Gdzie w Krakowie można wyczyścić matrycę?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • valdoo
    Coś już napisał
    • 2008
    • 97

Gdzie w Krakowie można wyczyścić matrycę?

Forumowicze poradzcie prosze gdzie w Krakowie dobrze wyczysczą mi matryce? Dzis próbowałem sam, ale zrobiłem sobie jeszcze gorzej. Pozdrawiam
    EOS 50D 40D + C50 1,8 + kit + 17 - 40L + 28-135 USM 70-200 f4L + 28 f2,8 + Samyang 8mm + Tamron 17-50 VC + 420 + 430 EX + Eos 3
  • czornyj
    Zasłużeni
    • 2006
    • 2626

Zamieszczone przez valdoo
    Forumowicze poradzcie prosze gdzie w Krakowie dobrze wyczysczą mi matryce? Dzis próbowałem sam, ale zrobiłem sobie jeszcze gorzej. Pozdrawiam
    U Kadei na Czapskich 1
    Marcin Kałuża | foty

Komentarz

• valdoo
      Coś już napisał
      • 2008
      • 97

a ile taka usługa kosztuje? dodam, ze dmuchanie nie pomże, tylko na mokro trzeba. Pozdrawiam
      EOS 50D 40D + C50 1,8 + kit + 17 - 40L + 28-135 USM 70-200 f4L + 28 f2,8 + Samyang 8mm + Tamron 17-50 VC + 420 + 430 EX + Eos 3

Komentarz

• ABJ
        Bywalec
        • 2007
        • 234

50zl czyszcza eterem i cos tam jeszcze, nie wnikalem.
        matryca, matowka, obiektyw + sprzatanie w srodku w body.
        Robilem we wtorek. Polecam tych ludzi.
        abjphotography.com

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18793

Zamieszczone przez valdoo
          a ile taka usługa kosztuje? dodam, ze dmuchanie nie pomże, tylko na mokro trzeba. Pozdrawiam
          Ja płaciłem 40 ale widać, że się podnieśli. Tak czy tak polecam.
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• zibite
            • 2007
            • 14

Również polecam ten punkt na Czapskich. Przy okazji chciałbym podzielić się jednym spostrzeżeniem. Jestem w poczatkujacym fotoamatorem i po kupnie 350-ki bylem bardzo przeczulony na ewentualne zabrudzenia na matówce. Jednak z czasem gdy coraz częściej zmieniałem obiektywy przestałem sie tym tak bardzo przejmować i Tobie też bym to poradził, no chyba że paprochy faktycznie bardzo przeszkadzają.
            Pozdrawiam
            Canon 350 D, Canon EF-S 18-55 Kit, SIGMA 70-300 APO DG, Helios-44M-4 2/58

Komentarz

• emiel
              Coś już napisał
              • 2007
              • 59

hej

powiedzcie jeszcze jak długo trwa czyszczenie matrycy, jest szansa żeby to załatwić max w 2 dni?

dzieki
              sigpic

Komentarz

• tomek1906
                Bywalec
                • 2007
                • 217

byłem na Czapskich , generalne porządki w bebechach 350d za 50 pln na poczekaniu w godzinę

Komentarz

• valdoo
                  Coś już napisał
                  • 2008
                  • 97

Ja czekałem troche dłużej, ale to z racji nieobecności Pana, który to robi. Jednakze po 3 godzinkach miałem aparat gotowy do odebrania. Polecam to miejsce, miła i fachowa obsługa.

Komentarz

• denzel

Czy takie czyszczenie trzeba wykonac w autoryzowanym punkcie?
                    Mam 400d (samoczyszczenie matrycy w tym wypadku nie wystarcza), który jest jeszcze na gwarancji i nie chciałbym jej utracić.

Komentarz

• Kolekcjoner
                      Obertroll
                      • 2006
                      • 18793

Myślę że czyszczenie można zrobić spokojnie na czapskich bez utraty gwarancji. Zresztą najlepiej zapytać ich samych.
                      "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                      Kapitan Wagner

Komentarz

• marekb
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 2273

czyszczenie mozna też wykonac w domu, bez utraty gwarancji, nie teki diabeł straszny, czysciłem juz po 3 razy patyczkami do uszu i za kazdym razem sie super udało....

Komentarz

• towersivy
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 992

Polecam zakup SensorSwab + płyn Eclipse, trzeba być mega pechowcem aby cokolwiek zepsuc, czyszczenie szybkie, łatwe a co najważniejsze bardzo efektywne.

Pzdr.

Komentarz

• Tomasz1972
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 3042

Kadeja Adam Naprawa Sprzętu Fotograficznego
                            Kraków, ul. Czapskich 1, tel. 012 4291028

Byłem wczoraj na Czapskich z moim brudnym 5D.
                            Fachowa sympatyczna obsługa, sprzęt wyczyszczony w tym samym dniu.
                            Pełna rewelka

Komentarz

• h4ry
                              Bywalec
                              • 2009
                              • 155

Jeszcze jak byś mógł, a to nie tajemnica, to napisz ile zapłaciłeś
                              5DmkII 5D C15/2.8 C35L/1.4 C50/1.4 C85/1.8 C70-200L/4IS 580EXII 430EXII SB-28 EIZO/S2433W Dell/E1705

Komentarz

Pracuję...