Witam mam pytanko jest mozliwosc zakupu dodatkowej gwajancji na obiektyw 70-200mm L za ok 50 funtow , zastanawiam sie czy warto w to topic kase mysle ze tej klasy szkla powinny chodzic przez wiele lat . Mam jeszcze jedno pytanko czy do 70-200 L i body 400d lepiej uzywac klamry na obiektyw do mocowania na statywie czy raczej sprzet jest bezpieczny , strasza wylamaniem -wiec pytam tamron byl lzejzy wiec sie nie obawialem . Dzieki za zainteresowanie . Pozdrawiam .
Do uzytkownikow eLek
Zwiń
X
-
Do uzytkownikow eLek
CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc
www.wesolowski-photography.co.ukTagi: Brak -
Są cztery obiektywy o tym zakresie ogniskowych różniące się wymiarami i masą (od 705g do 1590g). Dla najlżejszego, czyli 70-200 f/4, raczej ten pierścień nie jest potrzebny, w przypadku 70-200 f/2.8 IS L nie ryzykowałbym podpinania wspomnianego zestawu do statywu gwintem w body...
Pozdrawiam
Łukasz Bakuła
„Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski -
posiadam 70-200 mm f/4 , wiec moge spokojnie bez klamry ? A co sadzicie o gwarancji ?CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc
www.wesolowski-photography.co.ukKomentarz
-
Komentarz
-
-
przy kadrach poziomych generalnie spoko, przy pionowych musisz bardzo mocno dokręcać śrubę, bo moment obrotowy ciąży ku ziemi dość znacznie i przekręca sprzęt
zrobiłem pierścień u specjalistów obróbki skrawaniem, solidny, tani i działa - polecamaktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 LKomentarz
-
Uważam, że szkoda kasy na dodatkową gwarancję obojętnie czy to elka czy nie. Jeżeli mam wątpliwości co do bezawaryjności jakiegoś sprzętu (np. wiele negatywnych opinii) to po prostu tego nie kupuję.Komentarz
-
-
Gwarancja jak pisali poprzednicy zbędna, nie słyszałem o awarii którejśz 70-200 (poza upadkami...). Podobnie rzecz ma się z klamrą. W wersjach f4 z racji gabarytów to jednak zbędny i wyjątkowo kosztowny gadżet. To lekkie, niewielkie szkiełka.Komentarz
-
Ok , dzieki za odpowiedzi zaraz zobacze co to szklo narobilo dzis za fotki
Tak myslalem ze powinno wytrzymac bez klamry ale wolalem zapytac uzytkownikow , dzis je pierwszy raz mialem w terenie pomimo silnego wiatru (jak zawsze ) nic sie nie wylamalo -mam super puszke
Pozdrawiam .
CANUSIA EOS 50d , 400 D // EF17-40 F/4 L // Canon 70-200 F/4 L USM //Canon 60 F/2,8 macro STATYW MANFROTTO // FILTRY HOJA //Speedlite 430 EX ///// grip , etc
www.wesolowski-photography.co.ukKomentarz
Komentarz