[Macio] Pierwsze z 5D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Macio
    Bywalec
    • 2005
    • 183

[Macio] Pierwsze z 5D

Jestem tutaj od niedawna Ale już mi się spodobało, więc pomyślałem że pokażę trochę z moich fotek. Wszystkie robione Canonem A75, te tutaj na ISO 50 i w "amatorskim studio" u mojej koleżanki - sami robiliśmy

No to po kolei ( 3 będą narazie )

1. Sen

2. Przebudzenie

3. Wiedza

Wszystkie uwagi mile widziane. Jak pisałem wszystko z a75 przy ISO 50 bo wyżej szumiał bydlak jeden. Większośc na F4.0 i dośc długich czasach w granicach 1/30 sekundy nawet... No ale całe szczęście teraz już niecierpliwie czekam na 350d No to pastwcie się :-D
  • sergi
    Początki nałogu
    • 2004
    • 413

no no no będą z Ciebie ludzie!! :-)
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Komentarz

• stdanielo
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1081

Moim zdaniem już jest z Ciebie ludź. I potwierdza się fakt, że nie aparat czyni fotografem. Duże brawa!!!!!!!!
      www.kondereszko.pl
      https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• MarekC
        Uzależniony
        • 2005
        • 647

Piękne...

Ile w tym PS'a ??
        Pozdrawiam
        Marek

Komentarz

• Macio
          Bywalec
          • 2005
          • 183

Zamieszczone przez MarekC
          Piękne...

Ile w tym PS'a ??
          Niewiele - pracowalem na całych zdjęciach - wyostrzanie, temperatura barwna, czasem krzywe dla rozjaśnienia. Reszta naturalnie. Dodatkowo saturacja gdzieniegdzie - musiałem czasem ratować niedostatki A75 :-|

Komentarz

• Robson01
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1574

Pastelowe i stonowane. Prócz tego b. fajne.
            Canon
            Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• Jac
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 4813

jak dla mnie #3 najciekawsze i zdecydowanie najcieplejsze... cokolwiek to znaczy :-)
              Instagram

Komentarz

• MarekC
                Uzależniony
                • 2005
                • 647

Zamieszczone przez Macio
                Niewiele - pracowalem na całych zdjęciach - wyostrzanie, temperatura barwna, czasem krzywe dla rozjaśnienia. Reszta naturalnie. Dodatkowo saturacja gdzieniegdzie - musiałem czasem ratować niedostatki A75 :-|
                No własnie ja o tych niedostatkach ;-). Różne fotki z 3Mpx (chyba tyle ma A75 ???) widziałem, ale tak ciepłych z tak ładnym rozpływaniem się światła jeszcze nigdy :-)

Koleżanka jest modelką ?? i jakiego oświetlenia użyłeś do oświetlenia sceny ?? Pytam bo dziewczyna zdaje się idealnie panować nad mimiką twarzy, wyrazem oczu..jak profi
                Pozdrawiam
                Marek

Komentarz

• mxdanish
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 632

Kurczę bardzo fajne
                  #3 IMHO najlepsze

Wszystko to pokazuje że i aparat nie musi być najlepszy ani studio profesjonalne.

Gratulacje
                  5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
                  RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Komentarz

• Macio
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 183

Zamieszczone przez MarekC
                    No własnie ja o tych niedostatkach ;-). Różne fotki z 3Mpx (chyba tyle ma A75 ???) widziałem, ale tak ciepłych z tak ładnym rozpływaniem się światła jeszcze nigdy :-)

Koleżanka jest modelką ?? i jakiego oświetlenia użyłeś do oświetlenia sceny ?? Pytam bo dziewczyna zdaje się idealnie panować nad mimiką twarzy, wyrazem oczu..jak profi
                    Ta koleżanka to moje <3 :grin: Pozuje mi już od ponad roku to trochę się nauczyła - choć ja młody wiekiem bo tylko 17 lat, ona również Ale dajemy radę Dzięki Niej mogłem dużo ćwiczyć zdjęcia, bo pozowała wytrwale

