Naprawa plecaka Lowepro?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Paprochwbody
    Bywalec
    • 2005
    • 213

Naprawa plecaka Lowepro?

Czy ktoś z Was wie, gdzie najszybciej naprawić zepsuty suwak w slingshot 300AW?, czy gwarancja to obejmuje, jeśli jej nie znajdę, to czy ktoś to naprawia? Faktycznie do tej półokrągłej kieszonki napychałem trochę zbyt dużo i cóż, suwak się rozbadziewił:-|
    Pozdrawiam
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile
  • TomS
    Uzależniony
    • 2006
    • 880

powinni naprawić jak na gwarancji. A jak nie to można spróbować dać do jakiegoś krawca. Wiem że niektórzy potrafią robić takie rzeczy w plecakach więc zawsze można zaryzykować jak nic się nie da

Komentarz

• Wats0n
      Uzależniony
      • 2006
      • 996

Podepnę się pod temat.
      Korzystał ktoś już z dożywotniej gwarancji?
      Jakoś za bardzo do mnie nie przemawia ten slogan reklamowy, ale może w tym jest ziarnko prawdy.
      W moim slingshocie koło kieszeni na pokrowiec spontaniczne pojawiła się dodatkowa, nieprzewidziana przez producenta kieszeń.
      Tako rzecze Watson.

/// //Galeria przejściowa

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez Paprochwbody
        Czy ktoś z Was wie, gdzie najszybciej naprawić zepsuty suwak w slingshot 300AW?, czy gwarancja to obejmuje, jeśli jej nie znajdę, to czy ktoś to naprawia? Faktycznie do tej półokrągłej kieszonki napychałem trochę zbyt dużo i cóż, suwak się rozbadziewił:-|
        Pozdrawiam
        Pogadaj ze sprzedawcą z Ursusa http://torbylowepro.pl/

Komentarz

• mkwiek
          Uzależniony
          • 2006
          • 862

Zamieszczone przez Vitez
          Pogadaj ze sprzedawcą z Ursusa http://torbylowepro.pl/
          odeśle Cię do
          www.fsystem.com.pl.
          Ja miałem wymieniany pasek do torby. Przesyłam mailem skan/foto faktury. Nową część przesłali kurierem który odebrał starą część Przesłali mi od złej torby, ale na razie mam używać tą, prześlą prawidłową jak dojdzie od producenta
          I am FX

Komentarz

• CYNIG
            Uzależniony
            • 2005
            • 694

Ostatnio naprawialem mojego ProTrakkera, w www.fsystem.com.pl wszystko uzgodnilem mailowo, przeslalem plecak i w ciagu tygodnia mialem z powrotem w domu (plecak 7 letni)
            https://500px.com/tkasiak/galleries

Komentarz

• KMV10
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 2320

Zamieszczone przez CYNIG
              Ostatnio naprawialem mojego ProTrakkera, w www.fsystem.com.pl wszystko uzgodnilem mailowo, przeslalem plecak i w ciagu tygodnia mialem z powrotem w domu (plecak 7 letni)
              A co dolegało Twojemu plecakowi?

Komentarz

• CYNIG
                Uzależniony
                • 2005
                • 694

przetarl sie szew przy gornej klamrze do ktorej mocuje sie odciag pasa naramiennego i w efekcie musialem przepiac "szelki" na dolne klamry (niewygodne dla mnie noszenie). Dodatkowo przez powstala dziure wylazl stelaz.
                W sumie jak na 7 lat eksploatacji w warunkach bagienno/pustynno/polarnych to i tak niezle sie trzyma
                https://500px.com/tkasiak/galleries

Komentarz

• mxw
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 2315

odgrzeję kotleta

dziś w moim lowepro slingshot 200 aw zauważyłem ciężko działający zamek błyskawiczny, przyjrzałem się, a tam zamek pięknie spruł się na jednym z zakrętów

ślicznie odeszła z jednej strony ta część plastikowa (bieżnia?) od reszty materiału.

poza tym jednym drobiazgiem wszystko wygląda idealnie - jak nówka, choć torba nie jest nowa - z drugiej strony nie jest też ani wymęczona, ani stara: zakup z grudnia 2007, więc nie ma jeszcze nawet trzech lat.

miał ktoś taki przypadek?
                  jak w praktyce wygląda lowepro lifetime warranty?

jutro postaram się uderzyć do f-system, zobaczymy, co powiedzą.
                  pozdro.,
                  m.

