Witam :) Male propozycja - za bardzo uogolniony jest dzial z podzialem na posiadany sprzet... co wiecej.. na sprzet jedynie cyfrowy ;-)Mamy tylko kompakty z serii A.. a reszta sprzetu w jednym worku ;-) Analogowe EF'y, FD'ki.. cyfraki Gx, Sxx oraz DSLR'ow potraktowane zostaly po macoszemu ;-)Mysle tez, ze jesli juz sie rozdrabniac na sprzety, to po prostu zrobic forum dla cyfrakow z oznaczeniem A - czyli A200, A60, A70 itp itd etc .... Dla G i S mozna by zrobic wspolne forum... no a dalej DSLR'y (D30, D60, 10D, 300D, 1D, 1Ds...)... analogi tez powinny miec wlasne oddzielne subforum.Ja to bym widzial tak.. albo podzial na cyfra/analog... albo na stopien zaawansowania sprzetu.. moze nie ze wzgledu na uzyta technologie.. ale na mozliwosc rozbudowy systemu... czyli kompakty, zarowno cyfrowe jak i analogowe razem... zas wszystkie lustrzanki + optyka w 2giej grupie... cos takiego jak ponizej.. Nie wiem tylko jak nazwac poszczegolne dzialy... napewno nie "amatorski sprzet" i "zawodowy".. bo sa przeciez i amatorskie lustrzanki ;-)A:Analogowe kompaktyCyfry - seria Axxx/Sxx/GxB:Canon EFCanon FDDSLR'yOptyka dedykowanaNo nic.. dalem pomysl - teraz myslcie ;-) Tak czy siak, nie wyobrazam sobie aby A60'tki inne mialy oddzielne forum, a cala reszta aparatow Canona miala by sie dzielic jednym subforum ;-)
Dobra propozycja - poczekal bym jednak i zobaczyl jakie jest zainteresowanie takim forum.Rozbicie juz na poczatku dzialania forum na podgrupy moze spowodowac ze w kazdym forum bedzie po kilka postow a to nie zacheca do pisania poniewaz swiadczy o tym ze takie forum jest malo popularne :)Dzieki za uwagi
Anonymous
14-01-2004, 00:56
Ja juz mialem sobie isc jak zobaczylem ten podzial co jest teraz ;-) Dlatego na poczatek proponuje zmienic ten podpis "aparaty cyfrowe" calego dzialu na "Canon" ;-)No i mysle iz koniecznie nalezy dodac subfora... najwazniejsze to analogowe lustrzanki.. nawet EF razem z FD do jednego wora... do tego dslr'y.. Musza tez byc obiektywy.. Powinien byc rowniez osprzet dedykowany...
I co jest z tym logowaniem? Wystarczy wyjsc do menu i juz jest sie "gosciem" ;-) Cos nie dziala tak jak powinno...Automatyczne lgowanie tez mi nie dziala. Powyzszy post jest moj.. .ale.. no wlasnie.. wylogowalo;-)PS. juz wiem dlaczego pierwszym forum na gorze jest forum Canona A60 ;-)
Zrobione - dobra uwaga - dzieki.Na poczatku planujac to forum mialem na mysli aparaty cyfrowe ( egoista ze mnie :oops: ) - ale pozniej pomyslalem ze i tak predzej czy pozniej przesiade sie tak jak kazdy na lustrzaka
grunt to sie nie ograniczac... w tym przypadku do aparatow cyfrowych ;-) mysle ze takie forum uzytkownikow Canona moze byc naprawde fajna sprawa.. tylko trzeba sie wystrzegac sabotazystow Nikona ;-) ;-) :lol:
I co jest z tym logowaniem? Wystarczy wyjsc do menu i juz jest sie "gosciem" ;-) Cos nie dziala tak jak powinno...Automatyczne lgowanie tez mi nie dziala. Powyzszy post jest moj.. .ale.. no wlasnie.. wylogowalo;-)PS. juz wiem dlaczego pierwszym forum na gorze jest forum Canona A60 ;-)To dziwne - sprawdzalem to - i ja po wyjsciu do menu jestem caly czas soba - moze masz jakies restrykcje w przegladarce odnosnie cookie ?
trzastek
14-01-2004, 01:09
Mysle ,ze trzeba pare dni poczekac az sie "wyłonią" tematy same i wtedy je podzielic - zobaczymy jak z zainteresowaniemPozdrawiam,Trzastek
To dziwne - sprawdzalem to - i ja po wyjsciu do menu jestem caly czas soba - moze masz jakies restrykcje w przegladarce odnosnie cookie ?Juz teraz jest dobrze... ale nie dziala mi automatycznie logowanie po ponownym odpaleniu przegladarki. Musze pokombinowac z ciasteczkami.. chyba ze inni tez tak maja i auto login im nie dziala ;-)
No dobra.. oto co wymyslilem.. I wydaje mi sie ze nie ma co czekac az wiecej osob przybedzie ;-) Dzialaj teraz.. to nic nie kosztuje ;-)SPRZET CYFROWY Cyfrowe kompakty CanonaA10, A20, IXUS, S20, S30, S40, S110 itp. Canon seria GWszystko o modelach G1,G2,G3,G5.. Canon dSLRCyfrowe lustrzanki Canona. Od D30 po 1Ds.SPRZET ANALOGOWY Analogowe kompakty CanonaNazwa mowi sama za siebie ;-) Canon EFLustrzanki z serii EOS. Canon FDSystem FD oraz przyleglosci. Lustrzanki, optyka, osprzet..OSPRZET DEDYKOWANY Obiektywy Lampy blyskowe PozostaleWszystko co nie miesci sie w powyzszych kategoriach.. GIELDA.. dalej jak leci ;-)
ZGADZAM SIĘ! Jeśli ma to być prawdziwe i (z czasem) duże forum, to bardziej szczegółowy podział sie przyda - wolałbym nie przedzierać się przez dziesiątki postów dotyczących wielu nie interesujących mnie spraw. Chcę np wymienić uwagi dotyczące jakiegoś obiektywu - to przy większej liczbie Forów szybciej i sprawniej dotrę do tego, czego szukam.Pozdrawiam wszystkich co z Canonem i tych bez Canona również :lol:
O.. ktos tez ma problemy z logowaniem automatycznym? ;-)
Hehe - nie sprawdzalem cos na testowym userzePodzial jest ok
Anonymous
14-01-2004, 08:55
Witam serdecznie :D fajnie że robicie taką stronkę przyda siętrzymajcie się mocno PINO