Gdzie tu jest przekręt ?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Nemeo
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1757

Gdzie tu jest przekręt ?

Nie wiąże się to za bardzo z fotografią ale napewno wielu z was zainteresuje.

TPSA wprowadza 3 x szybszą Neostradę niż standardowa 640 kb za 0 zł., tzn.
    jak masz 640 kb to możesz za darmo zwiększyć transfer do 2048 kb za darmo
    czyli za ten sam abonament co Neostrada 640 kb.

Pytanie :

GDZIE TU JEST PRZEKRĘT , bo nie wierzę że TPSA nagle zrobiła się taka dobra
    dla klienta.

Abonament komórkowy na miarę potrzeb, szybki Orange Światłowód, telewizja, telefony, laptopy. Poznaj naszą ofertę i korzyści z łączenia usług w pakiety.
  • Leprekan
    Bywalec
    • 2004
    • 166

Może musi w końcu spuścić z tonu - konkurencja mocno daje jej popalić.
    A bonusy są możliwe. Jaod pół roku, u mojego operatora, mam 2x szybsze łącze za te same pieniądze. A więc wszystko możliwe.
    Cosik czarnego + [EF20 f/2,8] + EF28 f/2,8+ EF50 f/1,8+ EF100 f2,0

Komentarz

• krecio
      Początki nałogu
      • 2004
      • 470

To nie jest za te same pieniadze :grin:
      To jest taniej jesli sie podpisze umowe na 24 miesiace. Nie pamietam i nie chce mi sie szukac ale koszt w takim wypadku = ok 160 PLN. Ja oferte dostalem kilka dni temu.
      pozdr.
      krecio

5D + 5D Mk III

Komentarz

• Madroz
        Początki nałogu
        • 2005
        • 254

Jeszcze jedno LIMIT Transferu 35GB + 100GB jako promocja ale nie co miesiąc tylko 100GB na cały okres umowy lub do końca marca 2006.
        EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
        PLFOTO

Komentarz

• Nemeo
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1757

Zakładając że ktoś ściąga tylko filmy, to i tak nie ściągnie więcej niż 35 GB miesięcznie.
          Czyli tego nie uważałbym za hak.

Komentarz

• Madroz
            Początki nałogu
            • 2005
            • 254

Racja ja mam, 128kb/s i mi wystarczy, ale są ludzie, którzy narzekają. Chodzi o takich, którzy robią sieci na Neo.
            EOS 40D+Grip,EOS 300D+Grip, EFS 17-55IS F/2.8, EF 100-300 USM, EFS 18-55 USM, EF 50 II, TAMRON 28-75 F/2.8, 550 EX, DigiMateII plus 10GB. Dwie lampy studyjne + dwa softboxy.
            PLFOTO

Komentarz

• McKane
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 2015

Zamieszczone przez Nemeo
              Zakładając że ktoś ściąga tylko filmy, to i tak nie ściągnie więcej niż 35 GB miesięcznie.
              Czyli tego nie uważałbym za hak.
              A gdzie tam ... 35 GB na 640 kbs laczu da sie w pol miesiaca pociagnac To co dopiero na 2 mbit
              http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• McKane
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 2015

Zamieszczone przez mmsza
                Bez względu jakie masz łącze mułem i tak wyżej 35kB/s nie pociągniesz
                No cos Ty ... po 60 kB/s sredniego transferu miewalem przy duzym sciaganiu. Przy malej ilosci plikow faktycznie kolo 30-40 kB/s leci.

Ale tak naprawde do duzego i szybkiego sciagania nikt nie odpala mula ... torrentem po kilkudziesieciu minutach osiagam okolo 65-70 kB stalego transferu. 700 MB w praktyce idzie okolo 3-3,5 h (o ile sa zrodla oczywiscie).

Prawda jest jednak taka ze najwiekszym problemem obecnie nie jest szybkosc przesylu tylko miejsce na dyskach i brak czasu na przegladanie tego wszystkiego

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• kavoo
                  Zablokowany
                  • 2004
                  • 1173

Zamieszczone przez mmsza
                  Bez względu jakie masz łącze mułem i tak wyżej 35kB/s nie pociągniesz
                  Eeee... opowiadasz ;-)

Komentarz

• Nemeo
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1757

McKane, ściąganie filmów to jedno, ale jeszcze to wszystko musisz kiedyś zobaczyć, a ciężko obejrzeć więcej niż 35 GB filmów miesięcznie.

Komentarz

• McKane
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 2015

Tez dokladnie to napisalem

Komentarz

• Zogi

Phi. Ja to miewam nawet transfery rzędu 1Mb/s. Oczywiście korzystając z mojej wypasionej sieci osiedlowej:-)

Komentarz

• tpop
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 1465

Zamieszczone przez Zogi
                          Phi. Ja to miewam nawet transfery rzędu 1Mb/s. Oczywiście korzystając z mojej wypasionej sieci osiedlowej:-)
                          taa chyba po LANie
                          photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• Pszczola
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 1760

Zamieszczone przez Nemeo
                            McKane, ściąganie filmów to jedno, ale jeszcze to wszystko musisz kiedyś zobaczyć, a ciężko obejrzeć więcej niż 35 GB filmów miesięcznie.
                            Niekoniecznie ciezko, jesli ktos sciaga ripy DVD.
                            EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• Czankra
                              Dopiero zaczyna
                              • 2005
                              • 37

Zamieszczone przez krecio
                              To nie jest za te same pieniadze :grin:
                              To jest taniej jesli sie podpisze umowe na 24 miesiace. Nie pamietam i nie chce mi sie szukac ale koszt w takim wypadku = ok 160 PLN. Ja oferte dostalem kilka dni temu.
                              Tylko pamietajcie - wszyscy Neostradowicze - ze po uplywie okresu umowy, jezeli nie wskazemy inaczej na trzydziesci dni przed jej (umowy) koncem, TP przedluza ja na czas nieokreslony, czyli patrzymy sobie na rachunek z TP i widzimy ze zaplacilismy wiecej...

To jest w regulaminie, nie w umowie, a TP nie zadaje sobie trudu, zeby przypomniec o uplywajacym okresie umowy - taka MALA zlosliwosc chyba....
                              "Ciężko pracuj i staraj się, jak możesz...wtedy nam pozostałym będzie lżej" - Garfield
                              EOS20D | EF 17-40mm f/4 USM | EF 24-105mm f/4 IS USM| 580EX

Komentarz

Pracuję...