Spotkanie stockowe - Warszawa - początek grudnia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Hombre

Spotkanie stockowe - Warszawa - początek grudnia

Chcę zorganizować spotkanie stockowe, wstępnie będzie to któryś z weekendów na początku grudnia. Dokładny termin zostałby dopasowany do możliwości uczestników.

Tematem jest fotografia do użytku komercyjnego, sprzedawana w bankach zdjęć (stocki) - jest obszerny wątek na ten temat na forum.

W większej grupie można pokusić się np. o zdjęcia biznesowe, zrzucić na studio, zaprezentować sprzęt oświetleniowy, techniki, doświadczenia, zapozować, podpisać MR itd.

Czy byliby chętni? Wszelkie sugestie mile widziane.
  • Avadra_K
    Uzależniony
    • 2006
    • 580

Zamieszczone przez Hombre
    Chcę zorganizować spotkanie stockowe, wstępnie będzie to któryś z weekendów na początku grudnia. Dokładny termin zostałby dopasowany do możliwości uczestników.

Tematem jest fotografia do użytku komercyjnego, sprzedawana w bankach zdjęć (stocki) - jest obszerny wątek na ten temat na forum.

W większej grupie można pokusić się np. o zdjęcia biznesowe, zrzucić na studio, zaprezentować sprzęt oświetleniowy, techniki, doświadczenia, zapozować, podpisać MR itd.

Czy byliby chętni? Wszelkie sugestie mile widziane.
    Warto się spotkać - czemu nie. Zawsze się człowiek czegoś ciekawego dowie.

(sztuka nie ma wroga, chyba że w ignorancie )

- słabym głosem zapytała Małgorzata. - - zachrypiał - . "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow

Komentarz

• izewa
      Coś już napisał
      • 2006
      • 68

ja w tym temacie zielona , ale jesli bedzie miejsce i nie bede zawadzac to chetnie sie zapisuje na takie spotkanko...ponoc czlowiek cale zycie sie uczy itd... ;-)
      7D + kilka szkieł i dużo chęci ;-)

Komentarz

• Hombre

Zamieszczone przez izewa
        ja w tym temacie zielona , ale jesli bedzie miejsce i nie bede zawadzac to chetnie sie zapisuje na takie spotkanko...ponoc czlowiek cale zycie sie uczy itd... ;-)
        Spoko, ja sam niewiele mniej zielony.

Miejsca póki co jest pełno - spotkanie jest w fazie realizacji, mam nadzieję, że będzie jeszcze kilka osób z forum stockowego. W miarę postępów będę informował.

Komentarz

• zeber
          Coś już napisał
          • 2007
          • 62

I potem założymy Polską Izbę Fotografików Stockowych i będziemy wydawać pisemne zgody na uploady zdjęć.
          wiedzę uzupełniam tu: www.tutorialik.pl

Komentarz

• Hombre

Zamieszczone przez zeber
            I potem założymy Polską Izbę Fotografików Stockowych i będziemy wydawać pisemne zgody na uploady zdjęć.
            lol

składki by się przydały nie ma co.

A bardziej ogólnie, dobrze by było gdyby każdy z uczestników powiedział czego najbardziej by chciał się dowiedzieć, skorzystać, dzięki temu spotkanie byłoby bardziej owocne.

Ja np. mogę służyć jako model np. w garniaku, mam żarówkę błyskową i parasolkę do uzupełnienia czyjegoś oświetlenia, mały namiot bezcieniowy i małą blendę. Nie mam PS'a i słabo się znam na obróbce, ale może inni się znają.

Jeżeli miałby to być częściowo plener pewnie przydałaby się lampa błyskowa.

Efektem takiego spotkania, w moim odczuciu, powinny być zdjęcia, które każdy uczestnik we własnym zakresie i na swój rachunek by dorzucił do swojego portfolio w bankach zdjęć.

To takie luźne uwagi nie wiem co sądzicie?

Komentarz

• Hombre

Przyspieszony termin

Spotkanie odbędzie się w poniedziałek 26 listopada o 17h30 w Blue City.

Proszę potwierdzić uczestnictwo.

Komentarz

• Avadra_K
                Uzależniony
                • 2006
                • 580

Spotkanie odbędzie się w poniedziałek 26 listopada o 17h30 w Blue City.

Proszę potwierdzić uczestnictwo.
                ale gdzie.....?

