KIT vs. KIT is

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Naps
    Bywalec
    • 2008
    • 122

KIT vs. KIT is

postanowilem zaryzykowac tym watkiem w celu potwierdzenia testu na "Photozone",w ktorym KIT is wyoadl jako demon ostrosci.....
    Moze ktos mial juz z nim stycznosc??
  • Ernest_DLRS
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 1216

Jest znacznie ostrzejszy od standartowego kit'a, to prawda.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Komentarz

• Goomis
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1893

Zamieszczone przez Ernest_DLRS
      Jest znacznie ostrzejszy od standartowego kit'a, to prawda.
      Podstawy? Bo sam się zastanawiam nad rozwiązaniem KIT+konwerter szerokokątny bo brak kasy na 10-22 lub fisheye... Jak by faktycznie był dużo lepszy to bym sie może skusił...
      5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• merger
        Uzależniony
        • 2006
        • 619

Zamieszczone przez Goomis
        KIT+konwerter szerokokątny
        o zgrozo
        5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
        430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Komentarz

• MacGyver
          Cenzor
          • 2006
          • 7043

18-55/3.5-5.6 IS dopiero wchodzi na rynek więc tan, jak i kilka innych wątków na jego temat jest nieco bez sensu, bo piszący opierają sie wyłącznie na testach (a z tych, jak już od kilku miesięcy wiadomo, wynika że KIT z IS-em ma odczuwalnie lepszą jakość optyczną).
          Sam chętnie poznałbym opinie użytkowników, ale na te będzie trzeba jeszcze poczekać, miesiąc lub dwa.
          Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• popmart
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1721

aby jeszcze miał ładniejszy nie tak bury rysunek to by było fajnie... ale marne szanse....

btw ja mam kita z 30D i miałem jednego z pierwszych z 300D ... ten nowszy jest znacznie lepszy...

Komentarz

• Zigor
              • 2008
              • 7

ja mam i nie narzekam kilka fotek jpg bez obrobek, tylko rozdzielczosc: http://hell-is-empty.blogspot.com/

Komentarz

• dzik
                Uzależniony
                • 2008
                • 884

Tez wlasnie czytalem testy nowego kit'a i jego dobrych parametrow. Zastanawialem sie nad kupnem 17-85 i pojawil sie dylemat. Zakres 55-85 mnie nie interesuje, bardziej to co uzyskam we wspolnym zakresie.
                I co wybrac, 17-85 czy kit is?

Komentarz

• n!5m0
                  Zablokowany
                  • 2008
                  • 25

Zamieszczone przez Zigor
                  ja mam i nie narzekam kilka fotek jpg bez obrobek, tylko rozdzielczosc: http://hell-is-empty.blogspot.com/
                  na twoich zdjęciach nie widze ostrości?! chyba powinieneś go troche przymknąć bo naprawde, szczególnie te zdjęcia z ptakami to istne mydło :-?

Komentarz

• Zigor
                    • 2008
                    • 7

Ptaki akurat są powycinane i ciężko bez większego zakresu złapać je szczególnie jak jest w dość szybkim ruchu i przy słabej pogodzie, mi się tam podobają robiąc teraz fotki to próbuje róznych ustawień i nie zawsze wychodzi, a czasami efekt jest fajny a wstawiam te co mi się podobają ale zakup zooma większego jest nieunikniony

Komentarz

• jotes25
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 3609

Mimo, że 18-55 IS jest w sprzedaży od paru miesięcy, to trudno się dziwić, że mało jest opinii na jego temat. Raczej tylko desperat wyda na nie go te ca. 6 stówek, które za niego wołają. W momencie gdy na dobre ruszy sprzedaż 450d nastąpi wysyp tych obiektywów i za parę miesięcy będzie można je kupić za połowę wspomnianej kwoty, jeśli nie taniej.

Komentarz

• Zigor
                        • 2008
                        • 7

Ja bym nie był taki pewien, wpierw muszą się znaleźć nabywcy na 450D, a później chętni na odsprzedaż obiektywu który kupili w zestawie (dobry obiektyw ze stabilizacją CANONa), cena pewnie spadnie za kilka miesięcy ale że do połowy to bardzo wątpie

Komentarz

• jotes25
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 3609

Zamieszczone przez Zigor
                          Ja bym nie był taki pewien, wpierw muszą się znaleźć nabywcy na 450D
                          W to nie wątpię ani ja ani Canon
                          Zamieszczone przez Zigor
                          , a później chętni na odsprzedaż obiektywu który kupili w zestawie (dobry obiektyw ze stabilizacją CANONa), cena pewnie spadnie za kilka miesięcy ale że do połowy to bardzo wątpie
                          W awizowanych cenach różnica pomiędzy kitem a samym korpusem 450d wynosi właśnie około 300 złotych.

Komentarz

Pracuję...