Komentarz

• sebcio80
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2655

Gwarancja dożywotnia nie obowiązuje niestety na zamki błyskawicze...
                    W sumie nie obowiązuje też na przetarcia i zużycie materiału.
                    Moje wątki na forum: sport | fashion
                    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• mxw
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 2315

Zamieszczone przez sebcio80
                      Gwarancja dożywotnia nie obowiązuje niestety na zamki błyskawicze...
                      W sumie nie obowiązuje też na przetarcia i zużycie materiału.
                      no wiem, ale ten zamek wcale się nie przetarł ani nie zużył - wygląda jak nowy - tyle tylko, że on się spruł, wyleciała nitka, i zamek nagle jest osobno

IMHO wada fabryczna.

no ale wiadomo jak jest.
                      postaram się o foty.

a tak nawiasem:
                      vitez, czy ten wątek nie mógłby zostać przeniesiony do Pierwsza pomoc - awarie, usterki, problemy?
                      pozdro.,
                      m.

Komentarz

• sebcio80
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 2655

Zamieszczone przez mxw
                        tyle tylko, że on się spruł, wyleciała nitka, i zamek nagle jest osobno
                        z taką ustarką nie powinno być problemu z reklamacją
                        Moje wątki na forum: sport | fashion
                        | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• mxw
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 2315

obiecane fotki problemu:
                          wg mnie bez gadania wada fabryczna, tym bardziej, że plecak nie jest jakoś specjalnie wymęczony.

ale... w sumie, jak się uprę, to wezmę i to przyszyję spowrotem
                          mniejszy wysiłek, niż rozpakowywanie plecaka, zapakowanie w pudło i wysyłanie czy zawożenie gdzieś...
                          pozdro.,
                          m.

Komentarz

• enter
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1201

a mi sie paragon od computrekkera zgubił

Komentarz

• mxw
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2315

streszczenie pierwszego ping-pongu telefoniczno-mailowego:

(f-system to wyłączny przedstawiciel Lowepro w Polsce)

1. f-system: raczej bez problemu naprawa gwarancyjna, wymieniamy na nowy, proszę załatwiać przez sklep

2. sklep: minęło 2.5 roku, my załatwiamy do dwóch lat, potem - zgodnie z dyrektywą UE - należy się zwracać bezpośrednio do producenta/przedstawiciela

3. f-system: ok, proszę przesłać email ze szczegółami

4. f-system: firma <sklep> nie zakupiła plecaka z oficjalnego kanału dystrybucji F-System. W związku z tym faktem nie jestem w stanie Panu pomóc.

5. sklep: gwarancja lowepro jest ważna w całej Europie, niezależnie od miejsca zakupu (tak jak np. gwarancja Canona) – a w czasach UE tłumaczenie f-system jest śmieszne. Napisze jeszcze raz do centrali europejskiej Lowepro.

to na razie tyle.
                              uważajcie, gdzie kupujecie swoje produkty lowepro.

lista oficjalnych sprzedawców - wg f-system - znajduje się tutaj:
                              Torby, plecaki i futerały na sprzęt fotograficzny Lowepro to akcesoria dla profesjonalistów i pasjonatów fotografii

Torby, plecaki i futerały na sprzęt fotograficzny Lowepro to akcesoria dla profesjonalistów i pasjonatów fotografii

ja kupiłem w jednym z fizycznych sklepów w Poznaniu, bo miałem blisko, kupiłem tam już parę innych rzeczy, mogłem pomacać, wybrać z kilku modeli, dostać FV. sklepu niestety nie ma na ww. liście.

podsumowując: czyli tak jakby gwarancji nie było.

jakieś sugestie?
                              opinie?

pozdro.,
                              m.

Komentarz

Pracuję...