SIGMA 20mm/1.8, czy ktoś używał?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • romgor

SIGMA 20mm/1.8, czy ktoś używał?

Jak się spisuje moi drodzy koledzy SIGMA 20mm/1.8?

Szukam czegoś w miarę szerokiego i jasnego na Cropa do 30D, aby nie brakowało światła w ciemnejszych pomieszczeniach.
    WIEM WIEM że jest 24mm L ale narazie nie stać mnie .
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Dla wszystkich odwiedzających wątek, to czy jest tak, jak na teście OPTYCZNE.PL?

Czy jedyną poważną wadą tego obiektywu jest AUTOFOCUS? http://optyczne.pl/55.11-Test_obiekt...sumowanie.html
    Ostatnio edytowany przez Gość; 12533. Powód: Automerged Doublepost
  • MARANTZ
    Uzależniony
    • 2005
    • 928

Było na forum, poszukaj. Vitez miał to szkiełko. Z tego co pisał to optycznie ok., tylko trafiała za co drugim razem :P
    FOTOINKWIZYTOR

Komentarz

• lete
      Coś już napisał
      • 2007
      • 52

"Czy jedyną poważną wadą tego obiektywu jest AUTOFOCUS? http://optyczne.pl/55.11-Test_obiekt...mowanie .html"

Tak, to jedyna wada... Zobacz na pbase - 50% zdjec kompletnie nie trafionych - widocznie szklo nie dziala z body w trybie AF i programie P

Komentarz

• Niedzwiedz
        Uzależniony
        • 2004
        • 578

mialem je na nikonie , tam problemow z AFem nie bylo, kolega z pomorza uzywa z 5d nie narzeka a foci dla gazety
        www.mariuszspruch.pl - fotografie ślubne
        www.mariuszspruch.blogspot.com - fotoblog

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez MARANTZ
          Było na forum, poszukaj. Vitez miał to szkiełko. Z tego co pisał to optycznie ok., tylko trafiała za co drugim razem :P
          Albo i gęściej. Ostra, zadziwiająco mało dystorsji i aberracji jak na szeroki kąt. Ale AF...

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18793

Ja miałem do czynienia z dwoma egzemplarzami ale w miarę ostre były dopiero przy f/4 (na pełnej dziurze IMO nieużywalne) także na pewno warto przetestować egzemplarz przed zakupem.
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...