Pasek na ramie (pol zartem pol serio)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • iREM
    Uzależniony
    • 2005
    • 951

Pasek na ramie (pol zartem pol serio)

Czy wiecie dlaczego paski do 40D mają dwa napisy w jednym kiedunku, a trzeci - Canon - jest do góry nogami? Chyba że to tylko mój tak ma? :-D

I drugie pytanie, czy to że ten pasek ma czerwone paski, ma nawiązywać do elek i stawiać ich właścicieli/użytkowników wyżej - na drabince kanonierów? ;-)

I dwie drabinki niżej dla mnie za umieszczenie posta w niewłaściwej grupie - przepraszam.
    Ostatnio edytowany przez iREM; 3293.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl
  • fotokor1
    Początki nałogu
    • 2006
    • 373

hmm w 300d mój pasek był biały w 30d mam też czerwony, chyba pnę się po drabince
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 , Canon 35 1.4 , canon 17-40/4, canon fish eye, 24-105/4, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Komentarz

• bakulik
      Uzależniony
      • 2005
      • 767

Zamieszczone przez iREM
      Czy wiecie dlaczego paski do 40D mają dwa napisy w jednym kiedunku, a trzeci - Canon - jest do góry nogami?
      Bo "Canon" czyta się patrząc na plecy posiadacza, a resztę patrząc mu w twarz?
      Pozdrawiam
      Łukasz Bakuła
      „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Komentarz

• fotna
        Początki nałogu
        • 2004
        • 454

A ja już na trzeci pasek naszyłem czarna taśmę i nie mam problemu jak czytać napis - a czerwone paski bardziej wyglądają na jakiś niefirmowy - nieprofesjonalny sprzęt NN - więc mniej kusi.
        Ale też byłem zdziwiony ze jest czerwony ;(.
        fotna.dlm.pl

Komentarz

• wojkij
          Pełne uzależnienie
          • 2007
          • 1915

Nie ma nic piekniejszego niz miekki, piankowy pasek np lowepro, kompletnie inny komfort a i sportowcow nie przyciaga
          www.kwapisz.org

Komentarz

• iREM
            Uzależniony
            • 2005
            • 951

Zamieszczone przez fotna
            A ja już na trzeci pasek naszyłem czarna taśmę i nie mam problemu jak czytać napis - a czerwone paski bardziej wyglądają na jakiś niefirmowy - nieprofesjonalny sprzęt NN - więc mniej kusi.
            Ale też byłem zdziwiony ze jest czerwony ;(.
            Eee, no zdziwiony to byłem tylko tym, że odwrotnie, że czerwony to wiadomo, jak elki ;-) high life. :-D

Komentarz

• radmro
              Bywalec
              • 2007
              • 196

A ja używam paska od eosa 300 (analoga). Jakoś nie podchodzą mi te nowe sztywne od spodu gumowane. I jeszcze to wielgachne DIGITAL kłujące w oczy ;-)
              5d2 + 6D + 24-70 2.8 + 70-200 2.8 IS II + 24 1.4 + 50 1.4
              flickr

Komentarz

• iREM
                Uzależniony
                • 2005
                • 951

Zamieszczone przez radmro
                A ja używam paska od eosa 300 (analoga). Jakoś nie podchodzą mi te nowe sztywne od spodu gumowane. I jeszcze to wielgachne DIGITAL kłujące w oczy ;-)
                Oj, nie, tamte dla mnie za cienkie były, a guma jednak dobrze zapobiega ślizganiu. Ale co - nikt nie ma pomysłu - dlaczego te napisy są do góry nogami? ;-)

Komentarz

• MacGyver
                  Cenzor
                  • 2006
                  • 7043

Zamieszczone przez radmro
                  .. I jeszcze to wielgachne DIGITAL kłujące w oczy ;-)
                  E tam, czepiasz się, płacisz za DIGITAL to ma być napisane że DIGITAL, żeby było widać. Nie może być przecież tak że ktoś sobie kupi 300V za dwie stówki i ma taki sam pasek jak ten co zapłacił 4 kzł za 40D
                  Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• fmagik
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 334

ja uzywam mocnej i wygodnej szmyczy z szybko zlaczka... to rozwiazanie wydaje mi sie o wiele bardziej wygodne i nieureudniajace podczas fotografoeania pionowego
                    Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Komentarz

• enter
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1201

Zamieszczone przez fmagik
                      ja uzywam mocnej i wygodnej szmyczy z szybko zlaczka... to rozwiazanie wydaje mi sie o wiele bardziej wygodne i nieureudniajace podczas fotografoeania pionowego
                      a możesz podrzucic jak to wyglada ??

Komentarz

Pracuję...