zmiana aparatu- co polecacie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fosgen
    • 2006
    • 13

zmiana aparatu- co polecacie

Witam po dłuższej przerwie.Do tej pory używam Canon power-shot A510.Zamierzam jednak zmienić model.Z kasą jako tako, ale na pewno nie sięgnę za wysoko.
    Może do czego jest mi potrzebny aparat-robie sporo zdjęć dzieciakom, często w plenerze. Poza tym wnętrza przy okazji różnych wycieczek. No i oczywiście widoczki znad morza.Może polecićie mi jakiś aparat, który nie zrujnuje mi finansów, a jednocześnie zwiększy możliwości uzyskiwania fajnych fotografii.
  • Tomasz1972
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3042

seria G Canona.

Komentarz

• Mac
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2063

Jeśli chcesz zostać przy kompakcie to seria S lub G.
      Jeśli chcesz więcej i wyżej oraz drożej to 400D lub 40D ale tutaj zacznie Cię ciągnąć koszt szklarni.
      EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• checiu
        Bywalec
        • 2007
        • 170

ogolnie wg mnie to kompakty canona seri a6xx (z obrotowym ekranikiem) i a7xx daja juz jako takie mozliwosci pobawienia sie w lepsze fotki.. masz dostep do wszystkich nastaw co w lustrzankach
        seria S ma lepszy obiektyw do tego masz stopke do flasha (wiec w kosciolach mozna bardziej poszalec)
        wyzej wymieniona seria g te same zalety - i mniejszy korpus niz seria S

z lustrzanek moze warto poszukac 350d w dobrej cenie z KITem na poczatek a potem zobaczysz czy Cie wciagnie czy nie

Komentarz

• fosgen
          • 2006
          • 13

checiu, np. ten?
          http://www.allegro.pl/item262011430_...ja_.html#photo
          Zaraz sobie poczytam o wszystkich Waszych propozycjach. Za odzew już dziękuję. Fajnie, że mnie nie olaliście, bo moje pytanie dla większości z Was pewnie było debilne...

Komentarz

• Mac
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2063

Rebet Xt to inaczej 350D, tyle że pod tą nazwą jest sprzedawany na rynku amerykańskim. Cena jest bardzo atrakcyjna.
            EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• fosgen
              • 2006
              • 13

Mac, czy poza nazwą różnic nie ma? Można się w to pchać?

Komentarz

• arturs
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 4196

Zamieszczone przez fosgen
                Mac, czy poza nazwą różnic nie ma? Można się w to pchać?
                Nie ma - poza nazwą to to samo
                5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• fosgen
                  • 2006
                  • 13

Możecie mi powiedzieć, jakie możliwości ma obiektyw z zestawu (Canon 18-55 EFS)? Czy na początek wystarczy po przejściu z A510? Szkoda tylko,że nie ma możliwości robienia filmików; mojej żonie będzie tego brakowało, bo często kręci jakieś z naszą córcią w roli głównej.

Komentarz

• JaBlam
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1304

Zamieszczone przez fosgen
                    Możecie mi powiedzieć, jakie możliwości ma obiektyw z zestawu (Canon 18-55 EFS)? Czy na początek wystarczy po przejściu z A510? Szkoda tylko,że nie ma możliwości robienia filmików; mojej żonie będzie tego brakowało, bo często kręci jakieś z naszą córcią w roli głównej.

Mozliwosci na poczatek ma ok, tylko musisz troche przymknac. Dopoki nie okreslisz jakie szklo jest Ci naprawde potrzebne to KIT jest bezpiecznym i tanim wyborem. Filmow nie nakrecisz , ale za to zobaczysz ze jakosc fotografii znacznie poszla w gore (nie mowie o tresci, tylko o technicznych).

----------------------------------------
                    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• adamski

W
                      Zwróć proszę uwagę, ze aparat nie jest nowy.

W SKŁAD ZESTAWU WCHODZI :

- CANON EOS 350D (DIGITAL REBEL XT)
                      - OBIEKTYW CANON 18-55 MM
                      - KABEL DO KOMUNIKACJI Z PC (MINI USB)

Gdzie jest np. ładowarka, soft ? Dopytaj lepiej jeszcze sprzedawce.
                      Pozdrawiam.

Komentarz

• fosgen
                        • 2006
                        • 13

adamski, dzięki. Raczej nie było, bo na maila odpowiedź była opryskliwa.

Komentarz

• fosgen
                          • 2006
                          • 13

Tak sobie latam po necie i wypatrzyłem Olympus SP-510.
                          Co prawda to nie Canon, ale czy możecie mi coś powiedzieć o nim poza zdawkowym opisem? Narazie w wypadku 350D poraża mnie dość wysoka cena nowego, a szczerze mówiąc wolałbym nówkę ( chyba że używany, ale z pewnej ręki )

Komentarz

• Kacpeeeer
                            Zablokowany
                            • 2007
                            • 95

jak masz więcej kasy to kupi 30d a jak nie to 400d.

Komentarz

• januszP.
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 634

Pamiętaj o jednej ważnej sprawie. "Pchanie" sie w lustrzankę to kosztowne długotrwale przedsięwzięcie. (a szczególnie w Canonie) (nazwa kosztuje). To szkła, filtry, statyw, piloty, wężyki, ..... jak już wpadniesz to na amen! Możesz rozważyć Pentaxa na początek K100. Przewaga jest taka, że ma stabilizację
                              ( do każdego obiektywu). ma wyraźny LCD, Łatwość w zastosowaniu tańszych
                              i dobrych obiektywów np. Zenitar. No i jest tańszy generalnie od canona.
                              I gdybym nie wpadł (od dawna niestety) w "bandę" Canona to bym poszedł w Pentaxa. Ale muszę kochać Canona. (bez wzajemności niestety)
                              Filmów niestety też nie kręci. Mam serdecznego kolegę (zdrajcę Canona):wink: co pokochał Pentaxa i stąd wiem, ze Pentax to jest całkiem, całkiem! Ale z obowiązku lojalności "partyjnej" polecam oczywiście canona!:razz:
                              Ostatnio edytowany przez januszP.; 4410.

Komentarz

Pracuję...