OPEK - omijajcie tą firmę kurierską szerokim łukiem

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DominoAqq
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 44

OPEK - omijajcie tą firmę kurierską szerokim łukiem

Szczerze polecam - omijajcie tą firmę kurierską szerokim łukiem!!!!!!

Po raz kolejny, nie ze swojego własnego wyboru, zmuszony byłem korzystać z ich usług. To co wyprawiają to jest czysta kpina.

Przesylka (długo wyczekiwany obiektyw) nadana w poniedziałek, doszła po ciężkich bojach w czwartek wieczorem - kilkanaście telefonów wykonanych zarówno przeze mnie jak i przez nadawcę, brak kontaktu, obsługa na infolinii albo niedostępna albo o inteligencji, jak zauważył dosyć pobłażliwie nadawca, ameby, itd.....list przewozowy wypełniony poprawnie drukowanymi literami, a przesyłka rzekomo trafia zupełnie w inne miejsce, na drugi dzień podobno już trafia ale kurier nikogo nie zastaje, podczas gdy cały czas ktoś czekał na przesyłkę, itd itp......absurd.

Wcześniej miałem dwa bardzo podobne przypadki (zawsze z bardzo duzym poślizgiem niewybaczalnym firmie kurierskiej oferującej dostawy na drugi dzień), gdzie w jednym dostarczyli mi sporego UPSa (urządzenie wielkości dużej lodówki i wartości kilkudziesięciu tysięcy złotych), wywróconego "na pace" - i na moje pytanie co to jest, dlaczego towar nie był w żaden sposób zabezpieczony, kierowca, pomimo 2-dniowego poślizgu, z rozbrajającą szczerościa mówi - "przecież chciał Pan aby było szybko......." - no comments........

Okazuje się, że nie jestem jedyny. Przykładowe linki znalezione na google.com, polecam lekturę:

- http://www.przesylki-kurierskie-opek.diagnostik.pl/
    - http://www.bme.pl/komentuj/strona.php?id_strony=23114
    - http://costa.kofeina.net/index.php?/...y_Opek....html
    5D MkII | 40D | sigma 12-14 | canon 24-105 | canon 70-200IS | tamron 70-300 | EF 50/1.4 | EF 50/1.8 II | i inne pierdoły
    http://www.macabra.pl/galeria
    http://www.mojejabluszko.pl
    http://www.macabra.pl/
  • gonzo44
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1304

Super, właśnie czekam na przesyłkę nadaną tą firmą :/
    Ale nie będę zapeszać, dziś do nich zadzwonię i zapytam o możliwość umówienia się na doręczenie.
    Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• bebesky
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1231

Zamieszczone przez DominoAqq
      Szczerze polecam - omijajcie tą firmę kurierską szerokim łukiem!!!!!!
      to polecasz ją czy proponujesz ją omijać szerokim łukiem ?

Komentarz

• DoMiNiQuE
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3548

Niestety prawda jest taka, ze identyczna opinie mozna uslyszec o kazdej z dzialajacych na polskim rynku firm przewozowych (choc ja czasem milo sie zaskakuje).

Komentarz

• alfsky
          Bywalec
          • 2007
          • 106

Ja już od paru lat omijam. Wysyłka na adresy prywatne porażka na całej linii. Ustalone godziny doręczenia mają w głębokim poważaniu, stwierdzenia że nikogo nie było podczas gdy cała rodzina łącznie z sąsiadami wiedziała że czekam na pilną paczkę.
          Przy dostawach do firmy mimo szczegółowych instrukcji z telefonami nazwiskami i opisami paczka zamiast do informatyki trafia na magazyn (w innej części miasta!!!) I dymaj potem po paletę z UPS-em... Generalnie unikam jak ognia.

Jak na razie jedyny kurier z którym nie miałem problemów to DHL.
          Na drugim miejscu UPS. Potem długo długo nic i dopiero reszta kurierów. A na czarnej liście wspomniany OPEK i nieistniejąca już chyba Stolica.

Komentarz

• westu
            Bywalec
            • 2006
            • 153

Ja z OPEKa w okresie poświątecznym przedsylwestrowym dostałem paczkę normalnie, więc korzystałem raz i nie mogę złego słowa na razie powiedzieć :-)
            Z DHL i UPS i FedEx też miałem doczynienia - żadnych problemów.
            Za to z siódemką miałem małe przejście, chciałem szybko paczkę i rzeczywiście doszła ale okazało się, że kurier ten nie jest przeznaczony dla osób prywatnych (chyba, że ma się podpisaną jakąś tam umowę) i musiałem zapłacić za pobranie 93zł + dojazd do siedziby firmy (paczka do 1kg)... Ani ja ani nadawca o tym nie wiedzieliśmy a kurier w czasie nadawania nie poinformował go o tym ;/

Komentarz

• marekb
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 2273

ja z UPC dawną stolicą miałem przypadek że 2 palety pojechały do hurtowni i 4 kartony ciastek były rozerwane i ciastka wyjedzone, spisany protokół telefony i od chyba czerwca cisza...

