Przy dłuższych czasach jakoś od 2 sekund czekam właściwie tyle samo na wyświetlenie się zdjęcia (4" to około czterech sekund zapisu - czerwona dioda). Zaczęło mnie to zastanawiać jak zobaczyłem ze kolega w 350 ma od razu nawet przy 10 sekundach.Dopiero przy trzydziestu jest długo ale to już normal. Nastepnie zapytałem dwóch użytkowników 30-stki i tez mają od razu. Kartę mam extreme III wiec to nie to. Aparat był kupiony w sklepie wysyłkowym w USA i stamtąd przywieziony. Dzieki.
30D za dlugi czas od pstrykniecia do reviev przy długich czasach.
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
...a nie masz po prostu wlaczonej redukcji szumow dla dluzszych ekspozycji (funkcje custom w menu)? Przeczytaj w instrukcji. Efekt taki jak opisales. Czas ekspozycji=czas odszumiania.║ 50D i 30D + graty ║ -
-
-
Komentarz
-
na 350D przy kilkuminutowym naswietlaniu roznica byla niesamowita. szkoda tylko ze odszumianie trwa zwykle tyle samo co robienie zdjecia (:
na 40D jeszcze sie nie bawilem takimi czasami.5DII+L+L+L+L (:
bartekkucharczyk.plKomentarz
-
To nie odszumianie trwa tyle tylko aparat wykonuje drugie zdjecie trwajace tyle samo. Nastepnie nastepuje odszumianie ale ono nie trwa juz dlugoR5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 MaxKomentarz
-
-
Działa dokładnie tak, jak pisze Trampek. Drugie zdjęcie z tym samym czasem jest wykonywane przy zamkniętej migawce i następnie na podstawie obu zdjęć procesor wykonuje obliczenia odszumiające. Te obliczenia trwają bardzo krótko.Komentarz
-
Na pewno elementem odszumiania, jest wykonanie przez aparat drugiego zdjęcia bez podnoszenia lustra, a następnie odjęcie go od wlasciwego zdjecia. Co jeszcze przy okazji robi aparat tego nie wiem.
edit:
Kolaj mnie uprzedził :-)Komentarz
Komentarz