Oświetlenie ? 2 lampy po 100 watt przez parasolki białe, pod kątem mniej więcej 45 stopni, ustawione dla jak najmniejszej ilości niekorzystnych cieni ( przydałyby się 3 ale nie mam )

Dzięki za opinie ,teraz czekam na 350d i mam nadzieje że wreszcie uwolnie się od ograniczeń a75 :wink:

Komentarz

• Macio
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 183

Zamieszczone przez mxdanish
                      Kurczę bardzo fajne
                      #3 IMHO najlepsze

Wszystko to pokazuje że i aparat nie musi być najlepszy ani studio profesjonalne.

Gratulacje
                      Dzięki za przychylność :-) Będę w tym wątku stopniowo pokazywał fotki ciekaw jestem opinii o innych

Komentarz

• MarekC
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 647

Zamieszczone przez Macio
                        Ta koleżanka to moje <3 :grin: Pozuje mi już od ponad roku to trochę się nauczyła - choć ja młody wiekiem bo tylko 17 lat, ona również Ale dajemy radę Dzięki Niej mogłem dużo ćwiczyć zdjęcia, bo pozowała wytrwale

Oświetlenie ? 2 lampy po 100 watt przez parasolki białe, pod kątem mniej więcej 45 stopni, ustawione dla jak najmniejszej ilości niekorzystnych cieni ( przydałyby się 3 ale nie mam )

Dzięki za opinie ,teraz czekam na 350d i mam nadzieje że wreszcie uwolnie się od ograniczeń a75 :wink:
                        Tym bardziej gratuluję i zazdroszczę zdolności i modelki ;-)
                        Pozdrawiam
                        Marek

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez Macio

I to wiele wyjasnia a ja moge tylko pogratulowac - ze wbrew trendom nie zarzuciles (a moze zarzuciles? nie wiem ) ludzi rok temu "patrzcie na moje pierwsze fotki z mojego nowego kompakcika" ... ze wytrwale cwiczyles wraz z modelka no i... ze swietnie sie nauczyles jak wiele dobre oswietlenie znaczy w fotografii i jak je dobrze wykorzystywac - co widac wlasnie na tych zdjeciach.
                          Ja moge tylko pozazdroscic zaciecia do zdjec studyjnych i widocznych przez to efektow.

Komentarz

• Macio
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 183

Zamieszczone przez Vitez
                            I to wiele wyjasnia a ja moge tylko pogratulowac - ze wbrew trendom nie zarzuciles (a moze zarzuciles? nie wiem ) ludzi rok temu "patrzcie na moje pierwsze fotki z mojego nowego kompakcika" ... ze wytrwale cwiczyles wraz z modelka no i... ze swietnie sie nauczyles jak wiele dobre oswietlenie znaczy w fotografii i jak je dobrze wykorzystywac - co widac wlasnie na tych zdjeciach.
                            Ja moge tylko pozazdroscic zaciecia do zdjec studyjnych i widocznych przez to efektow.
                            Od razu nie pokazywałem efektów, czytałem ksiązki i robiłem zdjęcia. Potem stopniowo pokazywałem co mi wychodziło Teraz czekam na 350d - strasznie mnie korci wzięcie go w łapska i nauka praktycznie chyba od nowa... bo to zupełnia inna bajka

Komentarz

• MarekC
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 647

Zamieszczone przez Macio
                              Od razu nie pokazywałem efektów, czytałem ksiązki i robiłem zdjęcia. Potem stopniowo pokazywałem co mi wychodziło Teraz czekam na 350d - strasznie mnie korci wzięcie go w łapska i nauka praktycznie chyba od nowa... bo to zupełnia inna bajka
                              możesz powiedzieć jakie to książki ?? Może i ja czegos się nauczę
                              Pozdrawiam
                              Marek

Komentarz

Pracuję...