Komentarz

• KMV10
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2320

Zamieszczone przez marekb
                ja z UPC dawną stolicą miałem przypadek że 2 palety pojechały do hurtowni i 4 kartony ciastek były rozerwane i ciastka wyjedzone, spisany protokół telefony i od chyba czerwca cisza...
                Cholera, gryzonie zatrudniają!

Komentarz

• aptur
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 3837

OPEKa omijam z daleka już od kilku dobrych lat. Terminy doręczeń - oni takiego pojęcia nie znają. Zdarzyło mi się również, że mylili się w dokumentach potem przysyłali korekty itp. Tragedia. Chyba najgorsza firma kurierska. Nie polecam również siódemki. Głównie korzystam z DHL i UPS. Jeśli jakiś sklep wysyła za pomocą OPEKa to ja kupuję gdzie indziej...

Komentarz

• gonzo44
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1304

Właśnie odebrałem paczkę. Nie było problemu ze zmiana adresu doręczenia, jedyny mały minus to fakt, że paczka była ubłocona no ale to jeszcze mogę przeboleć i zrozumieć.
                    Moje zdjęcia na CB

Komentarz

• kompi
                      Coś już napisał
                      • 2007
                      • 55

Nic nowego
                      Ja miałem takie jazdy z UPS.
                      Na ich stronie na monitorowaniu przez 3 dni pisali - paczka wydana kurierowi, a o godz. 19 paczka wraca na magazyn. Telefonicznie oczywiście nie zastali mnie w domu. Kiedyś rozmawiałem dłużej z kurierem UPS i tak doszliśmy do tego co mu się w tej robocie podoba to stwierdził jasno ze auto mu ładują po sufit i on nie będzie się wysilał za 700zł i tyrał do północy więc wraca z paczkami. Czasami dzwonie do kuriera jeśli paczki nie otrzymam w terminie to o godzinie 17 on już siedzi w bazie.
                      Jak na razie nie narzekam na shenkera. Gostek dzwoni do mnie zanim wyjedzie z bazy i jeśli się nie wyrabia to nie ma problemu i podjade do niego na miasto i sam odbieram. Tak sie dogadałem z nim.
                      http://pano360.pl |
                      Canon 400D | KIT | Sigma 8/3.5 | Canon 55-250 IS

Komentarz

• januszP.
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 634

I tak macie szczęście, że nie trafiliście na takiego kuriera:
                        http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/...?id_news=26410

Komentarz

• gacek
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 129

Ja z kolei o DHL mogę bardzo ciekawą historyjkę opowiedzieć Jak to dali paczkę kurierowi, a potem się tłumaczyli, że nie doręczył, a w ogóle to chyba zgubił, "bo to nie jest dobry kurier" :P (Paczka ekspresowa doszła po tygodniu, po nastu telefonach i interwencji ichniejszego zarządu.)

A teraz czekam na UPS. Przed chwilą do mnie dzwonili i pytali, gdzie jest ulica, na której mieszkam

Puzzle Canona: 50/1.8, 3 kawałki, od lat 6.

Komentarz

• jazzY
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 116

Mówcie co cchecie, ale Poczty Polskiej nic nie przebije... Ci to dopiero wyrabiają.. i co najlepsze, mają to kompletnie w nosie.
                            OPEKa nie znam, ale pozostałe firmy przynajmniej trzymają poziom usług.

Komentarz

• gonzo44
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1304

Ktoś wie może jak to jest z pocztą polską, czy mają obowiązek przesyłkę dostarczyć do adresata czy mogą od razu wystawiać awizo.
                              Pytam gdyż u mnie listonosz notorycznie nawet nie puka do drzwi tylko od razu przyjeżdża z plikiem awiz i zostawia w skrzynkach.
                              W końcu nadawca płaci za dostarczenie przesyłki do adresata, a awizo ma służyć powiadomieniu tego ostatniego, że nie zastano go w domu i może odebrać paczkę osobiście.
                              Moje zdjęcia na CB

Komentarz

Pracuję...