Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Czy ktoś z Was wie, gdzie najszybciej naprawić zepsuty suwak w slingshot 300AW?, czy gwarancja to obejmuje, jeśli jej nie znajdę, to czy ktoś to naprawia? Faktycznie do tej półokrągłej kieszonki napychałem trochę zbyt dużo i cóż, suwak się rozbadziewił:-|
Pozdrawiam
powinni naprawić jak na gwarancji. A jak nie to można spróbować dać do jakiegoś krawca. Wiem że niektórzy potrafią robić takie rzeczy w plecakach więc zawsze można zaryzykować jak nic się nie da
Podepnę się pod temat.
Korzystał ktoś już z dożywotniej gwarancji?
Jakoś za bardzo do mnie nie przemawia ten slogan reklamowy, ale może w tym jest ziarnko prawdy.
W moim slingshocie koło kieszeni na pokrowiec spontaniczne pojawiła się dodatkowa, nieprzewidziana przez producenta kieszeń.
Czy ktoś z Was wie, gdzie najszybciej naprawić zepsuty suwak w slingshot 300AW?, czy gwarancja to obejmuje, jeśli jej nie znajdę, to czy ktoś to naprawia? Faktycznie do tej półokrągłej kieszonki napychałem trochę zbyt dużo i cóż, suwak się rozbadziewił:-|
Pozdrawiam
odeśle Cię do www.fsystem.com.pl.
Ja miałem wymieniany pasek do torby. Przesyłam mailem skan/foto faktury. Nową część przesłali kurierem który odebrał starą część Przesłali mi od złej torby, ale na razie mam używać tą, prześlą prawidłową jak dojdzie od producenta
Ostatnio naprawialem mojego ProTrakkera, w www.fsystem.com.pl wszystko uzgodnilem mailowo, przeslalem plecak i w ciagu tygodnia mialem z powrotem w domu (plecak 7 letni)
Ostatnio naprawialem mojego ProTrakkera, w www.fsystem.com.pl wszystko uzgodnilem mailowo, przeslalem plecak i w ciagu tygodnia mialem z powrotem w domu (plecak 7 letni)
przetarl sie szew przy gornej klamrze do ktorej mocuje sie odciag pasa naramiennego i w efekcie musialem przepiac "szelki" na dolne klamry (niewygodne dla mnie noszenie). Dodatkowo przez powstala dziure wylazl stelaz.
W sumie jak na 7 lat eksploatacji w warunkach bagienno/pustynno/polarnych to i tak niezle sie trzyma
dziś w moim lowepro slingshot 200 aw zauważyłem ciężko działający zamek błyskawiczny, przyjrzałem się, a tam zamek pięknie spruł się na jednym z zakrętów
ślicznie odeszła z jednej strony ta część plastikowa (bieżnia?) od reszty materiału.
poza tym jednym drobiazgiem wszystko wygląda idealnie - jak nówka, choć torba nie jest nowa - z drugiej strony nie jest też ani wymęczona, ani stara: zakup z grudnia 2007, więc nie ma jeszcze nawet trzech lat.
miał ktoś taki przypadek?
jak w praktyce wygląda lowepro lifetime warranty?
jutro postaram się uderzyć do f-system, zobaczymy, co powiedzą.
Gwarancja dożywotnia nie obowiązuje niestety na zamki błyskawicze...
W sumie nie obowiązuje też na przetarcia i zużycie materiału.
no wiem, ale ten zamek wcale się nie przetarł ani nie zużył - wygląda jak nowy - tyle tylko, że on się spruł, wyleciała nitka, i zamek nagle jest osobno
IMHO wada fabryczna.
no ale wiadomo jak jest.
postaram się o foty.
a tak nawiasem:
vitez, czy ten wątek nie mógłby zostać przeniesiony doPierwsza pomoc - awarie, usterki, problemy?
wg mnie bez gadania wada fabryczna, tym bardziej, że plecak nie jest jakoś specjalnie wymęczony.
ale... w sumie, jak się uprę, to wezmę i to przyszyję spowrotem
mniejszy wysiłek, niż rozpakowywanie plecaka, zapakowanie w pudło i wysyłanie czy zawożenie gdzieś...
streszczenie pierwszego ping-pongu telefoniczno-mailowego:
(f-system to wyłączny przedstawiciel Lowepro w Polsce)
f-system: raczej bez problemu naprawa gwarancyjna, wymieniamy na nowy, proszę załatwiać przez sklep
sklep: minęło 2.5 roku, my załatwiamy do dwóch lat, potem - zgodnie z dyrektywą UE - należy się zwracać bezpośrednio do producenta/przedstawiciela
f-system: ok, proszę przesłać email ze szczegółami
f-system: firma <sklep> nie zakupiła plecaka z oficjalnego kanału dystrybucji F-System. W związku z tym faktem nie jestem w stanie Panu pomóc.
sklep: gwarancja lowepro jest ważna w całej Europie, niezależnie od miejsca zakupu (tak jak np. gwarancja Canona) – a w czasach UE tłumaczenie f-system jest śmieszne. Napisze jeszcze raz do centrali europejskiej Lowepro.
to na razie tyle.
uważajcie, gdzie kupujecie swoje produkty lowepro.
lista oficjalnych sprzedawców - wg f-system - znajduje się tutaj:
Torby, plecaki i futerały na sprzęt fotograficzny Lowepro to akcesoria dla profesjonalistów i pasjonatów fotografii
ja kupiłem w jednym z fizycznych sklepów w Poznaniu, bo miałem blisko, kupiłem tam już parę innych rzeczy, mogłem pomacać, wybrać z kilku modeli, dostać FV. sklepu niestety nie ma na ww. liście.
Komentarz