Canon 400D i EF 28-135mm IS USM 3.5-5.6

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • suns23
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 17

Canon 400D i EF 28-135mm IS USM 3.5-5.6

Fotografując rajdy samochodowe sprzętem takim jak w tytule zauważyłem, że w sekewncji zdjęć wykonywanych rajdówce zbliżającej się bardzo szybko do mnie, kilka zdjęć ma błędnie ustawioną ostrość (tryb preselekcji czasu, ostrość ustawiana na centralny punkt, autofocus ciągły). Są również zdjęcia z ostrością poprawnie ustawioną. Wygląda to tak jakby sprzęt nie nadążał ustawiać ostrość. Moje pytanie brzmi: czy wina leży po stronie body czy obiektywu? Która część zestawu nie nadąża za obiektem?
  • papierzyna
    Bywalec
    • 2006
    • 122

Chyba body
    Ja na 40d z tym obiektywem nie miałem kłopotów I to też na rajdzie

Komentarz

• Kubak82
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2348

Zamieszczone przez suns23
      czy wina leży po stronie body czy obiektywu? Która część zestawu nie nadąża za obiektem?
      ja pym zaryzykowal stwierdzenie, ze rownie dobrze wina moze lezec po stronie FOTOGRAFA

moze byc tak chocby dlatego, ze w trkacie serii punkt af trafia np. na jednolity fragment karoserii i nie ma sie na czym "zaczepic" - twoja w tym rola by tak sie nie dzialo ;-)

kiedys fotografowalem rajdy tamronem 28-75 - af ma znacznie wolniejszy niz 28-135 a puszka jaka wtedy dysponowalem to 350d wiec tez odczuwalnie gorszy niz 400d.. ale jakos sie dalo, podobnie jak xx lat temu gdy fotografowano aparatami bez af ;-)

Komentarz

• djcargo
        Początki nałogu
        • 2007
        • 353

Zamieszczone przez Kubak82
        ja pym zaryzykowal stwierdzenie, ze rownie dobrze wina moze lezec po stronie FOTOGRAFA
        Też mi to przyszło do głowy. Ostatnio robiłem zdjęcia na koszykówce Canonem 50/1.8 (który ponoć do takich zastosowań jest słabiuśki), ale zdjęcia mi wyszły moim zdaniem nienajgorsze. A też mam Canona 400D.
        Regulamin pkt 8.

Komentarz

Pracuję...