Co na slub wesele?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • robsonikus
    Bywalec
    • 2005
    • 171

Co na slub wesele?

Co byscie zaproponowali na slub plus wesele i plener?
    Taki zestaw 17-40mm L , 50mm 1.8 ?
    Czy tamron 28-75mm , 50mm 1.8?
    Pozdrawiam
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

Gdybyś od razu zakładał wątki w dziale "dla początkujących" to byś wiele roboty moderatorom oszczędził.

...bo na wyszukiwarkę już nie liczę...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• pejot
      Bywalec
      • 2004
      • 204

Bierz szerszy kąt i jaśniejsze światła. Chyba można z tego zrobić zasadę... Bo portretówkę, jak widzę, masz w obu "zestawach", więc o plener się nie bój. Bardziej o kościół, i zdjęcia z imprezy.
      www.browarelefant.pl

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Tamrona i 17-40. Tamron do kosciola i w plener, 17-40 na impreze, zdjecia grupowe. 50 tke "na wszelki wypadek" mozesz tez brac - male to, tanie i lekkie.

Komentarz

• robsonikus
          Bywalec
          • 2005
          • 171

Vitez a jak bedzie z ettl II .Chodzi mi o tego tamrona.Jakie masz doswiadczenia po podpieciu do 20d i z lampa 580ex.

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez robsonikus
            Vitez a jak bedzie z ettl II .Chodzi mi o tego tamrona.Jakie masz doswiadczenia po podpieciu do 20d i z lampa 580ex.
            Podawanie informacji do odleglosci tylko wspomaga a nie wyklucza/umozliwia uzywanie E-TTL II .
            Jeszcze dokladnie nie testowalem (brak czasu, nowego kompa ciagle stawiam)... ale E-TTL II sam z siebie jest swietny - nowy algorytm pomiaru, natomiast pobieranie informacji z obiektywu to tylko jedna z funkcji, ale wg mnie niekonieczna do skutecznego uzywania.
            Juz na dwoch wystawach robilem z 20D , Tamronem i lampa - bez obaw o przypalenia, bez FEC... tyle ze blysk byl tylko jako doswietlajacy.

Komentarz

Pracuję...