filtr Polar kolowy vs szary polowkowy

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • RASTLIN
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 20

filtr Polar kolowy vs szary polowkowy

Witam,
    Jak w temacie Chcialbym pozanc Waszą opinie na temat tych dwoch filtrow ktory lepszy chodzi mi o fotki w gorach zeby niebo nie bylo przepalone ale ladnie niebieskie jezeli ktorys z nich to jaki konkretny model jakiej firmy polecacie do 150-200pln. ktory jest bardziej uniwersalny, czy kazdy polar obcina ekspozycje o 2eV czy sa takie ktore maja większa przeposzczalnosc. Chodzi mi kolowy polar bo moje obiektywy kreca mordka :/ czy w takim razie polowka szara tez dziala na podobnej zasadzie jak polar kolowy tzn mozna ja obraca swobodnie ??
    Dzieki wielkie za info z gory wiem ze to duzo pytan a temat woda ale jezeli chodzi o filtry to dopiero zaczynam a roznicy pomiedzy cena nie widze zadnej dlatego tutaj postanowilem zgłosić sie po porade
    PZDR
    EOS 400D + 18-55KIT + 28-90mm + 70 - 300 IS USM + M42 50mm1,8 :smile:
  • an_zak
    Początki nałogu
    • 2006
    • 427

Były setki postów na ten temat, poszukaj

Komentarz

• RASTLIN
      Dopiero zaczyna
      • 2007
      • 20

dzieki ale jkabym mial czas na przeszukiwanie forum to bym nie dawal tego posta poza tym od ostatniego posta pewnie Wasze doswiadczenia sie zwiekszyly w tej dziedzinie wiec czekam dalej na jakies konkretne uwagi ale mimo to dzieki za info:/
      EOS 400D + 18-55KIT + 28-90mm + 70 - 300 IS USM + M42 50mm1,8 :smile:

Komentarz

• terminator
        Początki nałogu
        • 2007
        • 325

Zamieszczone przez RASTLIN
        dzieki ale jkabym mial czas na przeszukiwanie forum to bym nie dawal tego posta.../
        A ktoś ma mieć czas setny raz pisać to samo. Rewolucji w fotografii nie było ostatnio - chyba, że coś przeoczyłem...
        __________________________________________________ ____
        " W zasadzie dla Polaków nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia,
        chyba że... muszą zbudować drogę."

Komentarz

Pracuję...