Chroń swój sprzęt foto !!!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • id4
    • 2005
    • 6

Chroń swój sprzęt foto !!!

Witam

numeroo.pl to serwis, w którym gromadzisz i sprawdzasz dane dotyczące swoich przedmiotów. Załóż konto, zapisz numery seryjne swoich rzeczy. Wprowadź informacje o ich utracie czy kradzieży. Pomożemy Ci je odzyskać.

numeroo.pl to elektroniczna szuflada, w której znajdziesz instrukcję obsługi do Twojego odtwarzacza dvd, telewizora czy telefonu komórkowego. Przechowaj u nas elektroniczną wersję karty gwarancyjnej swojego sprzętu.

numeroo.pl to wyszukiwarka, w której sprawdzisz historię sprzętu kupowanego przez Ciebie w internetowych portalach aukcyjnych. Zobacz, czy kupowany przez Ciebie przedmiot nie pochodzi z kradzieży.

numeroo.pl - dodawaj, pokazuj, chroń

Każdy z nas ma sprzęt, który warto chronić (foto, komórki, laptopy, drogie zegarki itp). Serwis numeroo.pl jest własnie po to, by zgromadzić Wasz sprzęt w ogólnopolskiej bazie danych na wypadek kradzieży. Dzięki serwisowi można również sprawdzić, czy kupowany przez nas przedmiot używany nie jest kradziony. Przydatne narzędzie - polecam

Koniecznie odwiedź: www.numeroo.pl
    / 5D / 5D II / 16-35 2.8L / 70-200 2.8L / 100 2.8L /
  • LemonR
    Bywalec
    • 2005
    • 234

numeroo.pl - jest też po to by potencjalny złodziej wiedział do jakiej chaty warto iść

Komentarz

• kompi
      Coś już napisał
      • 2007
      • 55

Zamieszczone przez LemonR
      numeroo.pl - jest też po to by potencjalny złodziej wiedział do jakiej chaty warto iść
      właśnie to samo pomyślałem czytając to.
      Za niedługo w necie będzie można się wszystkiego dowiedzieć.
      nasza klasa - z kim się zadajesz, kogo znasz itd
      numeroo - co posiadasz
      za niedługo w necie dowiem się kto jakie skarpety nosi i ile czasu spędza w kiblu.

Ale tak naprawde nie jest źle - to jest baza tylko sprzętu więc dane osobowe nei są udostępniane. Pomysł raczej dobry tylko mało wiarygodny ze względu na to że nie będzie to pełna baza. Serwis musiałby być dosyć popularny aby wszyscy z niego korzystali.

A co jeśli ktoś zrobi literówkę i przypadkiem wklepie moje numery seryjne?
      ja bedę chciał sprzedać i zonk!
      http://pano360.pl |
      Canon 400D | KIT | Sigma 8/3.5 | Canon 55-250 IS

Komentarz

• ryszard_ochódzki
        Początki nałogu
        • 2007
        • 255

Numery seryjne TAK (z podwójnym sprawdzeniem przed wpisaniem).

Dane o userach NIE (złodzieje zacierają rączki).

Nasza klasa - narzędzie wymyślone dla CBA
        Mordo Ty moja !

Komentarz

• bebesky
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1231

niedługo powinny powstać:
          nasz_gang;
          nasza_mafia;
          nasze_kochanki;
          nasi_kochankowie;
          nasze_lewe_zarobki;
          nasza_korupcja;
          wymieniać można wiele

co niby ma na celu upublicznianie danych sprzętu który jeszcze nie został skradziony??
          Sprawdzenie czy sprzęt który kupiłem nie jest kradziony jest dla mnie słuszne i dobre ale nie widzę potrzeby zapoznawania się z tym kto ten sprzęt posiadał - bo po co, przecież jeżeli będę np 4 nabywcą a sprzęt okaże się być wadliwy to nie będę próbował uzyskać odszkodowania od pierwszego właściciela tylko od tego który mi to sprzedał.

Może w końcu ktoś stworzy bazę danych skradzionego sprzętu, bazę która będzie wiarygodna, najlepiej tworzona przez policję i przez policję aktualizowana. Bo co ze sprzętem który został skradziony a potem odzyskany np. dzięki działaniom policji? Czy już nigdy nie bedzie go można sprzedać bo wisi gdzieś jako skradziony? Tak czy inaczej policja posiada dokładną bazę skradzionego sprzętu tyle tylko że jest bardzo rozproszona i przydałyby się działania któe zbiorą to do kupy i opublikują w sieci. Gdyby takie coś było to ja chętnie oddam 1% podatku na takie działania, które, jestem o tym przekonany, w znacznym stopniu przyczyniłyby się do zmniejszenia liczby kradzieży.

Komentarz

• dazz

a w jaki sposób nomeroo mi pomoże w przypadku kradzieży???
            Sorry, ale chyba tylko gdybym był złodziejem to ucieszłbym się z tego serwisu.
            A post to zwykły spam.

Komentarz

• Mac
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 2063

No cóż totalna inwigilacja, Wielki Brat czuwa )
              EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Zamieszczone przez bebesky
                Może w końcu ktoś stworzy bazę danych skradzionego sprzętu

bazę która będzie wiarygodna, najlepiej tworzona przez policję i przez policję aktualizowana.
                Policja podobno ma taką bazę ale raczej jej nie opublikuje ("dla dobra śledztwa" ).

Komentarz

• robgr85
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1719

Zamieszczone przez LemonR

hehe na tym forum juz zostal dawno temu wymyslony lepszy sposob aby pokazac zlodziejom skad krasc. Duzo ludzi pisze jaki maja sprzet w swoich stopkach, profilach.

Powstal watek 'skad jestes', mozna tam naniesc pinezke na swoj dom, widok z satelity etc.

Jeszcze barkuje watku skad kiedy i gdzie jedziesz na wakacje, ale pewnie w hydeparku od czasu do czasu pojawi sie zapytanie 'jak zabezpieczyc dom przed wyjazdem', albo 'dokad pojechac na dwutygodniowe wakacje polaczone z foceniem'

Pozdrawiam,
                  Robert
                  Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Komentarz

• bebesky
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1231

Zamieszczone przez robgr85
                    Jeszcze barkuje watku skad kiedy i gdzie jedziesz na wakacje,
                    na szczęście na wakacje przeważnie zabiera sie sprzęt ze sobą przynajmniej ten fotograficzny

Komentarz

• bartosz108
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 197

Zamieszczone przez bebesky
                      niedługo powinny powstać:
                      nasz_gang;
                      nasza_mafia;
                      nasze_kochanki;
                      nasi_kochankowie;
                      nasze_lewe_zarobki;