E420 + ZD25mm = $650

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • CzłowiekZ
    Bywalec
    • 2006
    • 208

E420 + ZD25mm = $650

W dniu dzisiejszym mija dokładnie rok od premiery Olympusa E-410. Widocznie producent bardzo polubił datę 5 marca, gdyż zaprezentowano dziś następcę tej lustrzanki, skierowanej dla najmniej wymagających użytkowników. Nowy model oznaczono symbolem E-420 i możemy w jego przypadku mówić o lekkiej kosmetyce w stosunku do poprzednika. ...
  • an_zak
    Początki nałogu
    • 2006
    • 427

Brawo, tego brakowało w tym systemie. W takim komplecie dostajemy idealny zestaw do cyfrowej fotografii ulicznej, tudzież uniwersalny zestaw do noszenia zawsze przy sobie (piszę to jako zagorzały fan ogniskowej 50mm w formacie 24x36 )
    Ostatnio edytowany przez an_zak; 8091.

Komentarz

• jinks
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2178

marzę o takim obiektywie do mojego 400d 30mm/f2.8 i te małe rozmiary. Zawsze zazdrościłem pentaxiarzom ich seri limited (tej z małymi obiektywami)
      Miłego dnia
      moja www

Komentarz

• jotes25
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 3609

Tym razem pochwalę Olympusa - właściwy krok w rozwoju E-systemu . Nawet nie wiem czy sobie takiego nie sprawię Przemilczę nawet "innowację" w postaci detekcji twarzy

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18793

Zamieszczone przez jotes25
          Tym razem pochwalę Olympusa - właściwy krok w rozwoju E-systemu . (....)
          Też mi się tak wydaje. Miniaturyzacja to jest to na co niektórzy czekają .
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• wojkij
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1915

Zenit v.2008
            www.kwapisz.org

Komentarz

• gwozdzt
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 5780

Zamieszczone przez jinks
              marzę o takim obiektywie do mojego 400d 30mm/f2.8 i te małe rozmiary.
              a co Ci nie pasuje w 35/2 lub 28/2.8 ?
              wprawdzie to nie są aż takie naleśniki, ale 400D i tak ma wystający uchwyt, który będzie miał decydujący wpływ na grubośc zestawu body+szkło.
              Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• jinks
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 2178

Zamieszczone przez wojkij
                Zenit v.2008
                Dobrze powiedziane jeszcze ten futerał. Coś jak nusoul w muzyce - niby ze spojrzeniem wstecz a jednak nowoczesne.

Zamieszczone przez gwozdzt
                a co Ci nie pasuje w 35/2 lub 28/2.8 ?
                wprawdzie to nie są aż takie naleśniki, ale 400D i tak ma wystający uchwyt, który będzie miał decydujący wpływ na grubośc zestawu body+szkło.
                co do grubości całego zestawu masz rację, ale te nalesniki coś w sobie mają.
                Miłego dnia
                moja www

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez jinks
                  marzę o takim obiektywie do mojego 400d 30mm/f2.8 i te małe rozmiary. Zawsze zazdrościłem pentaxiarzom ich seri limited (tej z małymi obiektywami)
                  Ale masz świadomość że na matrycę 4/3 o cropie 2x jaką ma Olympus to o wiele łatwiej zrobić takie maleństwa niż nawet na matrycę APS-C z cropem 1.6x .

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18793

Zamieszczone przez Vitez
                    Ale masz świadomość że na matrycę 4/3 o cropie 2x jaka ma Olympus to o wiele łatwiej zrobić takie maleństwa niż nawet na matrycę APS-C z cropem 1.6x .
                    Pentaxowi się jakoś udaje .
                    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                      Pentaxowi się jakoś udaje .
                      No popatrz co zacytowałeś... napisałem "o wiele łatwiej" a nie "się nie da" .

Komentarz

• Riccardo
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 691

Zamieszczone przez an_zak
                        Brawo, tego brakowało w tym systemie. W takim komplecie dostajemy idealny zestaw do cyfrowej fotografii ulicznej, tudzież uniwersalny zestaw do noszenia zawsze przy sobie (piszę to jako zagorzały fan ogniskowej 50mm w formacie 24x36 )
                        To tak jak ja
                        Fajny ten aparacik ale wolalbym M8
                        Pozdrawiam
                        Riccardo
                        --
                        Fuji & Ricoh

Komentarz

• MacGyver
                          Cenzor
                          • 2006
                          • 7043

Fajnie że to takie malutkie, ale f/2.8 na standardowy obiektyw to trochę ciemno. Zdecydowanie wolę swoje EF 35/2.
                          Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18793

Zamieszczone przez MacGyver
                            Fajnie że to takie malutkie, ale f/2.8 na standardowy obiektyw to trochę ciemno. (....)
                            Ło rany, a ja tyle lat robiłem FED-em ze standarem 50/2.8 i o tym nie wiedziałem 8).
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• MacGyver
                              Cenzor
                              • 2006
                              • 7043

No widzisz, a ja Zenitem z 58/2 i było akurat :-)
                              Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

Pracuję...