[MRU] Lubuskie, nietoperze, ciepłe żarełko !!!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sabuniek

[MRU] Lubuskie, nietoperze, ciepłe żarełko !!!

Witam serdecznie szanowne grono kolegów.

Tak sobie ostatnio wymyśliłem ze skoro ja z moim kolegą łazimy na rózne plenerki to dlaczegoby nie spotkać sie w większym gronie. W okolicy mamy rzeke obrę, elektrownie wodną z okresu II wojny światowej (działającą), kilka ostatnich obrotowych mostów oraz http://www.mru.pl/index1.html czyli jeden z większych obiektów podziemnych w polsce, pozostałość po Adolfie H.
    Więc moja propozycja; z racji tego że zajmuje się zawodowo organizacją atrakcji dla różncych grup ludzkich jestem w stanie przygotować nocleg, żarełko i co tam jeszcze chcecie.
    Napiszcie co o tym myslicie, pozdrawiam Rafał, załoga www.crazyevent.pl
  • CamelXP
    Bywalec
    • 2006
    • 231

Zamieszczone przez sabuniek
    ... jestem w stanie przygotować nocleg, żarełko i co tam jeszcze chcecie...
    A możesz śnieg załatwić? ja jestem wstępnie za.
    Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?

Komentarz

• MacGyver
      Cenzor
      • 2006
      • 7043

Witam sąsiada :-) Okolice Międzyrzecza to mój "drugi dom". Też mi sie podoba ten pomysł :-)
      Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• TomS
        Uzależniony
        • 2006
        • 880

Troszkę daleko ale jak bym miał wolny weekend to bardzo chętnie :-) już dawno nic nie było

Komentarz

• dj_zibi
          Uzależniony
          • 2007
          • 541

Jeśli tylko MacGyver weźmie się za organizacje to napewno wypali:wink:
          Moja strona

Komentarz

• aqua
            Uzależniony
            • 2004
            • 727

Co do nietoperzy to nie nalezy ich ploszyc w zimie i na ich fotografowanie trzeba miec pozwolenie to tak w kwestii informacyjnej

Komentarz

• MacGyver
              Cenzor
              • 2006
              • 7043

Zamieszczone przez aqua
              Co do nietoperzy to nie nalezy ich ploszyc w zimie i na ich fotografowanie trzeba miec pozwolenie to tak w kwestii informacyjnej
              Zimowiska nietoperzy w korytarzach MRU są o tej porze roku zamknięte dla turystów.
              Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• CamelXP
                Bywalec
                • 2006
                • 231

A jakiś wstępny plan co do terminu, miejsca pobytu, kwaterunku... Czy wycieczka objazdowa? Osobiście chętnie się wyrwę na weekend
                Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?

Komentarz

• macieksowinski
                  Dopiero zaczyna
                  • 2007
                  • 27

Bardzo chętnie wybrałbym się w rejon MRU Może jakiś termin bardziej brzybliżony. Pozdrawiam serdecznie.
                  www.blackmustache.com.pl

Komentarz

• sabuniek

No wreszcie jakiś odzew, ciesze sie ogromnie. Co miejsca noclegu to proponuje http://www.folwarkamalia.pl/onas.html, jeśli zaś chodzi o termin to nie najbliże 3 tyg bo jestem w trakcie przeprowadzki do Nowego Tomyśla. Tak więc zapodajcie jakis termin w lutym, ja dostosuje swój grafik spotkań i imprez i zmontujemy spotkanie. Miejsce mam sprawdzone, robie tam sporo imprez i Warszawiaki z SaabKlubPolska też polubiły to miejsce więc ekipa z Canon-Board też powinna być zadowolona. Jeśli chodzi o koszty to juz zalezy co chcecie oprócz foto i nietoperzy i ile nas będzie.

PS do kolegi który informuje o zakazie budzenia nietoperzy, masz ogromną racje ale po pierwsze nie cały obiekt jest zamkniety, a po drugie MRU to nie jedyne bunkry. Obiektów umocnionych na wpółwysadzonych jest tu całe mnóstwo, tylko trzeba wiedzieć gdzie szukać, i one mogą dac wiecej radosci zwiedzania niż przygotowana trasa MRU która jest promowana. Zapraszam a przekonacie się ze warto.

Komentarz

• pietro.s
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 140

no proszę, to moje rejony odnośnie na przykład noclegu to w mojej miejscowości jest parę domów gościnnych a do bunkrów niedaleko
                      Zajmujemy się kompleksową organizacją i obsługą wycieczek po Pętli Boryszyńskiej w Międzyrzeckim Rejonie Umocnionym (MRU) od tych najkrótszych do prawdziwych ekspedycji. Nasze podziemia można zwiedzać z naszymi przewodnikami pieszo.

tylko żeby z tej wycieczki nie wyszło tak jak w filmie "Chłopaki nie płaczą" :-)
                      Cytat: Są bunkry? Nie ale tez jest zajedwabiscie
                      mam nadzieję, że kojazycie
                      Chętnie sie wybiorę również.
                      Piotrek S.

Komentarz

• CamelXP
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 231

OK. Więc jakie propozycje terminów? (bo rozumiem, że w grę wchodzi cały weekend). Czy nastawiamy się na jeszcze-zimowy, czy już-wiosenny plener?

Komentarz

• sabuniek

Ja ze swojej strony proponuje 16-17 luty.

Komentarz

• CamelXP
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 231

Dla mnie ok choć osobiście wolałbym w marcu.

Komentarz

• TomS
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 880

16-17 luty mi akurat bardzo pasuje. A w marcu nie widzę przeszkody zrobić kolejny plenerek (choć wtedy to mam sesje i nie wiadomo jak to by było ze mną).

Komentarz

Pracuję...