Hej, chcę sobie kupić taki sprzęt Canon EOS 400D + Canon EF 70-200 mm f/4 L no i w niektórych testach obiektywu pisze że może on wyrwać mocowanie z puszki aparatów 350D lub 400D jeśli trzyma się za aparat. Czy to jest prawda?
Canon EOS 400D + Canon EF 70-200 mm f/4 L
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
No to chyba lekka przesada. L-ka do najlżejszych i najkrótszych nie należy ale z body się raczej nie wyrwie. Najlepiej idź do sklepu - obejrzyj, sam ocenisz.
A tak z ciekawości - możesz podrzucić link do takiego testu? -
ponadto teleobiektywy sie potrzymuje jedna reka, druga aparat
zreszta ja kazdy obiektyw podtrzymuje lewa rekaKomentarz
-
Dokładnie tak jak napisał VUKI, jedną reką podtrzymujesz teleobiektyw, a druga trzymasz aparat. Sytuację o której pisze może sie zdarzyć w przypadku szaleństwa z takim zestawem np 400D + 70-200 2.8 IS albo czymś jeszcze większym.:-D-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk
uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.plKomentarz
-
Cytat z testu serwisu optyczne.pl
Pracując np. z małym i pełnym plastiku 350D można mieć poważne obawy, że ramię działającej siły nie tyle spowoduje drgania i poruszenie zdjęcia, lecz może nawet grozić wyrwaniem obiektywu wraz z jego mocowaniem do korpusu.
Najlepsze testy obiektywów, testy aparatów cyfrowych i testy lornetek w sieci! Jeśli szukasz kompetentnych informacji z tematyki foto-optycznej to trafiłeś we właściwe miejsce. Czeka tu na Ciebie ogromna ilość profesjonalnych i obiektywnych testów sprzętu optycznego, obszerne i ciekawe artykuły, nowości z branży, bogaty w zawartość merytoryczną i ilustrowany słowniczek oraz bazy danych zawierające setki lornetek, aparatów i obiektywów.
Tym wpisem się zasugerowałem, ale jak widać chodzi tutaj o umieszczenie puszki z obiektywem na statywie.
Czy jest możliwość w Polsce zakupu uchwytu do tego obiektywu aby można było zamocować go do statywu?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Racja, ale czy np. chodząc z sprzętem można go trzymać za obiektyw? Bo nie wyobrażam sobie żeby za każdym razem chować do plecaka no i na szyi też będzie ciężko z utrzymaniem biorąc pod uwagę że nie jestem Pudzianem
Komentarz
-
witaj!totalna bzdura jesli chodzi o wyrwanie z puszki.mam taki zestaw i szklo jest super jak przystalo na L-ke.jesli chodzi o uchwyt o ktorym piszesz to kosztuje okolo 500 zl w canonie.tez o tym myslalem ale...szkoda kasy.pozdrawiam.pawel.Komentarz
-
Nie ma sie czego bać od 3 lat stosuję z 300D i nie ma śladów wyrywania. Kiedyś czytałem, że plastik który używany jest do tych aparatów to taki jaki stosuje sie w niektórych elementach myśliwców, a tam przeciążenia są większe
.
Pozdrowienia, swnw.Komentarz
-
Komentarz
-
Kup a napewno nie pożałujesz.-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk
uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.plKomentarz
-
Uzywam 400D i 70-200 F4 i nie sadze aby szklo cos moglo wyrwac z body - dodatkowo kwestia wygody/sposobu trzymania o ktorym bylo wyzej.Komentarz
-
Mocowania w body nie wyrwiesz, ale może wyrwiesz laskę na ten obiektyw. Było już na tym forum o podobnych przypadkach....Komentarz
-
[QUOTE=himi;422538]ale może wyrwiesz laskę na ten obiektyw. QUOTE]
ide na miacho...
Komentarz
-
Witam wszystkich. Posiadam 40D i z 70-200 f2,8 trzyma sie swietnie a to w zasadzie te same mocowania co u Ciebie.

Komentarz
-
-
Mam 400D + 70-200mm f/4 i to bzdura!!! Nie przejmuj sie takimi plotkami tylko lap aparat i obiektyw i idź robić zdjęcia!!! POZDRO!!!sigpicKomentarz
Komentarz