[Kubaman] sieweczka rzeczna

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kubaman
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4709

[Kubaman] sieweczka rzeczna

Witam wszystkich

po ponad dwuletnim żywocie mojego pierwszego wątku w galeriach przyszedł czas na zmiany. Zaczynam od nowa prezentując Wam moją nową galerię. Zjdęcia zasadniczo już znacie, ale jest i trochę takich niepublikowanych, a do tego sporo starych zdjęć doczekało się nowego opracowania.

Zapraszam serdecznie:

www.jakubszyma.pl

Ponieważ startuję a galeria jest obszerna na pewno jest trochę błędów. Uprzejmie proszę o ich zgłaszanie No i o opinie!

Pozdrawiam
    Kuba

P.S> aby muflon się za bardzo nie cieszył to napiszę że poprzedni wątek odwiedzono 79890 razy i dokonano 1379 wpisów.
    www.jakubszyma.pl

www.szyma.com
  • kucza21
    Uzależniony
    • 2007
    • 518

Pierwsze co mi na myśl przyszło co mi się w stronce nie widzie to przede wszystkim abstrakcyjna szata graficzna, która nie bardzo się komponuje z rodzajem zdjęć jakie robisz...

Komentarz

• tmaciak
      Uzależniony
      • 2006
      • 610

Zamieszczone przez kucza21
      Pierwsze co mi na myśl przyszło co mi się w stronce nie widzie to przede wszystkim abstrakcyjna szata graficzna, która nie bardzo się komponuje z rodzajem zdjęć jakie robisz...
      A ja akurat mam przeciwne zdanie, bardzo mi się podoba forma galerii i te animacje w tle dzielące ją na dwa działy.
      Pozdrawiam, Tomek
      Canon S-120PC II

Komentarz

• fotosc
        Coś już napisał
        • 2006
        • 72

czemu robisz to od nowa ???? to ja sie staralem ciebie dogonic a ty taki nr mi tu robisz
        Sylwester

www.sylwestercwalinski.com

Komentarz

• robgr85
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1719

Zamieszczone przez kucza21
          mi się ta szata graficzna podoba, i nie koliduje w moim poczuciu estetyki z typem fotografii w galerii
          Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• KMV10
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2320

W Operze po kliknięciu w menu poziome, gdy nastąpi wczytanie treści kliknięcie w inną pozycję tego menu jest nieskuteczne - treść się nie wczytuje, ma to miejsce dopiero po ponownym kliknięciu opcji.

Uważam, że graficzne przejścia obrazków nawigacyjnych (prawy górny róg) są zbyt agresywne - mogłyby być płynne, a nie na zasadzie "pioruna".

Szkoda, że do prezentacji fotografii nie wykorzystałeś czegoś ala lightbox. Pozostaje efekt przeładowywania strony przy ich oglądaniu.

Doceniam włożony w galerię trud. To moje skromne uwagi, ot człowieka z ulicy, który tylko odpalił jedną z pierwszych stron WWW w Polsce w '94
            Ostatnio edytowany przez KMV10; 1454.

Komentarz

• asterix
              Uzależniony
              • 2005
              • 793

wrzuc sobie skrypt, ktory zablokuje wyswietlana ramke wokolo elementow flash.
              Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

• sniper88
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 1156

Tak sie chyba dzieje tylko w IE, bo ja zadnych ramek nie mam (uzywam FF)
                WWW | 500px | IG
                Semper in altum

Komentarz

• Kubaman
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 4709

Sylwester, to ja galerię robię, bo ciebie gonię a ty jak zwykle skromnie
                  KMV, dzięki za opinię: efekt przejścia specjalnie zmieniałem, bo galeria była senna gdy sie pierwotnie zdjęcia rozpływały. Tak mi pasuje.

Ramki już obkumałem, to tylko w IE, jutro będą mi to poprawiać.

Jeszcze raz zapraszam gorąco
                  www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Zigi
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 532

Kuba bardzo konkretna galeria.
                    I treściwie, bo świetnie ukazuje Twój spory jakby nie patrzeć już dorobek (na świetnym poziomie zresztą), ale i jeśli chodzi o stronę typowo techniczno wizualną. Mi sie takie rozwiązanie podoba a i widać iż siedział nad tym ktoś kto wie jak się pracuje z flashem a nie użył tylko gotowego skryptu.
                    BTW Część starszych zdjęć "wołałeś" od nowa w stosunku do tego co prezentowałeś na forum?
                    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
                    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Komentarz

• asterix
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 793

Kubaman... jestem w trakcie budowania nowego domu. Chetnie zamowie kilkanascie wiekszych formatow. Sa super! Bedzie to genialnie wygladac w pokoju w 50% zrobionym z okien.
                      Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Komentarz

• Kubaman
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 4709

Zigi, tak zdecydowaną większość wołałem z RAW od nowa. Powód prozaiczny - musiałem zmienić rozmiar, ale z tego co widzę - bez kozery mówię, że warto było. Zasadniczo zmieniło się moje spojrezenie na kardowanie, balans bieli i jakość od kiedy zaczynałem w 2005

asterix, na cały dom to będzie zniżka
                        www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• karczmarz
                          Coś już napisał
                          • 2005
                          • 76

Jakub,

Pierwsze spojrzenie na Twoją stronę wywołało skojarzenie raczej z grafika (ew. fotografiką) niż z fotografią. Może to z powodu wolnego wczytywania zdjęć.
                          Jednak kolejne spojrzenie było zupełnie inne. Strona nietuzinkowa. Przez chwilę zastanowiłem się nad zestawieniem głównych nurtów w Twojej przygodzie z fotografią; balet i ptaki. Oba tematy dot. niezwykłych spektakli.

Jak na razie mam zastrzeżenia do nawigacji w galerii; menu "następne", "poprzednie" nie pasuje do konwencji strony.

pozdrawiam
                          jarek
                          www.karczmarzyk.com
                          www.karczmarzyk.eu

Komentarz

• Kubaman
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 4709

Witam,

galeria galerią (oczywiście zapraszam tych którzy jeszcze nie widzieli mojej nowej galerii).

Tymczasem robię zdjęcia i coś chcę zaprezentować. Spektakl Leszka Stanka pod tytułem "XY". Przy okazji poprosże o krytyczne opinie czy wolicie kolor (moja małżonka woli kolor zdecydowanie) czy też CZ-B.

Kolor:

CZ-B:

www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Jacek Deka
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 356

zdecydowanie kolor

Komentarz

Pracuję...