Canon 350D - Problem? :/

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Michal_D

Canon 350D - Problem? :/

Witam wszystkich. Kupiłem sobie używanego Canona 350D. Zestaw nie zawierał karty pamięci i akumulatorka. Wczoraj kupiłem akumulator, naładowałem go, wkładam do aparatu i... aparat nie chce sie włączyć :/
    Czy to odpalenia aparatu niezbędna jest też karta pamięci? Jej jeszcze nie kupiłem :/

Poza tym gdy potrząsne aparatem to słuchać że coś w nim lata.

Pozdrawiam.
  • dareg3d
    Dopiero zaczyna
    • 2007
    • 16

nie potrzebna jest karta do odpalenia, a to co lata, to prawdopodobnie nóżki w lampie (normalne). reklamuj go
    MARTINI

PORSCHE

Komentarz

• fotokor1
      Początki nałogu
      • 2006
      • 373

sprawdź czy dobry akumulator kupiłeś
      pozdrawiam
      Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 , Canon 35 1.4 , canon 17-40/4, canon fish eye, 24-105/4, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Komentarz

• Michal_D

Akumulator NB-2LH
        A jak to mogę sprawdzić w warunkach domowych czy akumulator działa?

Komentarz

• gacek
          Bywalec
          • 2007
          • 129

A czy zamknąłeś klapkę od karty?

Puzzle Canona: 50/1.8, 3 kawałki, od lat 6.

Komentarz

• Michal_D

Tak.
            Sprawdziłem drucikami i lampką czy akumulator działa. Lampka się świeci.
            Wychodzi na to, że sprzęt popsuty :/

Komentarz

• fotokor1
              Początki nałogu
              • 2006
              • 373

Zamieszczone przez Michal_D
              Akumulator NB-2LH
              A jak to mogę sprawdzić w warunkach domowych czy akumulator działa?

jeśli akumulator jest dobry i naładowany oczywiście litowo-jonowy a nie litowo-poli?
              Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 , Canon 35 1.4 , canon 17-40/4, canon fish eye, 24-105/4, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Komentarz

• Michal_D

Akumulator ma symbol NB-2LH i jest Li-Pol... Czyli co, Li-Pol jest zły?

Komentarz

• fotokor1
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 373

Zamieszczone przez Michal_D
                  Akumulator ma symbol NB-2LH i jest Li-Pol... Czyli co, Li-Pol jest zły?

no to masz pecha miałam to samo kupiłam polijonowe zamienniki nawet ładowarka nie chciała ich ładować kup zamiennik jeśli kasy szkoda ale litowo-jonowy tak jest w instrukcji do 350d są na allegro
                  pozdrawiam

Komentarz

• mattnick
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1735

może nie ma bateryjki podtrzymującej ?
                    30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
                    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• Michal_D

Aparat mam od wczoraj więc nawet nie wiem gdzie to jest :P
                      Co to za bateryjka?

Komentarz

• fotokor1
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 373

bateryjka ta to bateryjka podtrzymująca u mnie w 30d jest tam gdzie akumulator może uciebie też tam jest wyciągnij akumulator i sprawdź jeśli tam jest to w takim uchwycie z baterią wyjmujesz uchwyt i z niego baterię sprawdź może strony wkładania masz pomylone jesli tam jest oczywiście bateria , czy masz instrukcję do aparatu?
                        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                        w 300d też tam była więc w jego następcy tym bardziej powinna być w tym miejscu bateria
                        Ostatnio edytowany przez fotokor1; 7388. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Michal_D

Bateryjka jest na miejscu...
                          To chyba popsuty aparat jest :/

Komentarz

• fotokor1
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 373

gdzie kupiłeś aparat nie miałeś możliwości sprawdzenia co mówiła osoba od której brałeś aparat?
                            no i pamiętaj że masz zły akumulator skąd jesteś może pogadaj z kimś kto w pobliżu ma 350d i może ci pomoc
                            Ostatnio edytowany przez fotokor1; 7388.

Komentarz

• slawek1972
                              Coś już napisał
                              • 2005
                              • 62

Mam 350D, używam akumulatorów z napisem Li-po (kupione na Allegro) i działają bez problemów, więc to raczej nie wina akumulatora.
                              Canon 7D, Canon 350D, różne obiektywy

Komentarz

Pracuję...