Pomoc przy zakupie szkła 70-200

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Stach84
    Coś już napisał
    • 2007
    • 83

Pomoc przy zakupie szkła 70-200

Proszę o poradę dotyczącą kupna obiektywu Canon 70-200 F4 USM.

1. Gdzie najlepiej kupić taki obiektyw? Na allegro było by chyba taniej niż w sklepie ale chciałbym mieć możliwość sprawdzenia go na własnym sprzęcie przed zakupem.
    2. Czy w każdym sklepie fotograficznym można podpiąć obiektyw do aparatu w celu sprawdzenia go?
    3. Prosiłbym o polecenie jakiegoś dobrego sklepu fotograficznego z okolic lublina, lub radomia.
    D90 S10-20 N35 T70-300 USD VC
  • ishi
    Bywalec
    • 2005
    • 145

Na allegro to tylko u tommy_j kupowałem (w tym 70-200) nie mam zastrzeżeń poza wysoką ceną :P i tym, że tak na prawdę obiektywy są ze stanów tj. zwrot przeleciał mi koło nosa :-/

Komentarz

• Jacek Deka
      Początki nałogu
      • 2006
      • 356

http://www.canon-board.info/showthread.php?p=408374
      http://www.canon-board.info/showthre...865#post410865

Komentarz

• polar3016

Ja kupowałem tutaj http://www.foto-net.pl/sklep/ i tutaj http://www.digital24.pl/. Przesyłka w 24h wszystko ok.

Komentarz

• Rafał Gutowski
          Dopiero zaczyna
          • 2006
          • 49

Moim skromnym zdaniem, lepiej jest dołożyć kilka złotych i kupić taki obiektyw "na żywo". Ja kupując swoją L-kę wybrałem jedną z pięciu. Przy allegro etc. nie masz takiej możliwości.
          EOS 40d + BG-E2N, EOS 350d + BG-E3 + Kit (EFs 18-55); EOS 3000v + Kit (EF 24-90); EF 17-40 f/4 ; EF 50 f/1.4 USM; 430 EX; 580 EX II; etc, etc...

Komentarz

• Zigi
            Uzależniony
            • 2005
            • 532

Jako że tez skłaniam się ku zakupowi tego szkła odpisze koledze Rafałowi:
            jasne że najlepiej - tyle że nie każdy ma taki sklep w pobliżu, w którym kilka sztuk leży. U mnie w mieście nawet jednej nie uświadczysz.
            40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
            Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Komentarz

• marito
              Bywalec
              • 2007
              • 176

To przy tym obiektywie też są tak duże rozrzuty w jakości że trzeba specjalnie dany egzemplarz wybierać???
              był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Komentarz

• Zigi
                Uzależniony
                • 2005
                • 532

Część ludzi (bliżej nieokreślona-która miała do czynienia najczęściej z 2 maks 3 sztukami) mówi (pisze), iż tak ale np jeden z Tip-ów powszechnie znanych i poważany na tym forum, przez którego ręce przeszło wiele tych szkieł twierdzi (czym sam podreperowuje swoja nadzieję), iż trafił mu sie tylko jeden odbiegający od normy na + w stosunku do innych.
                Ostatnio edytowany przez Zigi; 2545.
                40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
                Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Komentarz

• marito
                  Bywalec
                  • 2007
                  • 176

No to trochę mnie uspokoiłeś bo też przymierzam się do tego szkła.

Komentarz

• radmro
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 196

Swój 70-200 kupowałem przez allegro bez jakiejkolwiek możliwości sprawdzenia - otrzymany obiektyw był bez zarzutu, ostry, kontrastowy, mechanika tak jak należy. Ten obiektyw generalnie cieszy się doskonała opinią i nie słyszałem jeszcze, żeby komuś trafił sie jakiś rzeczywiście felerny egzemplarz.
                    5d2 + 6D + 24-70 2.8 + 70-200 2.8 IS II + 24 1.4 + 50 1.4
                    flickr

Komentarz

• Rafał Gutowski
                      Dopiero zaczyna
                      • 2006
                      • 49

Kupując obiektyw i mając możliwość wyboru jednego z wielu tak też uczyniłem. Nie oznacza to, że pozostałe były do niczego. Ich wadą był np. jakiś drobny pyłek we wnętrzu. Prawdopodobnie jakbym miał tylko jendą sztukę do dyspozycji - kupił bym ją i byłbym zadowolony.
                      EOS 40d + BG-E2N, EOS 350d + BG-E3 + Kit (EFs 18-55); EOS 3000v + Kit (EF 24-90); EF 17-40 f/4 ; EF 50 f/1.4 USM; 430 EX; 580 EX II; etc, etc...

Komentarz

• marito
                        Bywalec
                        • 2007
                        • 176

Jak się ma możliwość "pomacania" to jasne, że trzeba z tego skorzystać. Niestety w mojej mieścinie to szkło mogę kupić tylko w Fotoexpercie za 500zł drożej niż chodzą nowe na allegro. Dla mnie różnica spora.

Komentarz

• A-la-N
                          Coś już napisał
                          • 2005
                          • 96

sprawdz

www.ceneo.pl w którym jest najtaniej, napisz do sklepu i zapytaj czy możesz zobaczyć "na żywo" obiektyw pod warunkiem, że najtańszy sklep będzie blisko Ciebie.
                          co mam to mam.
                          www.aleksanderprugar.com
                          http://aleksanderprugar.blogspot.com/

Komentarz

• marito
                            Bywalec
                            • 2007
                            • 176

Najbliższe to mam Poznań, Wrocław.Nic to, jak już będę zdecydowany na zakup to będę intensywnie myślał gdzie kupić.

Komentarz

• m_o_b_y
                              Pełne uzależnienie
                              • 2007
                              • 1095

Zamieszczone przez Stach84
                              Proszę o poradę dotyczącą kupna obiektywu Canon 70-200 F4 USM.

1. Gdzie najlepiej kupić taki obiektyw? Na allegro było by chyba taniej niż w sklepie ale chciałbym mieć możliwość sprawdzenia go na własnym sprzęcie przed zakupem.
                              2. Czy w każdym sklepie fotograficznym można podpiąć obiektyw do aparatu w celu sprawdzenia go?
                              3. Prosiłbym o polecenie jakiegoś dobrego sklepu fotograficznego z okolic lublina, lub radomia.
                              A może skontaktujesz się z towersivy na naszym forum.
                              Wiele osób kupowało szkła u niego i to niedaleko od Ciebie.
                              pozdrówka
                              m_o_b_y
                              --------------------------------------------------------

Komentarz

Pracuję...