jesli chodzi o czas ladowania to jest przepasc miedzy nia a 430 czy 580 a nawet 420, ma ona mniejsza moc i przez to czesciej w trudnych warunkach blyska pelna moca a w tedy czas ladowania to masakra nawet na dobrych aku, zdecydowanie lepsza jest choc 420
                60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen

Komentarz

• sn4ke

kupilem nowe baterie i działa błysk za błyskiem
                  dzieki za pomoc

Komentarz

Pracuję...