Ramka na zdjecia (papierowa)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Atryda
    Coś już napisał
    • 2006
    • 84

Ramka na zdjecia (papierowa)

Witam
    Wiecie moze, gdzie mozna kupic zwykla papierowa ramke na zdjecie w Wawie lub w necie? Najlepiej taka zabezpieczona folia z wierzchu, wymiary zdjecia 20x30. Tylko nie piszcie, ze allegro bo juz naprawde szukalem. Sa cyfrowe, metalowe, drewniane i inne cuda, wianki ale najzwyklejszej papierowej nie Wczoraj pojechalem doObi byly cale 3 sztuki ale nie ten kolor:/.
    40D, C 10-22, C 17-55 IS, C 50/1.8 II, C 70-300 USM IS
  • adamek
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2265

Nie wiem co to jest papierowa ramka.
    Pass-partou? (czy jak to tam się fachowo pisze)

Szukaj w sklepach plastycznych.

A np antyramy często można kupić...w tesco.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Komentarz

• Atryda
      Coś już napisał
      • 2006
      • 84

No wlasnie ja tez nie wiem jak to sie fachowo nazywa i moze dlatego nie moge znalesc. Moze opisze o co chodzi. Sprawa jest tak, ze chce powiesic zdjecia na scianie ale z pewnych powodow nie moge nic w nia wbijac (odpadaja wiec wszystkie ciezkie ramki z szklem, pleksiglasem). Widzialem takie papierowe cos, pokryte folia co by mi odpowiadalo ale nie moge dorwac odpowiedniej ilosci i koloru. Moze ktos wie jak to sie fachowo nazywa?

Komentarz

• Viracocha
        Uzależniony
        • 2004
        • 853

Oto co wyskoczyło w Google, po wpisaniu dwóch magicznych słów - "passe partout":

Poza tym passe-partout znajdziesz w punktach zajmujących się oprawianiem obrazów oraz sklepach dla plastyków. Konkretne miejsca znam tylko we Wrocławiu. W Warszawie sam musisz poszukać.
        Ostatnio edytowany przez Viracocha; 68.

Komentarz

• Atryda
          Coś już napisał
          • 2006
          • 84

Dzieki ale mi raczej chodzilo juz o gotowe ramki No nic, bede musial polazic po sklepach foto i papierniczych. Moze gdzies sie znajdzie.

Komentarz

• Viracocha
            Uzależniony
            • 2004
            • 853

Zamieszczone przez Atryda
            Dzieki ale mi raczej chodzilo juz o gotowe ramki No nic, bede musial polazic po sklepach foto i papierniczych. Moze gdzies sie znajdzie.
            Hmm..., zawsze myślałem, że to ramkę łatwiej dopasować do zdjęcia, a tu proszę - jest zupełnie odwrotnie...

Komentarz

• Atryda
              Coś już napisał
              • 2006
              • 84

Bywa Gdyby nie problem z wbijaniem gwozdzi w sciane nie byloby zadnego gadania. A tak trzeba kombinowac

Komentarz

• Krzychu
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 3611

Zamieszczone przez Atryda
                To co widziałeś to prawie na pewno było właśnie passe partout - są sprzedawane gotowe i to w folii właśnie - żeby użyć go jako ramki musisz jeszcze zdjęcie razem z passe partout na czymś podkleić, inaczej będzie kiszka...
                Są firmy które naklejają takie rzeczy na specjalnej piance - takie zdjęcie o zewnętrznych wymiarach passe partout 40x50 cm wisi u mnie na ścianie na dwustronnej taśmie klejącej...
                Pozdrowienia,
                KZ
                KZ Aviation Photography

Komentarz

• kami74
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1492

w castoramie docinaja na wymiar.
                  5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
                  MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• kadr.org.pl

Kupuj tutaj, o niebo taniej i lepiej niż w Castoramie:
                    Firma Paleta Art działa już od 1995 roku i jest jedną z pierwszych firm tworzących rynek zaopatrzenia plastyków w Polsce. Zaopatrujemy sklepy w profesjonalne artykuły przeznaczone dla artystów plastyków oraz hobbystów

Komentarz

• iktorn92
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 605

Mój kumple takie wycina. Kupuje taką tekturę twardą czarną np. i wycina ramkę z tego. Chyba 32zł m2. Fajnie to wygląda mam taką całą ścianę Zrobie później fotkę to wrzucę żebyś zobaczył jak to wygląda.
                      Flickr
                      Portfolio Ślubne

Komentarz

• Viracocha
                        Uzależniony
                        • 2004
                        • 853

Zamieszczone przez iktorn92
                        Mój kumple takie wycina. Kupuje taką tekturę twardą czarną np. i wycina ramkę z tego. Chyba 32zł m2. Fajnie to wygląda mam taką całą ścianę Zrobie później fotkę to wrzucę żebyś zobaczył jak to wygląda.
                        Wycięcie nie jest takie proste. Wewnętrzna "dziura" w passe-partout nie jest cięta pod kątem prostym. Oczywiście jeśli karton nie jest gruby, nie ma to znaczenia.

Komentarz

• iktorn92
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 605

heh właśnie ma on taką linijkę z nożykiem pod kątem i ciacha te ramki.
                          Flickr
                          Portfolio Ślubne

Komentarz

• kadr.org.pl

Karton A0 dowolnego koloru do passepourt można nabyć*w dobrze zaopatrzonym sklepie dla plastyków (kolorów jest bardzo dużo), jednak polecam zakup w internecie, bo taniej o niebo. Bardzo dobry karton to ten marki Canson (wewnętrzna biel, która wystaje po ucięciu pod kątem 45 stopni) nie zmienia barwy z upływem lat. Ale dobrej jakości karton ma w ofercie także www.paleta-art.com.pl - tam kupuję ów karton.
                            Do cięcia potrzebny jest specjalny nóż (co tnie pod kątem 45 stopni) i liniał (im dłuższy tym lepszy), który jednocześnie jest prowadnicą tego noża - wystarczy marki Logan.... Tylko nie kupować badziewia za kilkadziesiąt złotych - bo do d... to się nadaje.
                            Do cięcia kartonu A0 pod kątem 90 stopni proponuję bardzo ostry nóż z wymiennymi i twardymi ostrzami lub wersja dla bardziej zamożnych - gilotyna A1, lub A0 - do kupienia na Allegro (w cenie ok.1500 zł).
                            Pozostaje jeszcze zakup jakiegoś dobrego i dużego podkładu, który zatapia nóż w sobie i dzięki niemu ostrze nie rysuje nam stołu i nie zagina się.
                            Potem już tylko kreatywność nam pozostaje.
                            Polecam bo sam z tego korzystam

Komentarz

• koyot77
                              Coś już napisał
                              • 2005
                              • 90

Z czystej ciekawości rozejrzałem się w kilka minut znalazłem coś takiego

Gotowe i różne kolory na dodatek na papierach dobrej jakości o których tu już powyżej ktoś wspominał.
                              | mój sprzęt | galeria plfoto | galeria www |

Komentarz

Pracuję...