Zacinanie się pokrętła od przesłony lub czasu 400D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • macgaw
    Bywalec
    • 2008
    • 115

Zacinanie się pokrętła od przesłony lub czasu 400D

witam ponownie.
    mam jedno pytanie. a mianowicie !!

od wczoraj zaczelo mi sie zacinac pokretło ( od ustawiania czasu lub przeslony)..... nie wiem co to moze byc krecic sie kreci ale nie mozna nic przestawic...
    kiedy natomiast przycisne "av" i pokrece to ustawienia ida a "druga" strone

aparat wylaczylem ale nic to nie dalo!! dopiero po wyjeciu baterii wszystko sie odblokowalo....

no ale nie o to chodzi zeby po 10 zdjeciach wyciagac baterie....(prawda)

dopowiem ze robie zdjecia z gripem (dwa akumulatory - oryginalny i zamiennik)

czy ktos mial podobny przypadek?? czy to oznacza ze cios jest nie tak i ratuje mnie tylko serwis??
    6D, Sigma 24 mm f/1.4 Art, Canon 100 mm f/2.8 IS USML, Canon 70-200 f/2.8 IS II
  • Evitagen
    Coś już napisał
    • 2008
    • 62

http://www.canon-board.info/showthread.php?t=31300

dosc podobny problem

Komentarz

• macgaw
      Bywalec
      • 2008
      • 115

dzieki za info i link....
      w sumie z gripem nic nie kombinowalem, takze jak sie pojawi znowu to sprawdze....

dzieki
      6D, Sigma 24 mm f/1.4 Art, Canon 100 mm f/2.8 IS USML, Canon 70-200 f/2.8 IS II

Komentarz

• bartoszsowa
        Dopiero zaczyna
        • 2007
        • 47

Mi czasami sie przycina tak, ze leci tylko w gore, ale wtedy tylko trzeba przekrecic pokretlo w gripie i dziala OK.
        Bartosz Sowa

Komentarz

• icik
          Bywalec
          • 2006
          • 159

Spokojnie te typy tak mają. 350D też mi niekiedy (sporadycznie) robi takiego psikusa. A jak to jest ze sprzętem z wyższej półki np. 40D?
          Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez icik
            A jak to jest ze sprzętem z wyższej półki np. 40D?
            Zgodnie z oczekiwaniami. W 20D przez ponad 2.5 roku żadnego zacięcia. W 40D od września 2007 żadnego zacięcia.

Komentarz

Pracuję...