Jejku - mam chyba jakiś zanik myślowy. W mom 40D iso przełącza się tylko w zakresie Auto, 200-1600. Jak włączam funkcję "używaj wysokich czułości" to iso 3200 się nie pojawia. Co robię nie tak ?
ISO 3200 w 40D
Zwiń
X
-
-
-
-
W AUTO nie ma opcji wykorzystania ISO 3200, reszta powyzej jak wlaczyc !Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW
| ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...Komentarz
-
Już mam....doszedłem - włączenie w 40D opcji dotyczącej priorytetu szczegółów w światłach wyłącza te skrajne wartości ISO...
Dzięki za pomoc!Komentarz
-
-
Komentarz
-
-
-
Ja ostatnio bardzo się zdziwiłem. Fociłem kumplowi 2-miesięczne maleństwo (więc zero błysku), w pomieszczeniu niestety ciemnica, wiadomo pora roku...
No i odbieram odbitki z labu i przeżyłem szok. Rewelacja. Wyszły fantastycznie. Ucieszyłem się też, bo daję na "bez obróbki" (załączam ichni profil ICC) - kolory doskonale, żadnych przebarwień, mimo naprawdę trudnych warunków (mocno żółta lampa w pokoju).
Następna rzecz: miałem mini sesję fotoreporterską do lokalnej gazety uiwersyteckiej - i tu kolejny szok: zero odpadów! Każda fota idealnie wyostrzona. Już nie mogę doczekać się wiosennych plenerków :-)
A wracając do wątku - monitorek to nie wszystko - sprawdźcie jednak odbitki - dawniej to po to robiło się fotki! ;-)Wszystko można zrobić lepiej.
www.irem.pl | 500px | foty.irem.plKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Witam! To pewnie dlatego, że niedawno wstałem, to trochę wolniej jarzęJa ostatnio bardzo się zdziwiłem. Fociłem kumplowi 2-miesięczne maleństwo (więc zero błysku), w pomieszczeniu niestety ciemnica, wiadomo pora roku...
No i odbieram odbitki z labu i przeżyłem szok. Rewelacja. Wyszły fantastycznie. Ucieszyłem się też, bo daję na "bez obróbki" (załączam ichni profil ICC) - kolory doskonale, żadnych przebarwień, mimo naprawdę trudnych warunków (mocno żółta lampa w pokoju).
Następna rzecz: miałem mini sesję fotoreporterską do lokalnej gazety uiwersyteckiej - i tu kolejny szok: zero odpadów! Każda fota idealnie wyostrzona. Już nie mogę doczekać się wiosennych plenerków :-)
A wracając do wątku - monitorek to nie wszystko - sprawdźcie jednak odbitki - dawniej to po to robiło się fotki! ;-)
Czyżbyś te świetne fotki robił przy 3200? Cholera, ciekawy jestem tych wspaniałości. Pokażesz? Może się czegoś nauczę?...
Pozdrawiamregulamin pkt 8Komentarz
-
Przy 1600 i nie widać szumów. Musiałbym Ci wysłać ale i tak ich nie mam, bo robiłem je dla kumpla. On też był w szoku jak zobaczył. Odbitki 13x18.Wszystko można zrobić lepiej.
www.irem.pl | 500px | foty.irem.plKomentarz
-
1. Albo niedoświetlasz na tym 3200 i wołanie z RAWa na automacie wyciąga fotke powodując banding.
2. Albo masz źle ustawiony (kiepski?) monitor LCD przejaśniający zdjęcia.Komentarz
Komentarz