Freestyle na śniegu

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adamtg
    Coś już napisał
    • 2007
    • 65

Freestyle na śniegu

W tą sobotę wybieram się po raz pierwszy robić zdjęcia na zawodach we Freestyle Kobiet w Zakopcu. Proszę wszystkich którzy mieli już do czynienia z tego rodzaju sportem przy robieniu zdjęć o wszelkie przydatne porady.
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Zamieszczone przez adamtg
    W tą sobotę wybieram się po raz pierwszy robić zdjęcia na zawodach we Freestyle Kobiet w Zakopcu. Proszę wszystkich którzy mieli już do czynienia z tego rodzaju sportem przy robieniu zdjęć o wszelkie przydatne porady.
    A gdzie dokładnie mają się odbyć te zawody?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• MacGyver
      Cenzor
      • 2006
      • 7043

Najważniejsza sprawa: naświetlaj z korektą bo światłomierze głupieją od śniegu. Najczęściej korygować trzeba na +, od 2/3 do 1 1/3 EV ale najlepiej sprawdź to przed zawodami: pstryknij kilka klatek i sprawdź miniaturki na LCD, z podglądem histogramu.
      Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• adamtg
        Coś już napisał
        • 2007
        • 65

Zamieszczone przez Kolekcjoner
        A gdzie dokładnie mają się odbyć te zawody?
        Dokładnie w Downtown Parku PKL na Gubałówce.

MacGyver pamiętam na szczęście o tym. ;-)
        Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś cenne rady, bardzo o nie proszę.

Komentarz

• Picia
          Początki nałogu
          • 2006
          • 337

kilka lamp na statywach radiowo wyzwalanych napewno Ci sie przyda nawet są one wymagane.

Komentarz

• adamtg
            Coś już napisał
            • 2007
            • 65

Zamieszczone przez Picia
            kilka lamp na statywach radiowo wyzwalanych napewno Ci sie przyda nawet są one wymagane.
            A jeżeli cały sprzęt jakim dysponuje to to co w stopce i 430Ex i może jeszcze będzie Sigma 10-20, to znaczy, że będę miał tylko namiastkę zdjęć?
            Dzięki Picia, ale proszę o bardziej realne rady, bo nawet jakby mi z nieba nagle spadły te lampy, to szczerzę wątpię, iż nauczyłbym się ich obsługi, kreatywnego i dobrego wykorzystania w 2 dni przed imprezą.

Dalej proszę wszystkich, którzy mieli do czynienia z tego rodzaju sportem o rady.

Komentarz

• Picia
              Początki nałogu
              • 2006
              • 337

nie miałem na myśli, że zdjęć wogóle nie bedzie.. owszem bedą ale nie będzie "tego" efektu oraz zabraknie dynamiki jaką wprowadza flash.
              ogólnie to życze powodzenia

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18793

Zamieszczone przez adamtg
                Ja bym radził ciepło się ubrać - podobno ma wiać .
                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                Kapitan Wagner

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18793

I jak zawody?? Ja byłem w niedzielę w Białce. Widziałem kilku gości z białymi rurkami - był ktoś?
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• iREM
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 951

A może tak jak na filmiku poniżej? ;-)

Wszystko można zrobić lepiej.
                    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Komentarz

• Kolekcjoner
                      Obertroll
                      • 2006
                      • 18793

Zamieszczone przez iREM
                      A może tak jak na filmiku poniżej? ;-)

http://www.apple.com/pl/pro/profiles/walch/
                      Eeee.. terefere.
                      Kapitan Wagner

Komentarz

• orzeh
                        Coś już napisał
                        • 2007
                        • 98

adamtg i co? zobaczymy jakies foty? jestem ciekawy jak Ci poszlo.
                        pozdrawiam
                        orzeh

Komentarz

• merger
                          Uzależniony
                          • 2006
                          • 619

po fotorelacje zapraszam na vimo.pl oraz do mnie na bloga po foty facetow: adam.chrabaszcz.pl

tutaj drobne przykladziki dla zachety:
                          laski na vimo:
                          faceci na blogu:

a i w bialce tez bylem w neidziele, wiec prosze sledzic bloga, ewentualnie galerie na cb
                          5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
                          430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18793

Zamieszczone przez merger
                            (.....)

a i w bialce tez bylem w neidziele, wiec prosze sledzic bloga, ewentualnie galerie na cb
                            A w którym miejscu stałeś? :razz:
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• merger
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 619

no ja na parku bylem caly czas. no i nie mialem bialej lufy akurat ze soba, bo robilem czarnymi stalkami
                              zdjecia robilem przewaznie na wallridzie w parku. zobacz galerie. ostatnia fota.
                              5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
                              430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

Pracuję...