Tuleja do Canon Pro1

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mowglie

Tuleja do Canon Pro1

Witam, czy ktoś z Was używał z Canon'em Pro1 takiego wynalazku:

Tuleja składa się z dwóch części i moja wobraźnia zapala mi czerwona lampkę. Jak wygląda w tym przypadku zoomowanie - czy skręcam i mam długą tuleje, a aparat dział w pełnym zakresie zoomu, czy mam dwa wyjścia - pierwsza część daje zakres od 28 mm do x, a po dokręceniu drugiej mam x do 200 mm - jak na mój gust byłoby to wyjście dość niewygodne.

czekam na opinie użytkowników

Pozdrawiam
    Mowglie
  • Soundman
    Początki nałogu
    • 2008
    • 371

Też sobie coś takiego oglądałem i mnie to ciekawiło i chętnie posłucham jak ktoś już to urzywał ...

Komentarz

• Chris_11
      Uzależniony
      • 2006
      • 572

Niestety, trzeba nakręcić obie, aby zoomować. Szczerze mówiąc, nie wiem, skąd i po co takie rozwiązanie, że rozłożyli na dwie, ale przy S1 była jednoczęściowa i też, wydaje mi się, podobnych (sporych) rozmiarów, co te dwie złączone razem.
      Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Komentarz

• mowglie

OK, wszystko pięknie i ładnie a jak z zakresem 28mm czy 35 mm - czy jak mam nakręcone obie części to nie tracę części kadru? I jednocześnie światła?

Pozdrawiam
        Mowglie

Komentarz

• Soundman
          Początki nałogu
          • 2008
          • 371

Zamieszczone przez Chris_11
          Niestety, trzeba nakręcić obie, aby zoomować. Szczerze mówiąc, nie wiem, skąd i po co takie rozwiązanie, że rozłożyli na dwie, ale przy S1 była jednoczęściowa i też, wydaje mi się, podobnych (sporych) rozmiarów, co te dwie złączone razem.
          A tam przypadkiem niejest napisane ze jedna do tele a druga do szerokiego ??

Komentarz

• Darek_PRO1

Witam
            Kupiłem to coś jakiś czas temu z myślą ochrony obiektywu przed morskim piaskiem i trochę się zawiodłem, fakt, że masz pełną ochronę obiektywu przed jak wcześniej wspomniałem piaskiem, ale nie uzyskasz maksymalnej ogniskowej z PRO1 bo ogranicza filtr zamontowany na końcu tulei ochronnej i nawet przez przypadek możesz uszkodzić sobie napęd obiektywu, także trzeba uważać, a druga moja uwaga to winetowanie przy małym zumie, fotki wychodzą jakbyś włożył aparat do "głębokiego wiadra" na których jest wyraźna otoczka.
            Twoja decyzja.
            Pozdrawiam
            Darek

Komentarz

Pracuję...