Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Odwiedziłem kilka punktów sprzedaży i wszędzie mówią, że w chwili obecnej nie ma canona 24-105, może w przyszłym tygodniu lub na zamówienie (niby kłopoty z dostawcą).
Dla mnie kłopot polega na tym, że chciałbym przymierzyć więcej niż jedno szkło przed zakupem (licho nie śpi) i widzę, że będzie ciężko.
Moje pytania są następujące:
1) Czy ktoś z was zauważył coś podobnego (zniknięcie tego modelu)?
2) Czy może ktoś coś wie o jakichś "manewrach" i zagrywkach taktycznych canona?
3) Jeśli ktoś poleciłby mi sklep (Kraków lub blisko), w którym zdołam kupić i przymierzyć więcej niż jedno szkło będę bardzo wdzięczny (od razu mówię, że w popularnym fotoplusie nie ma).
Dzięki
Tryton
-------------------------------------------------------------- 5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS
to sprawdz jeszcze u Agnieszki w Fotopanoramie (Sławkowska 12) . Zobacz jeszcze w Canonie na Szpitalnej.. tylko tam ceny maja chyba z kosmosu. U nich body 5D kosztuje 9300 + a 17-40 - 3300.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jesli w D-Photo to uderzaj TYLKO na Lwowska... na Basztowej nigdy nic nie ma. 2 sigmy i 1 canon 60 macro lezy w gablocie. Zawsze sie zastanawiam czy im sie w ogole ten sklep na Basztowej oplaca prowadzic. Zawsze pustki i w sklepie i na regałach.
Kiedys byl jeszcze sklep z szyldem Canona na Slawkowskiej, ale od niedawna zlikwidowany. Jakies orientalne ciuchy teraz. Ale tam tez z analogow to cienko bylo.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
CYBERSTORE.PL
ul. Frycza Modrzewskiego 2/47
31-216 Kraków
Oni moga tez miec... tylko nie wiem czy cena 3900 Cie zadowoli.
Ostatnio edytowany przez JaBlam; 4940.
Powód: Automerged Doublepost
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
Moze to dobry pretekst żeby kupic 24-70 2,8 ( troche trzeba dolozyć ale moim zdaniem naprawde warto )
Jesli chodzi o 24-70 2.8 to u Agi w Fotopanoramie w gablocie stoja 3 szkla obecnie. 1 nowka i 2 komisowe. Cena cos kolo 3300...3500. Masz wiec mozliwosc przetestowania 3 szkiel. Do tego jeszcze po 1 sztuce 70-2004 i 4 IS i sogma 50-500 za 3800 lub 3500. (stan gablotki z wczoraj)
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
O dzięki za to www.d-photo.pl bo nie znałem (może się uda).
Na Sławkowskiej byłem w piątek i nie mieli. Cyberstore faktycznie drogie (zakładając że w ogóle mają, bo w internecie w ofercie mają wszyscy ).
Odnośnie 24-70 to zgadzam się, że lepsze, ale już po długiej męczarni niezdecydowania przystałem na 24-105 (powody różne). Więc błagam nie odnawiajcie we mnie rozterek
W każdym razie mam nadzieję, że to tylko chwilowa zapaść na rynku jeśli chodzi o to szkiełko i że w związku z tym nie podrożeje. Chyba że canon coś knuje.
Tryton
-------------------------------------------------------------- 5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS
Odwiedziłem kilka punktów sprzedaży i wszędzie mówią, że w chwili obecnej nie ma canona 24-105, może w przyszłym tygodniu lub na zamówienie (niby kłopoty z dostawcą).
Dla mnie kłopot polega na tym, że chciałbym przymierzyć więcej niż jedno szkło przed zakupem (licho nie śpi) i widzę, że będzie ciężko.
Moje pytania są następujące:
1) Czy ktoś z was zauważył coś podobnego (zniknięcie tego modelu)?
2) Czy może ktoś coś wie o jakichś "manewrach" i zagrywkach taktycznych canona?
3) Jeśli ktoś poleciłby mi sklep (Kraków lub blisko), w którym zdołam kupić i przymierzyć więcej niż jedno szkło będę bardzo wdzięczny (od razu mówię, że w popularnym fotoplusie nie ma).
Dzięki
Mnie to nie dziwi, bo to bardzo dobre szkło.
Szeroki zakres, znakomita rozdzielczość i efektywny IS.
Czego chcieć więcej ???
Pozdrówka
wiesz co.. Lwowska z tego co wiem jakas wybitnie dluga nie jest. Nie bylem tam osobiscie bo nie chcialo mi sie jechac specjalnie ale kilkukrotnie przejezdzalem przel Pl. Obroncow Getta i widzialem szyld z okna tramwaju.
Tylko -badz czujny i wszystko sprawdzaj jak juz bedziesz kupowal. . Moj kolega kupil sprzet foto (30D) a paragon dostal na jakies szklo o tej cene co puszka.Jak sie puszka popsula to mial problem bo.. dowodu zakupu na aparat nie mial. Jak Ci blizej na Basztowa, to musisz do nich wczesniej zadzwonic zeby Ci na popoludnie przywiezli na basztowa szkla z Lwowskiej. Takie rozwiazanie tez jest mozliwe.
a co do Fotopanoramy, zawsze mozesz zadzwonic do Agnieszki i porposic zeby Ci szklo sprowadzila. Tylko wtedy uprzedz ja , ze w razie poprawnego wspolpracowania z puszka nie bedziesz brac. (W Fotopanoramie przynajmniej masz miejsca do testowania, tablice na scianach i nie cisniesz sie w kanciapie 2x3 metry) I na laptopa tez mozesz sobie wrzucic i zobaczyc jak to wyglada. Tylko musisz spytac.
Tylko -badz czujny i wszystko sprawdzaj jak juz bedziesz kupowal. . Moj kolega kupil sprzet foto (30D) a paragon dostal na jakies szklo o tej cene co puszka.Jak sie puszka popsula to mial problem bo.. dowodu zakupu na aparat nie mial.
Dobrze wiedzieć! Ciekawe czy celowo mu taki paragon wcisnęli.
Będę uważał.
A na Sławkowskiej też pogadam, choć biorąc pod uwagę moje szczęście do trafiania na zmęczoną i znudzoną obsługę w sklepach boję się, że znów będą mnie zbywać No ale już chyba będę na to skazany, bo skoro to się ciągle powtarza to znaczy, że pewnie wyglądam jak mało wiarygodny klient (ale to już osobna historia).
W każdym razie wdzięczny jestem za konkretne porady! Pozdrawiam
Tryton
Czyli zrobiłeś z "moim szkłem" dokładnie to samo co ja? :wink:
Marku czyżbyś to ty mi opchnoł ten słoiczek ?? Generalnie na cropie nie miałem zastrzeżen ale po przesiadce na 5D czr prysł za sprawą winety - poszedłdo następnego cropiarza (w tej samej cenie swoją drogą )
Marku czyżbyś to ty mi opchnoł ten słoiczek ?? Generalnie na cropie nie miałem zastrzeżen ale po przesiadce na 5D czr prysł za sprawą winety - poszedłdo następnego cropiarza (w tej samej cenie swoją drogą )
Kierowałem się dokładnie takimi samymi przesłankami sprzedając Ci to szkło. :grin:
Pozdrawiam.
Komentarz