POLECAM do czyszcenia matrycy i matówki !!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • paweleverest
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1138

POLECAM do czyszcenia matrycy i matówki !!

W związku z pojawieniem się w mojej rodzinie nowego członka odkryłem wspaniałem narzędzie do czyszczenia matrycy i matówki. Oto link do produktu

O ile do czyszcenia nosa u dziecka zasysamy powietrze to przy czyszceniu matrycy lepiej nim dmuchac ( mamy ciagły strumień i mozemy operować tym ustrojstwem ze znacznej odległości - jest to o wiele skuteczniejsze od pompowania gruszką - czyszczenie trwa dosłownie sekunde ) Od razu uprzedzam watpliwości jest to całkowicie bezpieczne ( nie da się napluć na matryce ) gdyz wdmuchiwane powietrze przechodzi przez specjalny filtr
  • piast9
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3267

Fuj, ale zdjęcie jest obrzydliwe. Wygląda jakby mama wysysała dziecku gile z nosa. Fuj. :P
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• Tomasz1972
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3042

Zamieszczone przez piast9
      Fuj, ale zdjęcie jest obrzydliwe. Wygląda jakby mama wysysała dziecku gile z nosa. Fuj. :P
      No bo po to to jest

Komentarz

• piast9
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 3267

Zamieszczone przez Tomasz1972
        No bo po to to jest
        Ale wygląda tak bezpośrednio. Ja rozumiem, filtr, cośtam, ale widok jest mało estetyczny.

Co do mojego wynalazku do czyszczenia aparatu - pompka nożna do materaca. Pompuję sobie nogą, obie ręce mam wolne. Działa wyśmienicie. Tylko do plecaka foto się nie mieści
        650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• Janusz Body
          Moderator
          • 2004
          • 5757

Zamieszczone przez paweleverest
          W związku z pojawieniem się w mojej rodzinie nowego członka...

Janusz,
          Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• paweleverest
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1138

Zamieszczone przez Janusz Body
            W przenośni i dosłownie

Komentarz

• Shadow
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1572

Zamieszczone przez piast9
              Z połykiem ?

Komentarz

• iREM
                Uzależniony
                • 2005
                • 951

W związku z pojawieniem się w mojej rodzinie nowego członka odkryłem wspaniałem narzędzie do czyszczenia matrycy i matówki. Oto link do produktu

O ile do czyszcenia nosa u dziecka zasysamy powietrze to przy czyszceniu matrycy lepiej nim dmuchac ( mamy ciagły strumień i mozemy operować tym ustrojstwem ze znacznej odległości - jest to o wiele skuteczniejsze od pompowania gruszką - czyszczenie trwa dosłownie sekunde ) Od razu uprzedzam watpliwości jest to całkowicie bezpieczne ( nie da się napluć na matryce ) gdyz wdmuchiwane powietrze przechodzi przez specjalny filtr
                Fakt, urządzonko jest genialne i w swej prostocie i w skuteczności. Niektórzy się śmieją, ale fakt, że dla takiego małego glusia katar to coś naprawdę przerażającego. Że ja nie wpadłem wcześniej, że tym można sprzęt potraktować :-)
                Wszystko można zrobić lepiej.
                www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Komentarz

• Tomek S.
                  Dopiero zaczyna
                  • 2008
                  • 37

Jak zobaczyłem reklame
                  Ale po chwili stwierdziłem że można spróbować.
                  Ostatnio edytowany przez Tomek S.; 14377.
                  Umiejętność wykorzystania w pełni tego co posiadamy jest wspaniałym darem, który otrzymujemy z rąk stwórcy.
                  Tomek S.

Komentarz

• akustyk
                    gajowy
                    • 2004
                    • 12226

nie rozumiem zdziwienia tak, mali ludzie miewaja katar, a ze nie potrafia sie sami wysmarkac, to im to potrafi pieronsko dokuczac.

chyba jeszcze mam to to, wiec sprobuje. dziecku i tak sie nie przyda, bo w kraju wiatrakow po prostu chodzi sie z zielonymi wisiorkami do pasa, a rekawy sweterkow swieca sie od wtartych glutow
                    www albo tez flickr

Komentarz

• canis_lupus
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1252

Zamieszczone przez akustyk
                      w kraju wiatrakow po prostu chodzi sie z zielonymi wisiorkami do pasa, a rekawy sweterkow swieca sie od wtartych glutow
                      To ja nie chcę tego zobaczyć...
                      "I love You Cię" Różyczko...
                      Galeria ,
                      Druga galeria,

Komentarz

• moregun
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 351

tak sobie myślę zę ta plastikowa końcówka może rysować powierzchnie - żeby cos gumowego miałą ana wierzchy to tak.

powiedzcie lepiej jak wyczyćić tylna soczewke w C 400 5,6 L????

Komentarz

• MariuszM
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 245

O ile do czyszcenia nosa u dziecka zasysamy powietrze to przy czyszceniu matrycy lepiej nim dmuchac
                          Ja bym polemizował czy lepiej dmuchać....
                          Cały syf leci do środka body, jest tylko zrzucany z matrycy. Wcześniej czy później wróci na swoje miejsce.
                          Pyłki korzystniej jest wyciągnąć na zewnątrz.
                          Biegam, bo lubię

Komentarz

• paweleverest
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1138

Zamieszczone przez moregun
                            tak sobie myślę zę ta plastikowa końcówka może rysować powierzchnie - żeby cos gumowego miałą ana wierzchy to tak.

powiedzcie lepiej jak wyczyćić tylna soczewke w C 400 5,6 L????
                            To ma taki POWER że nie musisz wsadzać tego wogóle do środka puszki więc ryzyka nie ma ( chyba że ci z łap wypadnie ). 400 5,6 soczewke ma dość głęboko z tego co pametam i wąśnie tym bym ja przedmuchał

Zamieszczone przez MariuszM
                            Ja bym polemizował czy lepiej dmuchać....
                            Cały syf leci do środka body, jest tylko zrzucany z matrycy. Wcześniej czy później wróci na swoje miejsce.
                            Pyłki korzystniej jest wyciągnąć na zewnątrz.
                            Jak pompujesz gruszką jest dokładnie tak samo tez leci do środka. Mozna faktycznie zasysać ale wtedy musisz zbliżyc końcówke do matrycy i ryzyko porysowania się zwiększa.

Komentarz

• moregun
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 351

do 400 5,6 L zamówiełem lens pen i zobacze jak to sie sprawdzi. bo potrzebuje mokrej roboty na dmuchanie nie schodzi i mam juz mazy na szkle wiec puszke powietrza i lens pen i zdam relacje jak dojdzie

Komentarz

Pracuję...