Pierścień przejściowy na M42

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dorn
    Bywalec
    • 2005
    • 131

Pierścień przejściowy na M42

Chcę takowy zakupić i mam takie pytanie: po zamocowaniu tegoż i obiektywu możliwe jest tylko manualne ustawianie (A i T), tak?
    I czy nie ma problemów z ustawianiem ostrości (da radę ustawić ostrość w całym zakresie)?
    40D | 17-40/4 | 70-200/4 | 50/1.8 | 420EX | ... I z tego wychodzi: www.kolec.cba.pl
    ---------------------
    Post ten wyraza opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym nastepujacym po nim dniu.
    Autor zastrzega sobie prawo do zmiany pogladów, bez podawania przyczyny.
  • gonzo44
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1304

z ostroscia nie ma problemow o ile masz dobry wzrok. W aparacie ustawiasz priorytet przeslony, nie wybierasz zadnej przeslony. Ostrosc ustawiasz na pelnej dziurze pozniej przymykasz obiektyw i focisz.
    Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• Dorn
      Bywalec
      • 2005
      • 131

Głupie pytanie, ale warto kupić? (46PLN)
      40D | 17-40/4 | 70-200/4 | 50/1.8 | 420EX | ... I z tego wychodzi: www.kolec.cba.pl
      ---------------------
      Post ten wyraza opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym nastepujacym po nim dniu.

Komentarz

• gonzo44
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1304

pochwal sie co kryje sie w stopce jako "... cdn", albo co masz zamiar zakupic. Wogole to zalezy co chcesz focic.
        Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• ULTIMA PRIME
          Coś już napisał
          • 2005
          • 57

Jeśli tylko posiadasz obiektywy z mocowaniem m42 to jak najbardziej warto.
          Ja swój adapter kupiłem na allegro za 37pln.
          ULTIMA PRIME FOTO

Total Commander Ultima Prime

Komentarz

• Tomasz Golinski
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 8623

Warto kupić, jak nie ma się kasy na lensy Canona oraz ma się dobry wzrok. Mi sprawował się świetnie w 650 a w 300d już nie bawiłem się wiele tylko dokupiłem obiektyw dedykowany.
            30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
            Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Dorn
              Bywalec
              • 2005
              • 131

Zamieszczone przez ULTIMA PRIME
              Jeśli tylko posiadasz obiektywy z mocowaniem m42 to jak najbardziej warto.
              Ja swój adapter kupiłem na allegro za 37pln.
              Jeszcze nie posiadam, ale u nas (Rzeszów) jest tzw. potocznie "Ruski rynek" (od bardzo dużej swego czasu ilości Rosjan-sprzedawców ) i jest dużo tego Zenitowego sprzętu. Coś bym na 100% znalazł.
              I kolega ma różne - coś bym potestował.

No a ja właśnie znalazłem za 46PLN na allegro.

gonzo44: "... co masz zamiar zakupic. Wogole to zalezy co chcesz focic."

Na pewno: lampę, tylko nie wiem czy 420 czy 550 (zastanawia mnie też wspólpraca lamp z cyfrówką - to ustawianie palnika w zależności od przesłony a tu x1,6 ); OmniBounce czy jakoś tak pisane, statyw (na razie mam kolegi), filtry (nastawiam się na Cokina P, ale na razie nie ma aukcji), no i jakieś obiektywy.
              Tylko żona .......
              ---------------------

Komentarz

• pazurek
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1294

Czy ktos probowal moze zamontowac w muszli ocznej jakas soczewke powiekszajaca ktora pomagalaby ustawiac ostrosc recznie?
                http://plfoto.com/4986/autor.html

Komentarz

• ziemna
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 117

Jedyny problem to ta kretyńska matówka/niematówka w 300D, i ustawianie na niej ostrości. Dużo mnie kosztowało zanim się jako tako wprawiłem...
                  Ale zabawa fajna.
                  EOS 300D, EOS 300, 580EX, gripy, parę szkieł ale bez "L", + nostalgia: Zorkij, Zenit i parę szkieł M42

Komentarz

• Tomasz Golinski
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 8623

Dyskusje na temat problemów sercowych forumowiczów w http://canon-board.info/showthread.php?t=2994
                    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

Pracuję...