Tamron 70-200 f/2.8 w marcu 2008
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
ciekawe jak bedzie z odwzorowaniem nasycenia kolorkowCanon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 LKomentarz
-
Będę miał wcześniej do testu, więc zobaczycie, co jest warte to szkiełko.O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Komentarz
-
Coś odwlekają. Miał być w styczniu, potem na przełomie stycznia i lutego, teraz marzec...Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)Komentarz
-
Komentarz
-
-
Komentarz
-
ja czekam z niecierpliwoscia, kolorystyka mojego budzetowego tamiego 55-200 bardzo mi sie podoba (w przeciwienstwie do 17-50) a jak do tego doloza lepszy af to biore (chyba ze zdarze dozbierac na L-ke)Ostatnio edytowany przez werek; 11140.Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 LKomentarz
-
No właśnie, lecz chętni mogą się znaleźć. W PL ceny średniodrogich szkieł Canona niekiedy są o 1 tys. droższe niż po przeliczeniu cen US (+VAT), więc dobra cena (niezaporowa) startowa w PL może być ważna dla ew. kupujących.Komentarz
-
Dopóki w Polsce realnie patrząc nie będzie serwisu pogwarancyjnego Tamrona, to kupowanie droższych szkieł tego producenta jest bardzo ryzykowne. O ile mogę sobie przyjąć, że jak mi się po gwarancji rozwali T 28-75 (to akurat u mnie miało miejsce), to uznaję, że się zamortyzował i wywalam, to przy kilku tysiącach zł byłbym cokolwiek zły.Komentarz
-
Ale warto jeszcze pamiętać, że gwarancję można już znacząco rozszerzyć: http://www.fotorimex.pl/download/gwarancja-tamron.pdf
Procedura taka mocno naklejkowa, lecz może kogoś zadowoli.Komentarz
-
Wszystko będzie zależeć od ceny. 2000 to jest moim zdaniem maximum. Powyżej jest już za blisko L-ki."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Nie wiem dlaczego dopiero teraz to piszą na dpreview?
http://www.dpreview.com/news/0802/08...amron70200.aspKomentarz
Komentarz