Polaroid znika z rynku

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aqua
    Uzależniony
    • 2004
    • 727

Polaroid znika z rynku

Informacje finansowe z kraju i ze świata. Aktualne i archiwalne: notowania giełdowe, kursy walut, wskaźniki gospodarcze, wiadomości ekonomiczne.
  • MacGyver
    Cenzor
    • 2006
    • 7043

I tak długo zwlekali z tą decyzją, technologia Polaroid od kilku lat nie miała już przecież racji bytu.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Bulka
      Dopiero zaczyna
      • 2007
      • 22

Sam sens polaroidow ma jakis tam byt - fajnie np bylo by kupic aparat w automacie na ulicy i zrobic nim fotki ktore od razu mamy w reku. Ale taki sprzet musilaby kosztowac z 20 zl a to malo realne
      maciejlagan.com

Komentarz

• zby
        Bywalec
        • 2006
        • 102

szkoda tylko ze jest na swiecie pare osob ktore tworza dzieku temu medium zupelnie magiczne obrazy. jak dla mnie gdyby w tym momencie wymiotlo wszystkie cyfry swiata strata dla fotografii nascienno artystycznej bylaby mniejsza.
        zal
        pozdrawiam,
        zby

Komentarz

• rene
          Początki nałogu
          • 2006
          • 283

Bardziej niż to że schodzi z rynku dziwi mnie fakt że wciąż był produkowany!

Komentarz

• akustyk
            gajowy
            • 2004
            • 12226

Zamieszczone przez zby
            szkoda tylko ze jest na swiecie pare osob ktore tworza dzieku temu medium zupelnie magiczne obrazy.
            ale te pare osob nie utrzyma domow ze szkla i marmurkow w gabinetach prezesow. a juz na pewno nie przekona akcjonariuszy.

Zamieszczone przez zby
            jak dla mnie gdyby w tym momencie wymiotlo wszystkie cyfry swiata strata dla fotografii nascienno artystycznej bylaby mniejsza.
            zal
            i w ogole polska dla polakow, ziemia dla ziemniakow, a ksieza na ksiezyc!

lubie ten ton tolerancji, otwartosci na inne poglady i akceptacji innych pogladow, delikatnie podlany smietanka subiektywizmu ("jak dla mnie..."). zywo mi przed oczami staje mistrz T., ktory jeszcze 2-3 lata temu besztal z ziemia cyfre i odzegnywal ja od przyczyny wszelkich nieszczesc tego swiata... tylko po to, by calkiem niedawno kasowac gruba kase za warsztaty z obrobki zdjec (pod nazwa: fotografii cyfrowej) i robic za eksperta-pasjonata...

ech... a myslalem, ze ksenofobia w XXI wieku juz ludziom przejdzie...
            www albo tez flickr

Komentarz

• MacGyver
              Cenzor
              • 2006
              • 7043

Żal to jest każdej techniki, która musi zniknąć, bo to zawsze jakieś urozmaicenia... choć nie ukrywam że z polaroidem nie jestem jakoś szczególnie emocjonalnie związany i kojarzy mi się głównie z identyfikacyjnymi 15-minutówkami i shtooką tj nieostrymi pseudoportretami, wykonywanymi na przeterminowanych ładunkach :-)
              Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18793

W sumie to już jakiś czas temu zniknął. Jego pozycja na rynku foto mimo, że jednak dość niszowa była niepodważalna. Obecnie praktycznie się o nich nic nie słyszy. Wiem że robili jakieś kompakty z foveonem w środku bodajrze.
                Ciekawe co będzie dalej - czy w ogóle sobie odpuszczą działkę fotograficzną?
                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...