Kolega (inny system foto) przesłał mi info, ze puszki canona będą wyposażane w IS
Każda puszka canona z IS
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Byyyyyło:wink:Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności
Niestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl -
Ja akurat mam nadzieję że nie będą do puszek montować IS-a. Bo ja akurat nie potrzebuję a puszka przez to będzie pewnie troszkę droższa. A jak będę chciał mieć IS to sobie kupię obiektyw. A dodatkowo ciekawe czy był ny wtedy popyt na szkła z IS.Komentarz
-
-
-
Sony ma stabilizacje, Olek ma stabilizacje, prawie wszystkie małpki mają stabilizacje i jakoś całego majątku ze skarpetki nie kosztują. Widzisz - tobie nie potrzebny to gdybyś go miał to byś sobie wyłączył. Mi by się przydał i ja go sobie nie włączę bo go nie ma, a różnica szkło bez IS i z IS to w przypadku C nie jest różnicą 200-300zł...Komentarz
-
sniper88, logiczne, że razem nie może działać, soczewka ustabilizuje obraz, a matryca nadal będzie kompensować drgania aparatu, więc rozmyje zdjęcie, EF 24-105 f/4 L, EF 35 f/1.4 L, EF 70-200 f/2.8 IS L, EF 85 f/1.2 L II, EF 300 f/4 IS L, 580 EX II , DA 12-24 f/4, DA 18-55, F 35-80, DA 40 f/2.8 Limited, DFA 50 f/2.8 macro, DFA 100 f/2.8 macro, AF-540FGZ, Zeiss Planar 85 f/1.4, Tamron 70-300, Exakta 80-200, Takumar-A 2x TCKomentarz
-
Tylko że ja za taką stabilizację dziękuję. Bawiłem się wieloma cyfrówkami ze stabilizacją i dla mnie jest on marna.Grisha napisał: prawie wszystkie małpki mają stabilizacje i jakoś całego majątku ze skarpetki nie kosztująKomentarz
-
I wszystko na temat :-) Skoro dwaj czołowi producenci DSLR nie ładują tego do swoich puszek, nawet do "entry-level", mimo że w tym segmencie to fajny ficzer, oferując w zamian tanie podstawowe szkiełka ze stabilizacją to to jest jak dla mnie najlepsza odpowiedź co warta jest stabilizacja na matrycy.Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutajKomentarz
-
bo sa różne technologie stabilizacji
1)programowa (w najtańszych małpkach) - teoretycznie nie daje prawie nic
2)ruchoma matryca (pentax ma coś takiego k100D bodajże) - ponoć jest już całkiem niezła
3)system ruchomej optyki obiektywu - tutaj bez komenatarza
Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.Komentarz
-
Dla mnie to oznacza, tyle że Canonowi i Nikonowi się nie opłaca, bo wypuścili mnóstwo szkieł ze stabilizacją, zanim pojawiła się stabilizacja w matrycy. Nic ponadto.I wszystko na temat :-) Skoro dwaj czołowi producenci DSLR nie ładują tego do swoich puszek, nawet do "entry-level", mimo że w tym segmencie to fajny ficzer, oferując w zamian tanie podstawowe szkiełka ze stabilizacją to to jest jak dla mnie najlepsza odpowiedź co warta jest stabilizacja na matrycy.
A że ta w szkłach jest jak na razie bardziej wydajna - bo bardziej dojrzała. Za parę lat nie będzie bardziej wydajna, a droższa i mniej funkcjonalna pozostanie.Komentarz
-
Zanim zmieniłem system uzywalem apartow KM i Sony i msuze pzryznac ze stabilizacja matrycy to swietne posuniecie. Ogroman przewaga tego ficzera jest taka ze działa z kazdym szklem. Naprawde stabilizacja matrycy to swietne rozwiazanie. Co do jej skutecznosci ti wydaje mi sie ze działa prawie tak dobrze jak stabi w szkłach. Stabilizacja w obiektywie daje ta pzrewage ze widizmy prace IS'a i mozemy wyczekac moment wcisniecia spustu migawki. W matrycowej stabilizacji nie widac pracy jej działania i dlatego czasami efekty moga wydac sie gorsze.Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW
| ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...Komentarz
-
Nie o to chodzi że jest bardziej wydajna (choć w przypadku bardzo długich szkieł ze stabilizacją w korpusie może byc różnie). Chodzi o to co napisał Thunder, że widzimy jej działanie w wizjerze. Druga rzecz to wspomaganie działania AF-a przez ułatwienie wycelowania punktem nastawiania ostrości na obiekt. Po za tym nie wiadomo jak będzie wyglądała stabilizacja matrycowa przy FF-ie?? Zobaczymy.Dla mnie to oznacza, tyle że Canonowi i Nikonowi się nie opłaca, bo wypuścili mnóstwo szkieł ze stabilizacją, zanim pojawiła się stabilizacja w matrycy. Nic ponadto.
A że ta w szkłach jest jak na razie bardziej wydajna - bo bardziej dojrzała. Za parę lat nie będzie bardziej wydajna, a droższa i mniej funkcjonalna pozostanie.
BTW: nie zapomianajmy też, że wciąż jest liczna rzesza osób fotografujących analogiem
.
Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
w sony i km działa bardzo dobrze, 2-3ev więc chyba nie jest źle??
ogólnie jak by na cene to nie wpływało zbytnio to dlaczego miało by nie być (jest taki fajny przycisk OFF) i każda stałka (w których C jak na razie nie monuje ISa) była by ustabilizowana, nie rozumie przyznam podważania skuteczności...
5d grippen
17-40L 24-70L 70-200L 35L 85L 135L 580exII+danonek ...Komentarz
Komentarz