Image Tank III - tjuning

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tytus
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1358

Image Tank III - tjuning

Po przeprowadzeniu analizy sytuacji, potrzeb i możliwości oraz zakupu odpowiednich akcesoriów i zebraniu ochoty na zabawę w dniu dzisiejszym przystosowałem tanka do zasilania bateriami do aparatu, czyli aku BP 511

w tym celu potrzebny mi był
    1. kawałek cienkiego dwużyłowego przewodu (okazał się ciut za gruby jak na wewnętrzne zastosowanie
    2. mikroprzełącznik
    3. gniazdo i wtyk zasilający
    4. lutownica, cyna, kalafonia i inne przybory

ponieważ nie da się tutaj hotlinkować tak wielu zdjęć umieściłem je dla zainteresowanych tutaj http://users.skynet.be/tytus/tank2/index2.html

bateria nawet sama trzyma sie w osłonie, ale na wszelki wypadek dodam gumkę recepturkę..jestem bardzo z efektów pracy zadowolony, o to mi chodziło, teraz przez kilka dni z dala od źródła prądu mam jako takie zabezpieczenie....

P.S.

dla niewtajemniczonych, mikroprzełącznik odłącza aku tanka w momencie podłączania aku aparatu, tak na wszelki wypadek...
    20Dset
    maj łeb...
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12226

Adam Slodowy bylby z Ciebie dumny

no to mam przed soba cel do majsterkowania. pomysle sobie nad jakims sprytniejszym tego zrobieniem, coby konstrukcja byla bardziej zwarta i latwiej (pewniej) sie w plecaku nosila...
    www albo tez flickr

Komentarz

• Tomasz Golinski
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 8623

Nono, widzę, że idziesz równo moim śladem... Tylko, że ja całkiem wywaliłem baterie wbudowaną, by się nie bawić w przełączniki... (chwilowo zestaw nie działa, bo wymieniałem tank i bandyci w sklepie nakleili plombę gwarancyjną! nie mogę nawet dysku wymienić... dbsoft-nie polecam)
      30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
      Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

A ja sobie do swojego P-2000 tylko dokupie zapasowa baterie (albo dwie... zalezy od ceny oryginalu i czy sa zamienniki ew. w rozsadnej cenie) i rowniez wytrzymam pare dni bez gniazdka 8) .
        Zapomnialem o tej malutkiej zalecie w watku o tym databanku - bardzo latwo wymienialna bateria.

Komentarz

• Tomasz Golinski
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 8623

A mnie właściwie teraz satysfakcjonuje ładowarka samochodowa
          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
          Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Tytus
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1358

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
            A mnie właściwie teraz satysfakcjonuje ładowarka samochodowa
            jak masz samochód pod reką ))
            20Dset
            maj łeb...

Komentarz

• Tytus
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1358

Zamieszczone przez akustyk
              Adam Slodowy bylby z Ciebie dumny

no to mam przed soba cel do majsterkowania. pomysle sobie nad jakims sprytniejszym tego zrobieniem, coby konstrukcja byla bardziej zwarta i latwiej (pewniej) sie w plecaku nosila...
              Dzieki!
              warto się wysilić, jak się ma w perspektywie kilka dni bez prądu...
              20Dset
              maj łeb...

Komentarz

• Tytus
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 1358

Zamieszczone przez Vitez
                A ja sobie do swojego P-2000 tylko dokupie zapasowa baterie (albo dwie... zalezy od ceny oryginalu i czy sa zamienniki ew. w rozsadnej cenie) i rowniez wytrzymam pare dni bez gniazdka 8) .
                Zapomnialem o tej malutkiej zalecie w watku o tym databanku - bardzo latwo wymienialna bateria.
                my niestety nie mamy takiej możliwości, nasze tanki mają jakieś harcerskie ogniwa nie do dostania poza obozami pracy w środkowych Chinach
                20Dset
                maj łeb...

Komentarz

Pracuję...