Problem 300D na zimnym

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Krzysiek_Kat

Problem 300D na zimnym

Witam .Mam taki oto problem. W aparacie syna Canon 300D cos się dzieje złego a objawy są takie. Na zimnym robi tylko część zdjęcia lub zdjęcie jest czarne lub bardzo jasne i nieczytelne .W pomieszczeniach gdzie jest ciepło po powrocie z pleneru po jakimś czasie robi zdjęcia normalnie. Może ktoś wie jaka może być przyczyna. Trochę szkoda że tak się dzieje bo syn ma już kilka obiektywów i jest to jego pasja. A tu klops bo zdjęć teraz zimą w terenie nie da się robić.Pozdrawiam.
  • Peri Noid
    Uzależniony
    • 2006
    • 604

Nie mam żadnej pewności, ale to może być coś ze smarowaniem migawki. Smary na mrozie tężeją, przez co migawka nie działa jak należy - częściowo się otwiera, częściowo nie, albo nie otwiera się we właściwy sposób. Należałoby zapewne oddać aparat do serwisu na przegląd.
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Komentarz

• Krzysiek_Kat

No tak ale z tego co wiem to tylko W wa.Ja niestety tam nie mieszkam.

Komentarz

• jotes25
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 3609

Nie tylko. Inne serwisy też sobie dobrze dają radę z migawkami 300d. Może ktoś pomoże ze Śląska i poleci jakiś? Zresztą nie można wykluczyć, że już było na forum o tym -> Szukaj

Komentarz

• Krzysiek_Kat

Tak wiec sprawa oparla sie o serwis w W-wie.Uszkodzona m,igawka (do wymiany jak powiedzieli).Sprzet odbiore w piatek to napisze jaki final.Koszt naprawy to 400 zł.Nie wiem duzo czy malo ale szkoda mi wywalic taki aparat.Pozdrawiam.

Komentarz

• MacGyver
            Cenzor
            • 2006
            • 7043

Zamieszczone przez Krzysiek_Kat
            Koszt naprawy to 400 zł.Nie wiem duzo czy malo...
            Mniej-więcej połowa wartości... tyle że za takie pieniądze i tak nie kupi się innej cyfrowej lustrzanki :-)
            Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

Pracuję...