Muszla do 350-tki

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pazurek
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1294

Muszla do 350-tki

Czy ktos sie orientuje czy muszla pasujaca do 300d bedzie rowniez pasowala do 350d? Interesuje mnie taka.

Widze ze istnieja rozne muszle z dodatkowymi korekcjami dioptrii, jakies przeciwmgielne, itp. Czy istnieja moze z jakimis soczewkami powiekszajacymi, tak zeby obraz z wizjera byl wiekszy? Byloby wygodniej ustawiac ostrosc recznie...
    http://plfoto.com/4986/autor.html
  • esenpe
    Bywalec
    • 2005
    • 173

Warto sie zastanowic czy taka muszla jest niezbedna, ta z allegro pasuje tylko do prawego oka.

Komentarz

• Pszczola
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1760

Nie wiem czy jest mowa o tej samej muszli z Allegro, ale oferowana byla tam tez musza "przekrecalna" - choc zdjecia sugerowaly zastosowanie tylko do oka prawego. Tyle tylko, ze dla mnie ta muszla odpada bo co chwile trzeba by ja przekrecac z lewego oka kadrowanie poziome na lewe oko kadrowanie pionowe.
      EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• Cychol
        Początki nałogu
        • 2005
        • 398

Zamieszczone przez esenpe
        Warto sie zastanowic czy taka muszla jest niezbedna, ta z allegro pasuje tylko do prawego oka.
        a nie prawda, to "hamska" muszelka i pasuje do obu oczu (zresztą wystarczy opis przeczytać) mam taką przy 10D i prawdopodobnie będzie pasowć też do 350D, ale głowy za to nie dam
        pozdrawiam

Komentarz

• tpop
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1465

Zamieszczone przez pazurek
          Czy ktos sie orientuje czy muszla pasujaca do 300d bedzie rowniez pasowala do 350d? Interesuje mnie taka.

Widze ze istnieja rozne muszle z dodatkowymi korekcjami dioptrii, jakies przeciwmgielne, itp. Czy istnieja moze z jakimis soczewkami powiekszajacymi, tak zeby obraz z wizjera byl wiekszy? Byloby wygodniej ustawiac ostrosc recznie...
          a czy nie prosciej wyslac zapytanie do sprzedawcy?
          photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• pazurek
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1294

Prosciej, z tym ze sprzedawca sam nie wie czy bedzie pasowac
            http://plfoto.com/4986/autor.html

Komentarz

Pracuję...