POMOCY - czym odzyskać zdjęcia z zamazanej partycji ???

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Loram
    Początki nałogu
    • 2005
    • 325

POMOCY - czym odzyskać zdjęcia z zamazanej partycji ???

Stała się rzecz straszna

Przy instalacji systemu XP od nowa miałem podpięty nowy dysk 500 giga (jako drugi dysk - kupiony na cele archiwizacji zdjęć) i instalator w swym geniuszu stwierdził, że skoryguje błędne wpisy na dyskach. Skąd one się tam wzięły?? Nie mam pojęcia. Dysk sobie hulał od 2 dni i działał z XP bez najmniejszych problemów. Niestety korekta rozpędziła się również (nie wiedzieć dlaczego i bez mojej akceptacji) na dysk 500 giga i co? Otóż ten pipipipi zamazał mi partycje!!! Teraz XP pokazuje, ze dysk jest niesformatowany A tam juz miałem wrzucone WSZYSTKIE ZDJĘCIA od końca 2004 roku (część siedzi skopiowana na DVD, ale nieestety nie wszystko). Część odzyskuję ze starego dysku, ale pewnie nie wszystko się uda. I tu moje pytanie: CZY DA SIĘ TEN PROCES JAKOŚ ODWRÓCIĆ LUB NAPRAWIĆ TO CO TEN PIPIPI WINDOWS ZROBIŁ ????
    Jeśli tak, to czym? Jeśli nie, to przyjmuję wyrazy głębokiego współczucia...

POMOCY !!!
    MichalRamza.pl / FOTOGALICJA.PL

O mnie...
  • alx_80
    Bywalec
    • 2006
    • 192

jesli masz zepsuty boot sektor to na 100% da sie bo mialem identyczna sytuacje (mozna sprobowac uzyc Norton Disc Doctor) ale dla pewnosci oddaj do jakiegos serwisu co sie tym zajmuja. U mnie recznie odtworzyli wpisy w boot sektorze dysku i dzialalo bez problemow.

Ale w pierwszej kolejnosci zaintstaluj sobie SP2 do XP i podlacz ponownie dysk moze zadziala

Komentarz

• Loram
      Początki nałogu
      • 2005
      • 325

Zamieszczone przez alx_80
      Ale w pierwszej kolejnosci zaintstaluj sobie SP2 do XP i podlacz ponownie dysk moze zadziala
      Sprawdzałem już na 4 kompach z zainstalowanym SP2, niestety nic z tego, wszędzie komunikat o niesformatowanym dysku Spróbuję jeszcze ruszyć z NDD
      Czekam jeszcze na informatyczne guru ode mnie z firmy. Może on coś poradzi

Jeśli nie, to zostanie serwis. Może oni coś poradzą. A znacie kogoś w Krakowie, kto się tym zajmuje ?
      Ostatnio edytowany przez Loram; 2360.

O mnie...

Komentarz

• w&b

OnTrack Easy Recovery - komercyjny kombajn

TestDisk & PhotoRec - www.cgsecurity,org, bezpłatny, ale jako aplikacja konsolowa, mniej wygodna.

Komentarz

• Loram
          Początki nałogu
          • 2005
          • 325

Dzięki. Od razu biorę się do sprawdzania

O mnie...

Komentarz

• piast9
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 3267

Niech ręka Boska broni przed NDD!!!!!!!
            Ja ten program nazywam Norton Disk Destroyer! Jak tylko coś nie gra na dysku i NDD można użyć do diagnostyki ale na pewno nie do naprawiania!!! Na to powinien zerknąć człowiek. Nie jestem z Kra więc osobiście niestety nie pomogę.
            650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• Loram
              Początki nałogu
              • 2005
              • 325

No w końcu NDD nie ruszyłem, bo to dla mnie ostateczność ;-) Ale zapodałem EasyRecovery Pro i pięknie wsyztsko odzyskuje, tylko, że to trwa cholernie długo. Ale najważniejsze, że odzyskuje

O mnie...

Komentarz

• checiu
                Bywalec
                • 2007
                • 170

na przyszlosc dobra rada - wszelkie zabawy z zepsutymi dyskami to ja proponuje zaczac od zrobienia obrazu w norton ghoscie (w razie co jest do czego wracac )
                potem easy recovery pro - to taki prosty do poklikania - skuteczny
                jak to nie pomoze to sa bardziej zaawansowane programy -
                sa tez fast data back, getdata back - tylko trzeba pamietac jaki sie ma system plikow fat32 czy ntfs....

Komentarz

• Loram
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 325

checiu, oba dyski są zdrowe, dobre, sprawdzone. To instalka systemu popieprzyła wszystko. Na szczęscie się odzyskuje powoli (około 45 giga w ciągu 1,5 godziny)

O mnie...

Komentarz

• checiu
                    Bywalec
                    • 2007
                    • 170

zle sie wyrazilem - chodzilo mi nie o zepsuty dysk - fizycznie czy majacy problem z sektorami ale o dysk z ktorego nie mozna nic odczytac - wiesz ze sa dane ale dostepu do nich nie masz - za duzy skrot myslowy - stad nieporozumienie - wierz mi ze w pracy czesto mam z tym do czynienia i zawsze robie sobie kopie na wszelki wypadek - postaw sie w sytuacji ze jakbym puscil dane ksiegowych w kosmos moimi zabawami to bym musial siedziec i klepac faktury po godzinach kopii nigdy za wiele :P

Komentarz

Pracuję...