Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
witajce
od przeszło roku używam świetnej drukarki pixma ip 4200 i w końcu stanęła i drukować nie chce, pojawił się komunikat: błąd serwisowy 6A00....czy ktoś z Was się na tym zna by mi pomóc??? za wszystkie odpowidzi z góry dzięki
Sheet feed unit -błąd pozycji podajnika. prawdopodobnie wyłamał się zaczep kółka saperującego papier. obejżyj dokładnie podajnik, sprawdź znaczniki na kołach zębatych. jeżeli nic nie znajdziesz to Logic board ass'y, czyli płyta główna według serwisówki.
......
i to wszystko po minucie spędzonej z google...
Ja goooglowałem i to dużo, te linki po za servisówką są z młodszą datą niż mój post ....., ale linki się przydadzą sprawdze przy okazji swoj starą drukarke
a wracając do pytania ....niestety nie udało mi się usunąć komunikatu, wysłanie do serwisu wiązało się z duużymi kosztami bo trzeba mieć załadowane oryginalne tusze (zwłaszcza na gwarancji) - koszt ok.200 zł, przyczyny awarii może być kilka: awaria płyty głównej (to wiem z tych linków), wykonanie odpowiedniej ilości kopii, podane m.inn. w servisówce - koszt nowej głowicy 150 zł, można zdjąć kod w servisie ale to też kosztuje coś poniżej 100, starcza na kilka tysięcy kolejnych wydruków, możliwe są też uszkodzenia podajnika to co pisze w linku podanym wyżej
w sumie najtańszym wyjściem okazało się zakupienie nowej drukarki(canon ip 4500) za 340 z kompletem nowych tuszy i 18 000 kopii do wykonania
oczywiście pisałem do canona w tej sprawie kilka razy ( chciałem by odpowiedzieli czy np. zdjęcie kodu na gwarancji coś kosztuje) - nie odpisali...
gdybyś Ty coś więcej wiedział to daj znać[/QUOTE]
Ostatnio edytowany przez kusy; 7223.
Powód: Automerged Doublepost
gwozdzt dzięki za linki, ale zanim napisałem posta to już je przestudiowałem. Niestety żaden z tych podanych możliwości u mnie nie zadziałał, dlatego pisałem na forum.
kusy, nie wiem dokładnie czy to było u mnie powodem że komunikat zniknął, ale udało się. Zrobiłem to w ten sposób.
Włączyłem wszystkie powiadomienia i komunikaty jakie zostały wyłączone przeze mnie, między innymi o poziomie tuszu.
Po przywróceniu tych komunikatów, zrestartowałem drukarkę. Przy próbie wydrukowania strony wyskoczył jakiś komunikat(już nie pamiętam dokładnie co), którego wcześniej nie miałem. W każdym bądź razie miałem na końcu wcisnąć cancel i drukarka zaczęła drukować. Nie wiem czy to przypadek, ale póki co działa. Nie wiem jak długo
Witajcie. Chciałbym się z wami podzielić moim sposobem na naprawienie błędu 6A00. Prawde mówiąc to trafiłem na to zupełnie przypadkowo rozmyslając już o kupnie nowej drukarki. sprawa jest czysto mechaniczna. Powoli....
...kiedy otworzycie pokrywę tuszy głowica z tuszami powinna byc po prawej stronie / jezeli nie jest to nie szkodzi /. Jeżeli jest to odsuncie ją ręcznie. Pod nią powinny być poduszki. Jeżeli ich nie ma to spróbujcie tą część która jest w ich miejscu / z takimi dwoma wystajacymi "wypustkami' z folii /odsunąć ręcznie do tyłu. powinna ona wtedy odsłonić poduszki które wcześniej blokowała a które teraz się wysuną do góry. sprawa załatwiona. powinno działać. dodam , że w książce serwisowej błąd 6A00 jest okreslany również jako błąd oczyszczania. Myślę , że w moim przypadku to było to. pozdrawiam i powodzenia.
Witajcie. Chciałbym się z wami podzielić moim sposobem na naprawienie błędu 6A00. Prawde mówiąc to trafiłem na to zupełnie przypadkowo rozmyslając już o kupnie nowej drukarki. sprawa jest czysto mechaniczna. Powoli....
...kiedy otworzycie pokrywę tuszy głowica z tuszami powinna byc po prawej stronie / jezeli nie jest to nie szkodzi /. Jeżeli jest to odsuncie ją ręcznie. Pod nią powinny być poduszki. Jeżeli ich nie ma to spróbujcie tą część która jest w ich miejscu / z takimi dwoma wystajacymi "wypustkami' z folii /odsunąć ręcznie do tyłu. powinna ona wtedy odsłonić poduszki które wcześniej blokowała a które teraz się wysuną do góry. sprawa załatwiona. powinno działać. dodam , że w książce serwisowej błąd 6A00 jest okreslany również jako błąd oczyszczania. Myślę , że w moim przypadku to było to. pozdrawiam i powodzenia.
Masz u mnie duże Piwo!! Miałem Ten sam błąd i metoda którą podałes zadziałała!! Czas przygotowania do druku trwa sporo dłużej ale drukuje
WIELKIE PIWKO
MEGA DZIĘKI. Pomogło. Musiałem ruszyć poduchami, bo się z nieużywania zakleiły lekko tuszem.
Komentarz