S1 IS z Niemiec?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tao

S1 IS z Niemiec?

Witam forumowiczów

W ciągu najbliższych tygodni mam zamiar zakupić Canona S1 IS i zastanawiam się, czy nie taniej by było sprowadzić go sobie z Niemiec. Serce się kraje, jak przeglądam ceny tego aparatu w USA i pomyślałam, że może w Niemczech byłby on choć nieznacznie tańszy niż u nas.

Stąd moje pytanie. Czy jest jakiś sklep internetowy niemiecki, z którego można by sobie sprowadzić aparacik do Polski? Czy opłaty związane z takim sprowadzeniem nie zniwelują różnicy w cenie - słowem: czy się opłaca? Czy ktoś próbował już takich sztuczek i mógłby coś doradzić/polecić? Chodzi mi o sklep internetowy, bo podróż za granicę wyniosła by więcej niż ewentualna różnice w cenie

Pozdrawiam
  • Elandril
    Bywalec
    • 2004
    • 136

http://www.hardwareschotte.de/ - to jest wyszukiwarka najnizszych ofert w Niemczech.
    Portfolio, Blog

Komentarz

• miszka
      Bywalec
      • 2004
      • 132

Ja swoja 300 kupilem od kolesia w poznaniu, handlujacego na allegro. Zaplacilem jakies (razem z calym stuffem) 1000 zl taniej niz w pl. A sprzet sprowadzony z niemcoof.
      3staDe + 18-55 USM + 50 1.8 + 35-135 USM + 100-300 USM + BeGie + 420EX
      "Photography is 50% photographer, 40% light, 10% equipment"
      www.jopczynski.art.pl

Komentarz

• Tao

Hm. W sumie można i tak - kupić od TIPa, który sprowadzi z USA albo Niemiec. Trzeba będzie się rozejrzeć na Allegro. Intryguje mnie tylko jedna rzecz - dlaczego europejska gwarancja nie jest honorowane w Polsce? Z tego co wiem, Polska leży w Europie... mało tego.. od jakiegoś roku jesteśmy w UE. Więc dlaczego? To tak a propos sprowadzania sprzętu z zagranicy

Komentarz

• miszka
          Bywalec
          • 2004
          • 132

Hm..... a z tego co ja wiem to jest inaczej. Cytat ze strony Canon Polszka:

Europejska Karta Gwarancyjna

Od 01.05.2004 r na terytorium naszego kraju w Autoryzowanych Punktach Serwisowych (APS) Canon Polska Sp. z o.o, honorowane są europejskie karty gwarancyjne Canon European Warranty System (EWS) Karty gwarancyjne EWS zostaną uznane tylko w przypadku jeżeli:
          - wszystkie pola są czytelnie wypełnione
          - wraz z kartą gwarancyjną dostarczony jest dowód zakupu
          3staDe + 18-55 USM + 50 1.8 + 35-135 USM + 100-300 USM + BeGie + 420EX
          "Photography is 50% photographer, 40% light, 10% equipment"
          www.jopczynski.art.pl

Komentarz

• Tomassimo

Witam,

przegladając forum w poszukiwaniu info o 300D trafiłem na ten post. Mam zupełnie nowego Canona S1 IS z roczna gwarancją. W pudełku jest wsio - jak ze sklepu. Cena? ok. 1260zł...

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez Tao
              Intryguje mnie tylko jedna rzecz - dlaczego europejska gwarancja nie jest honorowane w Polsce? Z tego co wiem, Polska leży w Europie... mało tego.. od jakiegoś roku jesteśmy w UE. Więc dlaczego? To tak a propos sprowadzania sprzętu z zagranicy
              A kto ci naklamal ze nie jest honorowana?
              Europejska gwarancja jest jak najbardziej honorowana w serwisie Canona. Trzeba tylko miec blankiet gwarancyjny i dowod zakupu.

Komentarz

Pracuję...