fotografia komunijna

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gringo997
    Uzależniony
    • 2007
    • 516

fotografia komunijna

witam,

chcialbym zapytac ile mozna wziac za komunie zeby nie bylo za malo ani znowu za duzo??? Robie zdjecia calej imprezy w kosciele, krotki plener, i impreza w wynajętej sali. mysle zeby dac ok 60zdj bez albumu...
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.
  • josif
    Początki nałogu
    • 2008
    • 380

bierzesz od osoby, kwota zależy zwykle od tego ile osób bierze komunię

Komentarz

• Gringo997
      Uzależniony
      • 2007
      • 516

a czy oplaca się zrobić zdjęcia dla jednego klienta??najprościej mówiąc jak wam się wydaje czy znalazl by się ktoś chętny żeby oplacić sobie "osobistego" fotografa??

Komentarz

• marekb
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2273

ja robię w maju dla jednej osoby kosciól, krótki plener za 400... wiem tanio ale jak mam siedzieć w niedzielę to i zrobię...

Komentarz

• Gringo997
          Uzależniony
          • 2007
          • 516

Zamieszczone przez marekb
          ja robię w maju dla jednej osoby kosciól, krótki plener za 400... wiem tanio ale jak mam siedzieć w niedzielę to i zrobię...
          też myślalem o takiej kwocie;-)

powiedz co oferujesz za takie pieniądze?

Komentarz

• Bonczar
            Bywalec
            • 2006
            • 128

Ja za komunie wziąłem 200zł w tamtym roku od jednej osoby... tylko, że to niby moja przyszła rodzina znaczy się rodzina mojej dziewczyny... Dostali ode mnie płytkę ze zdjęciami i album z ...(nie pamiętam ile im wywołałem:/). Koleś, który był wynajęty przez całe stowarzyszenie rodziców komunijnych oddał im zdjęcia dopiero w sierpniu -> całe dwa zdjęcia 13x18 bodajże... nie ma to jak kamerman i fotografik w jednym...
            Canon EOS 40D|| 5D MK2 || 17-55 2.8 IS || 50 1.4 ||70-200 4L|| 430EX

Komentarz

Pracuję...