(sztuka nie ma wroga, chyba że w ignorancie )

- słabym głosem zapytała Małgorzata. - - zachrypiał - . "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow

Komentarz

• Hombre

Zamieszczone przez Avadra_K
                  ale gdzie.....?
                  Ustalam to i dam znać.... edited

Już wiem - punkt zborny Mcdonalds - potem wybór knajpy według gustu.

Będzie to spotkanie przedprodukcyjne - pozwalające na przegląd zasobów, ustalenie potrzeb wzajemnych i sprawdzenie czy jesteśmy w stanie się zgrać i zrobić wspólną sesję.

Modelek tym razem nie będzie - wysłałem zapytanie do Bluecity czy ewentualnie pozwolą na robienie zdjęć we wnętrzu.
                  Ostatnio edytowany przez Gość; 4108.

Komentarz

• izewa
                    Coś już napisał
                    • 2006
                    • 68

Ustalam to i dam znać.... edited

Już wiem - punkt zborny Mcdonalds - potem wybór knajpy według gustu.

Będzie to spotkanie przedprodukcyjne - pozwalające na przegląd zasobów, ustalenie potrzeb wzajemnych i sprawdzenie czy jesteśmy w stanie się zgrać i zrobić wspólną sesję.
                    Sorry mialam mala przerwe w dostepie do netu...ja niestety odpadam...po pierwsze nawet normalnie koncze prace o 17 wiec nie ma mozliwosci zebym zdazyla dojechac (do ktorej Wy pracujecie! musze chyba porozmawiac z moim szefem;-) ) a po drugie jutro jestem w Lublinie wiec wogole odpada.
                    Dajcie mi znac czy cos kreatywnego uda Wam sie ustalic, jesli tak to zawsze moge dolaczyc "na gotowe" ;-)
                    7D + kilka szkieł i dużo chęci ;-)

Komentarz

• Hombre

Spoko - "na gotowe" też dam znać.

Komentarz

• pitfuszyl
                        Dopiero zaczyna
                        • 2006
                        • 21

o cholera, fatalnie. Mi absolutnie przyspieszony termin nie pasuje. Mam nadzieje iż jakiś stenogram ze spotkania udostępnicie.
                        --
                        "Podchodź do tematu fotografowanego miękko, na czubkach polców. Ręka w aksamitnej rękawiczce, oko jastrzębia..."

Komentarz

• Tool

Jednak za późno się dowiedziałem
                          Ostatnio edytowany przez Gość; 13605.

Komentarz

• Hombre

Spotkanie jest "przedprodukcyjne", zatem prawdziwe zmagania przed nami.

Teraz rozeznanie sprzętowo-lokalowe oraz oczekiwania.

Komentarz

• Hombre

Krótka relacja:

Na spotkaniu był Lamp.art i ja, także grupa bardzo kameralna. Siedzieliśmy w Mcdonaldsie, a rozmowy dociągnęły do 19h00.

O czym gadaliśmy?

Przede wszystkim co zrobić, jak. Lamp.art okazał się bardziej doświadczony w tej materii ode mnie.

Stwierdziliśmy, że najchętniej robilibyśmy zdjęcia, których nie można w pojedynkę, w ciekawych lokalach (z tym jak się okazuje najgorzej).

Plener też jest możliwy, ale teraz jakoś kiepsko z pogodą, chociaż rysuje się temat "choinka na Starówce" następnie "pomoc drogowa" - tutaj ja mógłbym taką pomoc drogową zorganizować za niewielką opłatą.

Z dostępnych zasobów wiadomo, że da się nawet skombinować studio, z wyposażeniem.

Szukamy też innych lokalizacji najchętniej na zasadzie "miejsce za foty". Na razie nie mamy nic konkretnego, ale mamy popracować nad tym. Przed kolejnym spotkaniem potrzebne będą trochę bardziej konkretne pomysły - rysunki scen.

Mamy na pewno 1 modelkę, druga też jest chętna. Może mi się uda nakłonić dwie dziewczyny, to byłyby w sumie 4.

Doszliśmy do wniosku, że chcemy zrobić jeszcze jedno spotkanie "przedprodukcyjne" w niedzielę 9 grudnia o 17h30 w Złotych Tarasach na samej górze, gdzie są knajpki.

Lamp.art, dzięki jeszcze raz za spotkanie.

Komentarz

Pracuję...