witam na pewno to jest możliwe bo zrobiłem to w 10D ale w 20D jakoś nie daje sobie z tym rady,chodzi mi o automatyczne nadawanie nazwy autora, przez aparat ,aby później wchodząc we własności zdjecia, pokazywało sie przy autorze np: dobra rada. z góry dzieki za cenne uwagi i dobre rady!
nazwa autora
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Czy chodzi o cyfrowe podpisanie aparaty? Tak aby w EXIFie było to widać?
Jeżeli tak to robisz to przez program Remote Control.EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
PLFOTOKomentarz
-
jeszcze wyjasniam, w canonowskim programie przy opisie zdjęcia a dokładnie przy Owner's Name, pojawia sie to co chce czyli nazwa A ale tylko w canonowskim a w zwykłym przejsciu we własnośći zdjecia, pojawiają sie wszystkie info o obiektywach i inne duperele a autor nic!Komentarz
-
wpisałem sie w opcji camera setting i dokładnie to samo robiłem w 20D i nic sie nie pokazuje przy autor!Zamieszczone przez mcdenkoA jak to zrobiles w 10D?Komentarz
-
można jeszcze wypełniać pole autora w inny sposób- przy ściąganiu zdjęć na kompa- sporo programów oferuje wypełnianie danych pól automatycznie (np. cam2pc)Komentarz
-
no pewnie. Najlepiej softem z plytki.Zamieszczone przez karo82a czy w 300d tez da sie cos takiego zrobic ??
Komentarz
-
Jesli masz oryginalna plytke CD to zainstaluj sobie z niej soft (chyba File Viewer Utility) I podlacz aparat do peceta (kabelkiem z pudelka). Ktoras z opcji (chyba cmera settings) w tym programie pozwala na uzupelnienie tego pola.Zamieszczone przez karo82czyli co mialbym robic??
Komentarz
-
ja podpowiem trochę inaczej: zrobiłem to EOS Capture. można go wywołać przez EOS Viewer z menu Options. podobnie robiłem to na 300D i teraz na 20D.Zamieszczone przez tpopJesli masz oryginalna plytke CD to zainstaluj sobie z niej soft (chyba File Viewer Utility) I podlacz aparat do peceta (kabelkiem z pudelka). Ktoras z opcji (chyba cmera settings) w tym programie pozwala na uzupelnienie tego pola.
pozdrawiamgra i buczy bebopKomentarz
-
wszystko super ale np: w programie do opisu zdjec FOTOSTATION fd nadal nie widac autora zdjecia a wszyskie inne parametry widac!! a głównie na tym programie pracujeKomentarz
-
Bo w 20D to sie pojawia jako "Owner's Name" a nie "Author's Name" czy jakos tak... w 10D chyba oba pola sa wypelniane a w 20D tylko Owner.Zamieszczone przez dobra radawszystko super ale np: w programie do opisu zdjec FOTOSTATION fd nadal nie widac autora zdjecia a wszyskie inne parametry widac!! a głównie na tym programie pracujeKomentarz
-
-
U mnie tez w obu jest... tylko probuje strzelac jak toto PHOTOSTATION o ktorym pisze kolega odczytuje Authora i skad go bierze... moze w 10D a w 20D informacja "Owner's name" jest inaczej zakodowana w Exifie i dlatego ten programik łyka ja z 10D a z 20D nie potrafi, mimo ze w Exifach z obu aparatow widac ze jest (moge dostarczyc).Zamieszczone przez Auwohmm - to mamy jakies inne 10D - u mnie w jednym jak i drugim modelu jest Owner's Name
Komentarz
Komentarz