Nowy EOS 30D i 2700 zdjęć?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pepsi_k

Nowy EOS 30D i 2700 zdjęć?

Witam wszystkich serdecznie! Jestem tu całkiem nowy i potrzebuję opinii bardziej doświadczonych Kupiłem niedawno nowego EOSa 30D, do którego włożyłem nową, nieformatowaną kartę CF (Sandisk Extreme III 2GB). Aparat zaczął numerować zdjęcia od "IMG_2672" (file numbering ustawione na continous). Czy to normalne czy w sklepie sprzedali mi używkę?
  • Dragunov
    Bywalec
    • 2006
    • 172

Był już podobny wątek, polecam dobrze poszukać na forum. Karta była nowa?
    7D l EOS 30 Date l sure shot WP-1 l 40/2.8 l SPEEDLITE 580EXll l MAMIYA RB67 + SEKOR 90/3.8
    http://piotrplyszewski.pl/

Komentarz

• Krzychu
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 3611

To jest pytanie na które może odpowiedzieć tylko serwis (bo tylko oni są w stanie odczytać rzeczywisty przebieg...)
      Pozdrowienia,
      KZ
      KZ Aviation Photography

Komentarz

• pepsi_k

Znalazłem tamten wątek, ale wynikało z niego, że niewłaściwe numerowanie może być spowodowane przełozeniem karty z innego aparatu a karta była w 100% nowa, kupiona w sklepie, zgrzana w plastikowy blister, dlatego troszeczkę zaniepokoiło mnie to numerowanie. Aparat kupiłem w internetowym sklepie fotobasia.pl

Komentarz

• HenrykG
          Początki nałogu
          • 2007
          • 276

Wcześniej ktoś, może podczas ogladania/obmacywania, mógł włożyć "swoją" kartę i aparat łyknął numerację...
          Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

Komentarz

• heniek
            Uzależniony
            • 2004
            • 614

do nowej piątki włożyłem karty które używałem z 30D i nr. wystartowały od zera
            Heniek

Komentarz

• luft
              Bywalec
              • 2007
              • 111

Zamieszczone przez pepsi_k
              Znalazłem tamten wątek, ale wynikało z niego, że niewłaściwe numerowanie może być spowodowane przełozeniem karty z innego aparatu a karta była w 100% nowa, kupiona w sklepie, zgrzana w plastikowy blister, dlatego troszeczkę zaniepokoiło mnie to numerowanie. Aparat kupiłem w internetowym sklepie fotobasia.pl
              ale jaj. no to Foto Basia sobie z nudow 2700 wypstrykala. tak by wynikalo

Komentarz

• violinman23
                Coś już napisał
                • 2006
                • 97

A na aparacie nie widac oznak uzywania? Jakies przetarcia na rekojesci delikatne, krawędzie spodu aparatu... Gdyby faktycznie fotobasia napstrykała 2700 to powinno byc to widac.
                Pozdrawiam wszystkich miłośników fotografii!
                Moje gnioty.
                Mam Canona, kilka szkieł i lornetkę

Komentarz

• Ernest_DLRS
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1216

To byłaby już lekka przesada
                  FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
                  APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Komentarz

• mattnick
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1735

może się ktoś o spust oparł ??
                    30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
                    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• minek
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1386

Używkę może nie, ale prawdopodobnie ktoś sobie oglądał, jak to często w sklepach bywa.

Komentarz

• atz1983
                        Dopiero zaczyna
                        • 2007
                        • 44

no ja jak kupiłem 400D w sklepie normalnie nówke to mi zaczął od około 4200 numeracje... może się ludzie bawili w sklepie, może łyknął z jakiejś karty numery ale jak by nie było - ktoś się nim bawił i sprawdzał :P
                        W każdym razie mnie to nie ruasza AŻ tak, nie miałem z absolutnie niczym problemu po kupnie - żadnych FF czy BF nawet z innymi obiektywami

Komentarz

• Olej
                          Dopiero zaczyna
                          • 2007
                          • 44

karta nawet nowa powinna byc sformatowana przed uzyciem, na opakowaniu jest tak nawet napisane, przynajmniej na moim jak kupilem w Media Markt

Komentarz

• janmar
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 3468

Zamieszczone przez Olej
                            karta nawet nowa powinna byc sformatowana przed uzyciem, na opakowaniu jest tak nawet napisane, przynajmniej na moim jak kupilem w Media Markt
                            Przy wkładaniu karty z innego aparatu też Format.Do nowego 5d wlozylem karte bezposrednio ze swojego 20d no i od razu miałem nr 9800.Ale po pierwszym zdziwieniu porownałem nr fotek z 20d i tych z 5d.zgadzaly sie.Poza wszystkim to nawet bez takiej koniecznosci od czasu do czasu format karty nie zaszkodzi.Pozdrawiam:smile:

Komentarz

• dynax
                              • 2007
                              • 8

Nowy 30d w fotoit i dokładnie ta sama sytuacja - 2700 fotek. Karta formatowana w aparacie przed pierwszy strzałem. Następne trzy korpusy i identyczna sytuacja - ten typ tak już chyba ma
                              Canon

Komentarz

Pracuję...